''Orlići'' - Rajkoviću izmakla uloga junaka, Gaćinović žali zbog promašaja

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.07.2014.
12:42
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Srpski omladinski poklekli su sinoć u duelu sa Portugalom u penal seriji, u polufinalu Evropskog prvenstva. U trenucima odluke, golman Predrag Rajković je uspeo da odbrani jedan jedanaesterac, kod još dva je bio veoma blizu, ali to ipak nije bilo dovoljno

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Predrag Rajković je u polufinalu protiv Portugala bio na željenom nivou. Njegova mreža ostala je netaknuta tokom 120 minuta igre, ali je u penal seriji protivnik ipak bio za nijansu bolji, iako je talentovani golman uspeo da zaustavi jedan šut.

''Portugalci su ovog puta imali više sreće. Dva puta sam dobro procenio stranu, u koju će izvođači šutirati, ali nisam uspeo da odbranim još neki udarac. Tokom šampionata smo imali puno pehova, ali smo pokazali da imamo snažan mentalitet i bili blizu finala. Plasmanom na Svetsko prvenstvo smo ispunili primarni cilj i nadam se još boljim rezultatima na Novom Zelandu sledeće godine'', izjavio je Rajković.

Jedan od onih koji nisu bili precizni sa bele tačke u našem timu je i Mijat Gaćinović, koji je i tokom utakmice imao par dobrih pokušaja ka golu rivala, ali lopta nikako nije htela u gol.

''Nije me hteo gol tokom celog takmičenja, a to se videlo i prilikom izvođenja jedanaesterca. Ovog puta su Portugalci imali više sreće od nas i žao mi je što sam ovako završio takmičenje sa mojom generacijom. Izgubili smo na lutriji, ali s druge strane drago mi je što ćemo ponovo biti zajedno na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde ćemo imati šta da pokažemo'', poručio je Gaćinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke