''Orlići'', srećno na žrebu!

Autor: Beta Beta
utorak 03.02.2015.
21:52
Izvor: Beta

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine, koji će se održati u četvrtak od 9.00 u Nionu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kvalifikacioni sistem je promenjen u odnosu na prvenstvo ove godine, pošto će od 2017. umesto osam učestvovati 12 ekipa.

Na Evropskom prvenstvu, koje će se 2017. godine održati u Poljskoj, pravo učešća će, pored domaćina, izboriti prvaci grupa, četiri najbolje drugoplasirane ekipe, kao i dva tima kroz baraž.

Pored Srbije, u drugom šeširu biće Rusija, Švajcarska, Švedska, Izrael, Ukrajina, Slovačka, Rumunija i Belgija, dok će u prvom biti španija, Engleska, Italija, Nemačka, Francuska, Češka, Portugal, Holandija i Danska.

Treći šešir čine Turska, Slovenija, Austrija, Grčka, Škotska, Hrvatska, Norveška, Jermenija i Crna Gora, a četvrti Finska, Vels, Mađarska, Island, BiH, Gruzija, Moldavija, Irska i Belorusija.

U petom šeširu su Bugarska, Kipar, Makedonija, Litvanija, Albanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Letonija i Estonija, dok su u poslednjem, šestom Farska ostrva, Severna Irska, Luksemburg, Malta, San Marino, Andora i Lihtenštajn.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, za igrače rodjene posle 1994. godine, počeće krajem marta, ali će srpski tim prvi put nastupiti na jesen.

Srpsku delegaciju na žrebu u Nionu prestavljaće aktuelni selektor reprezentacije za igrače do 20 godina Veljko Paunović i tim menadžer Pavle Simić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke