"Orlići", neka se ponovi Turska!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 14.06.2015.
09:57
Izvor: Sportske.net

Srbija će u polufinalu braniti čast Evrope. I to je najbolja vest!

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Evropske reprezentacije retko stižu u završnicu Mondijala za mlade. Naime, u ovom veku retko su Evropljani uspevali da se dokopaju same završnice.

Ali, recimo u Turskoj na prošlom šampionatu, Francuska je bila jedini evropski tim u polufinalu, uspeli su da se dokopaju titule pošto su savladali Urugvaj na penale.

U ovom veku niko od Evropljana nije uspeo, osim Francuza da se okiti titulom, poslednji uspeh reprezentacija sa našeg kontinenta datira iz 1999. kada je Španija postala svetski prvak.

Dominiraju Južnoamerikanci, tri puta Argentina i dva puta Brazil su osvojili šampionat, a uz Francusku i Španiju, jedino je još Portugal sa Figovom generacijom bio prvak sveta.

Neretko evropske ekipe i ne stignu do polufinala, u ovom veku je na čak dva prvenstva 2001. i 2005. završnica prošla bez timova sa našeg kontinenta. Ovo pokazuje sve razmere napravljenog uspeha, ali nije gotovo. Idemo dalje, preko Malija u finale, nadajmo se protiv Brazil, to bi bio spektakl.

Doba uživanja za "Orliće" i njihove navijače!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ManUtdSrbija
Sunday, 14.06.2015
11:19

Ne bi da malerisem, ali sam 99% siguran da prolazimo Mali i da igramo finale. PONOS NACIJE I CITAVE EVROPE TRENUTNO! NAPRED ORLICI! DO TITULE!

avatar
Sunday, 14.06.2015
10:08

Povodom ovoga, šta ima da kaže Zakari Stefen, ako se sećate njegove prve izjave. Bravo, ''Orilići''! :)