"Orlići" kreću u borbu za EURO 2015.

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.10.2014.
15:10
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Utakmicama na prvom kvalifikacionom turniru, omladinska reprezentacija Srbije (U19) kreće u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2015. godine održava u Grčkoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Selektor omladinske reprezentacije Srbije, igrači mlađi od 19 godina, saopštio je u četvrtak spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve prvog kruga kvalifikacija za EURO 2015. godine u Grčkoj.

Ivan Tomić neće moći da računa na Andriju Živkovića koji je priključen mladoj reprezentaciji, a na spisku se nalaze 23 imena.

golmani:
Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Boris Radunović (Rad), Miloš Ostojić (OFK Beograd)

odbrana:
Miroslav Bogosavac (Partizan), Srđan Babić (Vojvodina), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Miloš Brajović (Crvena zvezda), Nikola Banjac (Spartak), Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Milan Gajić (OFK Beograd), Miladin Stevanović (Partizan)

sredina terena:
Danilo Pantić (Partizan), Aleksandar Desančić (Vojvodina), Saša Lukić (Partizan), Aleksandar Lutovac (Rad), Marko Grujić (Crvena zvezda), Miloš Čudić (Rad), Matija Miketić (Verona, Italija), Uroš Stamenić (Vojvodina)

napadači: Nemanja Radonjić (Empoli, Italija), Luka Jović (Crvena zvezda), Ivan Šaponjić (Partizan), Luka Belić (OFK Beograd)

Selektor Tomić će se na kraju kratkog pripremnog perioda odlučiti kojih 18 fudbalera će biti u ekipi, koja će predstavljati Srbiju na prvom turniru. Konačnu odluku o tome Tomić će doneti 9. oktobra.

Prvi kvalifikacioni turnir igra se u Srbiji a pored domaćina mesto u narednoj fazi kvalifikacija tražiće još selekcije San Marina, Jermenije i Italije.

Dve prvoplasirane ekipe steći će pravo učešća na drugom kvalifikacionom turniru koji će se održati sledeće godine. Pobednici sedam kvalifikacionih grupa iz druge faze takmičenja, kao i domaćin Grčka, učestovaće u borbi za titulu prvaka "Starog kontinenta".

Utakmice prvog kvalifikacionog turnira na programu su od 10. do 15. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke