''Orlići'' samouvereni, ne beže od uloge favorita

Autor: Darko Mitrović
petak 01.09.2017.
23:48
Izvor: Sportske.net

Gibraltar, naravno, nije merilo, ali naši mladi reprezentativci ističu značaj pobede na startu kvalifikacija.

Epa/Ben Campbell
Epa/Ben Campbell

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Goranom Đorovićem, danas je u Jagodini savladala Gibraltar sa 4:0, a napadač Ivan Šaponjić je igrao tokom drugog poluvremena, kada je ritam meča znatno opao.

On veruje da Srbija može do prvog mesta u grupi i plasmana na završni turnir.

''Za nas je bila prva utakmica, protivnik malo lakši, ali bilo je dosta novih igrača. Bilo je teško vreme, ja sam u prvom poluvremenu sedeo na klupi i bilo mi je teško, a kamoli momcima na terenu.

Mi smo jedna ozbiljna ekipa, imamo kvalitet za prvo mesto u grupi, bitna pobeda za nas, moglo je da bude još par golova, ali okrećemo se sledećim mečevima, idemo dalje.

Mislim da su svi zadovoljni novim selektorom, odradili smo tri-četiri treninga, tek je rad pred nama, tek treba da se upoznajemo'', izjavio je Šaponjić.

Danilo Pantić iz Partizana ima sličan stav, veruje u kvalitete ''Orlića'', kao i da će njihova igra iz meča u meč biti sve bolja.

''Najteže su ovakve utakmice kad imaš slabog protivnika. Prva utakmica u grupi, a treba da kvalifikacije otvoriš pobedom. Nije bila naivna utakmica kao što izgleda sa strane. Treba da se protivnik otvori na vreme, što smo mi i uspeli. Zadovoljni smo sa tri osvojena boda.

Mnogi igrači su u ritmu subota-sreda, imaju dosta obaveza u klubovima, došlo je do malog umora što je i normalno u fudbalu. Ipak, korektan rezultat za prvu utakmicu.

Čeka nas veoma težak raspored, ali mi ćemo igrati naš fudbal, na gol više, da ispunimo očekivanja.

Golovi su uvek bitni, zadovoljan sam i svojom i igrom celog tima. Prvi put smo zajedno, mislim da će sve to biti još bolje'', zaključio je Pantić.

Miladin Stevanović takođe ne beži od uloge favorita u kvalifikacionoj grupi 7.

''Mislim da je ovaj rezultat zadovoljavajući i da smo lepo počeli. I oni su bili malo umorni, pa su odugovlačili, ali zadovoljni smo rezultatom. Težak je raspored, tu su i Austrija, Rusija, Makedonija, ali mislim da smo mi favoriti. Ipak, svi igraju fudbal i m oramo da budemo maksimalno koncentrisani'', izjavio je Stevanović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke