''Orlići'': ''Možemo svakog da pobedimo! Doguraćemo daleko!''

Autor: Beta Beta
utorak 11.10.2016.
21:20
Izvor: Beta

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije izhavili su večeras da se u pobedi nad Slovenijom videla "razlika u klasi" i da mogu svakoga da pobede i "daleko doguraju".

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije izhavili su večeras da se u pobedi nad Slovenijom videla "razlika u klasi" i da mogu svakoga da pobede i "daleko doguraju".

"Videla se razlika u klasi. Ima ovde momaka koji su osvojili svetsko i evropsko prvenstvo. Sve su to dobri momci i mislim da možemo daleko da doguramo", rekao je Andrija Živković novinarima posle utakmice u Gornjem Milanovcu.

Mlada selekcija Srbije se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, pošto je pobedila Sloveniju sa 3:1 prošla kao jedna od četiri nabolje drugoplasirane ekipe.

Prema rečima Živkovića, protiv Slovenije se video umor u njegovoj ekipi, ali da su nepotrebni izgovori.

"Najvažnije je da smo pobedili i biće sve bolje", naveo je Živković.

Trostruki strelac, kapiten Uroš Đurđević rekao je da je njegova ekipa očekivala tešku utakmicu protiv Slovenije, koju je nazvao dužnikom jer je Srbiji nanela jedini poraz u kvalifikacijama.

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu, a Slovenci su nam ostali dužni jer su nam naneli jedini poraz u kvalifikacijama. Već bismo bili na Evropskom rpvenstvu da to nismo izgubili, ali šta je - tu je", rekao je Đurđević i dodao da mu je nebitno ime protivnika u baražu.

On je kazao da je njegova ekipa pokazala da je "prava".

"Pokazali smo da smo prava ekipa i da možemo svakoga da pobedimo", kazao je napadač Partizana i kapiten mlade reprezentacije Srbije.

Sergej Milinković-Savić je rekao da je Norveška najpoželjniji protivnik u baražu.

"Nisam gledao nijednu ekipu, ali sve su dovoljno dobre da pruže dobar otpor, čim su tu. Videćemo, ako treba da biram, Norveška nije zvučna ekipa kao ostale dve", rekao je Milinković-Savić.

On je kazao da je Slovenija pružila odličan otpor.

"Mislili smo da će da se povuku, ali su pružili odličan otpor. Pomogao nam je rani gol i velika je žal što smo brzo i primili. Držali smo se, dali sve što smo mogli, pobedili i čekamo žreb. Video se umor, a Slovenija nas je terala da malo više trčimo", kazao je Milinković-Savić.

Njegov saigrač Miloš Veljković žali za porazom od Slovenije u prvom susretu i prvim mestom.

"Bilo je teško od početka, ali smo srećom uspeli da pobedimo. Šteta što nismo pobedili i u Sloveniji pa da idemo kao prvi u grupi. Koga god da dobijemo žrebom moraćemo da damo maksimum", rekao je Veljković.

Žreb za baraž obaviće se u petak, a potencijalni rivali Srbije su Austrija, Španija i Norveška.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke