"Orlići" - Trokorak za plasman na EURO

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.03.2016.
18:14
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Omladinska reprezentacija Srbije u četvrtak kreće u pohod na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. "Orliće" od mesta na kontinentalnoj smotri dele još tri utakmice elitne faze kvalifikacija.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Elitna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (U19) biće održana tokom nedelje širom Evrope, a Srbija će biti domaćin jednog od turnira na kojima će, pored "Orlića", učestvovati još selekcije Francuske, Danske i Crne Gore.

Samo prvoplasirana reprezentacija iz svake kvalifikacione grupe obezbediće mesto na završnom turniru u Nemačkoj, a Srbija će svoje duele sa pomenutim selekcijama igrati u Kragujevcu i Gornjem Milanovcu.

Prvu od tri utakmice "Orlići" igraju već u sredu od 14 časova i 30 minuta protiv selekcije Danske na stadionu "Čika Dača", dok će Francuska i Crna Gora snage odmeriti u Gornjem Milanovcu.

"Omladinci imaju veoma kvalitetne rivale, Dansku, Crnu Goru i Francusku. Ulazimo u ove utakmice sa velikim očekivanjima. Svi naši rivali znaju da je FS Srbije u vrhu lite UEFA sa mlađim selekcijama, a sve to je obaveza više da budemo na visini zadatka" kazao je Mitar Mrkela.

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Branislav Nikolić pozvao je za predstojeće mečeve sledeće igrače:

Golmani: Đorđe Nikolić (Jagodina), Vanja Milinković Savić (Leh, Gdanjsk)

Odbrana: Marko Mijailović, Filip Stanković, Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Bojan Avramović (Altah, Austrija), Lijanko Vojnović (Sao Paulo), Nikola Milenković (Partizan), Miloš Zlatković (OFK Beograd).

Srednji red: Nemanja Glavčić, Filip Jović (Teleoptik), Lazar Zličić (Vojvodina), Matija Špoljarić (Atletiko), Stefan Janković (OFK Beograd)

Napad: Milan Senić (Bajer), Aleksandar Lutovac (Rad), Borko Duronjić (OFK Beograd), Ivan Šaponjić, Luka Jović (Benfika), Miloš Aćimović (Zrinjski)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 23.03.2016
20:03

Ne znam kakvi su ostali ova generacija je prepuna potencijala i kvaliteta i velika šteta bi bila da ne odemo na EP U19.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 23.03.2016
21:10

I ja mislim isto da imamo jak tim