Orlići, navikli smo na lepe vesti iz Mađarske! (21.00)

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 28.07.2014.
12:46
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije, fudbaleri do 19 godina, imaju priliku da donesu nove lepe vesti iz Mađarske. Od 21 sat, izabranici Veljka Paunovića igraju polufinalni meč Evropskog prvenstva protiv Portugala.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srpski fudbaleri su ostvarili jedan cilj.

Pobedom nad Bugarskom i plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, 'Orlići' su obezbedili mesto na Svetskom prvenstvu, koje će se odigrati naredne godine u Novom Zelandu.

Drugi cilj je svakako korak napred ka odbrani titule stečene u Litvaniji protekle godine.

Pred oslabljenim fudbalerima Srbije nije lak zadatak, na megdanu im stoji ekipa Portugala, izuzetno efikasna ekipa koja iza sebe ima devet pobeda, tri na prvenstvu i šest u kvalifikacijama.

„To dovoljno govori o njihovim mogućnostima. Uz Nemce predstavljaju najkvalitetniju selekciju na turniru.“, rekao je selektor Paunović.

Disciplinom u defanzivnim zadacima, sa loptom u svojim nogama i organizovanom igrom, Orlići će pokušati da nametnu svoj ritam i da na terenu pokažu srčanost i veliku borbenost kako bi stigli do cilja.

Plasman u samo finale bi bila sjajna vest iz Mađarske, nova, samo dan nakon velikog uspeha srpskih vaterpolista, koji su u ovoj zemlji osvojili evropsko zlato.

Kada je u pitanju kadrovska situacija, od ranije je poznato da je Živković napustio ekipu i pridružio se Partizanu, još jedan član crno-belih, Danilo Pantić je zbog povrede morao da se vrati u Srbiju. Ipak, u tim se vraća Nemanja Maksimović, što je veliko ohrabrenje za ceo tim.

U motiv i želju ne treba ni sumnjati.

„Da li ima potrebe da ističem koliko želimo plasman u finale? Izginućemo kako bi došlui do cilja. Istina, stigle su nas i povrede, veliki su napori, ali imamo srce, znanje i kvalitet i ne želimo da stanemo, želimo finale. Ova generacija to zaslužuje.“, istakao je za 'Sport' Marko Grujić.

Kako je rečeno, utakmica počinje u 21 sat, a direktan prenos omogućio je javni servis Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke