"Orlići": "Pobeđivali smo i jače od Danaca"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.06.2015.
17:18
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Mladi reprezentativci Srbije složili su se u oceni da plasman u polufinale Evropskog prvenstva nije nedostižan cilj posebno ako se uzmu u obzir rezultati zabeleženi u kvalifikacijama i baražu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dovela je u pitanje plasman u polufinale Evropskog prvenstva nakon što je u drugom kolu grupne faze takmičenja doživela ubedljiv poraz u duelu sa Češkom.

Dan nakon debakla na stadionu "Letna" pred novinare su izašli golman Marko Dmitrović i njegovi saigrači Nemanja Petrović i Slavoljub Srnić. Komentarišući subotnji poraz i predstojeći duel sa Dancima "Orlići" su se složili u oceni da plasman u polufinale nije nedostižan cilj.

"Ova ekipa je u prethodne dve i po godine nekoliko puta se izdizala kad su nas svi otpisivali. Možemo da se pogledamo među sobom u oči. Imamo kvalitet da pobedimo Dansku. Pobeđivali smo i mnogo jače timove od selekcije Danske. Samo je bitno da mi budemo na svom nivou. U tom slučaju možemo sve da pobedimo" rekao je Dmitrović.

Nakon remija sa Nemačkom na startu turnira "Orlići" su u drugom kolu grupe "A" poraženi od domaćina Češke rezultatom 4:0 što znači da će im za plasman u polufinale biti neophodan trijumf nad Danskom i poraz Čeha u duelu sa "Pancerima".

"Atmosfera se nije menjala bez obzira na poraz. Ne bih se mnogo vraćao na utakmicu protiv Češke. Gorak je ukus, ali moramo da mislimo na budućnost. Pred nama je najbitnija utakmica, protiv Danske. Preko tog protivnika možemo do našeg cilja, naravno, ako se poklope još neke kockice i zbog toga moramo da ostanemo pozitivni" ističe Nemanja Petrović.

Kritike zbog negativnog rezultata u meču sa Češkom prihvatio je i Slavoljub Srnić koji je objasnio da se "Orlićima" desio loš dan.

"Svako može da ima loš dan, nama se to upravo dogodilo protiv Češke. Izgledalo je kao da su češki fudbaleri mnogo više želeli pobedu od nas. Njihov brz gol kao da nas je zbunio, upali smo u neku vrstu konfuziju iz koje do kraja meča nismo uspeli da se vratimo. Istina je da možemo mnogo više" zaključio je Srnić.

Narednu utakmicu na šampionatu Evrope reprezentacija Srbije igra u utorak 23. juna sa početkom od 20.45 a protivnik će joj biti selekcija Danske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke