''Orlići'': ''Mnogo smo jaki!''

Autor: Darko Mitrović
subota 06.06.2015.
10:59
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Iz utakmice u utakmicu, iz pobede u pobedu, samopouzdanje i optimizam u redovima naše U20 reprezentacije je sve veće.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Iako smo većinu ovih igrača doskora gledali u Jelen Superligi, ali je bilo malo onih koji su istinski verovali u njuihove mogućnosti, danas je konačno cela Srbija oduševljena njihovim igrama.

Vezista Partizana Andrija Živković je postigao majstorski gol iz slobodnjaka, i tako na najbolji način krunisao sjajne partije koje pruža na ovom Svetskom prvenstvu.

''Velika pobeda, veliki rezultat za nas. Da je bilo sreće trebali smo sve tri utakmice da dobijemo, ali slatko je i ovako. Kod pogotka sam video da su lošije postavili živi zid, a i golman je bio slabo postavljen, tako da mi je bio cilj samo da pogodim preko 'zida' i u tome sam uspeo.

Savladali smo sjajnog protivnika. Meksiko jeste dobar, ali je Srbija još bolja. Idemo dalje, bez euforije''
, istakao je Živković.

Jedan od junaka trijumfa je i sjajni Zvezdin golman i kapiten ove selekcije Predrag Rajković, koji je podsetio na dane kada je blistao na Evropskom prvenstvu za omladince u Litvaniji pre dve godine, kada je Srbija stigla do titule.

''Nisam samo ja junak, svi ovi momci su junaci. Prvi put igramo na ovakvom takmičenju i prvi smo u grupi, sa tri izuzetno teška protivnika. Meksiko je bio ogromno iskušenje, opasni sa svih strana, ali naša ekipa je delovala besprekorno, bez slabog mesta. Zadovoljstvo je biti kapiten ovako sjajnim momcima'', konstatovao je Rajković.

Jedan od stubova odbrane bio je i Miloš Veljković, koji je posle meča istakao da je Srbija odigrala bez greške, uveren da imamo sjajan tim koji može još mnogo više na ''Mundijalitu''.

''Veoma težak posao sam imao, ali kad ispred vas igraju takvi igrači kao Zdjelar, Maksa i Sergej, onda je sve lakše.

Zaista smo sjajan tim, neverovatna grupa koja može daleko. Laknulo mi je kad je trener Meksika zamenio na poluvremenu igrača sa brojem devet, jer je on po meni bio najopasniji u njihovom timu.

Bilo je i teških trenutaka na meču, ali mislim da smo sve vreme kontrolisali rezultat i da pobeda nije dolazila u igre. Jednostavno, čini mi se da smo igrali besprekorno, bez greške'',
izjavio je Veljković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke