"Orlići", pokažite Nemcima ko je prvak Evrope! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.07.2014.
11:42
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije igra večeras drugu utakmicu grupne faze takmičenja na EP u Mađarskoj a protivnik će joj biti selekcija Nemačke. "Orlići" bi u slučaju pobede overili plasman na SP na Novom Zelandu i došli na domak plasmana u narednu fazu t

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 19 godina u utorak igra drugu utakmicu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Protivnik izabranika selektora Paunovića večeras će biti vršnjaci iz Nemačke, zemlje svetskog prvaka. "Pancerčići" su u prvom kolu ubedljivo savladali Bugare (3:0) pa bi im današnji trijumf doneo siguran plasman u eliminacionu fazu takmičenja ali će se u mnogome pitati i Srbija.

Omladinski reprezentativci Srbije remijem su otvorili kontinentalni šampionat uprkos činjenici da su prikazali sjajnu igru u duelu sa Ukrajincima koji osim datog gola u prvom minutu nisu pokazali ništa vredno osvajanja boda.

Četa Veljka Paunovića dominirala je na tom susretu, posebno u drugom delu meča kada su u igru ušli Luka Jović i Danilo Pantić, dvojica igrača koji su u završnici imali po jednu pogođenu stativu.

Zbog toga, ali i zbog činjenice da pristup utakmici sa Nemačkom mora da bude drugačiji, valja očekivati da će Paunović danas napraviti barem dve promene u prvoj postavi ali bi bilo nezahvalno prognozirati na koje će se igrače one odnositi.

Srbija bi pobedom nad Nemačkom obezbedila učešće na SP za igrače do 20 godina, koje se naredne godine igra na Novom Zelandu, a mnogo važniji efekat trijumfa bio bi skoro izvestan plasman u eliminacionu rundu tekućeg EP u Mađarskoj.

Utakmica sa Nemačkom igra se na stadionu "Peruc" u Papi od 18 časova a RTS je obezbedio direktan prenos meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke