'Orlići' kao zapete puške: "Za Srbiju, za navijače!"

Autor: Miloš Marković
petak 12.06.2015.
14:57
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije se nadaju da protiv Amerike neće toliko 'stresirati' navijače i da neće čekati do poslednjeg trenutka da okončaju posao.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentaciju Srbije mlađu od 20 godina čeka ozbiljan posao.

Dobre vesti koje stižu kao ohrabrenje jesu to da se u tim vraća se jedan od najboljih igrača na šampionatu Sergej Milinković-Savić, te da su sanirani i stomačni problemi Mijata Gaćinovića.

Sa druge strane, duel sa Amerikancima preskočiće Milan Gajić, zbog crvenog kartona, a šansu na toj poziciji očekuje Miladin Stevanović.

"Debitovao sam protiv Mađara i imao sam priliku da osetim šta znači učešće na jednom ovako velikom takmičenju. Nadam se da sam ispunio očekivanja selektora, nikad neću zaboraviti veliku radost posle autogola rivala i naše pobede sa igračem manje. Sada nas očekuje još jedan težak protivnik, ali drugačije i ne može da bude kad smo stigli do same završnice."

"Drago mi je da Srbija ustaje rano i da nas redovno prati. Nadam se da im više nećemo kidati živce i čekati gol do poslednjeg minuta."
, istakao je Miladin Stevanović, fudbaler Partizana i U-20 reprezentacije Srbije.

Njegov saigrač, Nikola Maksimović, koji je na Novom Zelandu odigrao svaki minut u dresu Srbije ističe da kada izađe na teren i obuče dres Srbije, umor ne oseća.

"Prvenstvo sveta je sigurno jedno od najnapornijih takmičenja za svakog sportistu, pa tako i za nas, a ja lično nikada u karijeri nisam imao ovakve utakmice. Potrošnja je zaista ogromna, između mečeva osećam veliki umor, ali čim izađem na teren, zaboravim na sve i ne postoji šansa da odustanem ni u jednom trenutku."

"Zadovoljstvo je nositi dres Srbije, biti deo istorije koja se ovde ispisuje i imati ovako divne saigrače. Kad znaš, da ceo tim daje sve od sebe, da svi ginemo jedan za drugoga, onda ne postoji nikakav umor koji ne može da se savlada."
, ističe zamenik kapitena Srbije, jedan od fudbalera koji u vitrini već ima i zlato sa Prvenstva Evrope u Litvaniji 2013.

Kada je u pitanju naredni rival, Maksimović veruje da će Orlići uspeti da 'prelete' narednog rivala.

"Amerika je fizički moćna i spremna ekipa, ali se ipak nadam da će biti više prostora u napadu, jer i oni hoće da igraju ofanzivno. Direktni su, napadaju moderno, vidi se da se kod njih puno ulaže u fudbal, a i za nas i za njih je ogroman uspeh što smo stigli u četvrtfinale. Ja verujem da se mi tu nećemo zaustaviti.",
naglašava Maksimović.

Utakmica između Srbije i selekcije Sjedinjenih Američkih Država se igra u nedelju od 6.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
iskreni navijac
Saturday, 13.06.2015
08:05

Sta znaci adrenalin! Sretno momci protiv Amera! Dobro je pa igraju Sergej i Mijat, mnogo znace timu! Svi smo uz vas!

avatar
Igornopolis
Friday, 12.06.2015
19:07

Srecno majstori mladi!!!!!