"Orlići" jurili Dance, Mijailović doneo bod!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.03.2016.
16:32
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije remizirala je sa Danskom na startu Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a uzevši u obzir kako se razvijala utakmica podela plena deluje kao pravedan ishod.

Sportske.net/Altai-Nikola Krstić
Sportske.net/Altai-Nikola Krstić

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije uzrasta do 19 godina odigrala je nerešeno u prvoj utakmici Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u julu biti odigrano u Nemačkoj.

"Orlići" su u Kragujevcu, pred oko 2.000 ljubitelja fudbala, remizirali sa Danskom 2:2 (0:0) i tako osvojili prvi bod u kvalifikacionoj grupi "7" koja se igra u Srbiji.

Srbija: Milinković-Savić, Stanković (od 61' Mijailović), Vojnović, Stojanović (C), Avramović, Špoljarić (od 75' Senić), Glavčić, Lutovac (od 92' Zličić), F. Jović, L. Jović, Šaponjić

Prvu šansu na utakmici stvorila je gostujuća selekcija nakon neuspele ofsajd zamke i centaršuta Rasmusa Kristensena koji se pojavio iz drugog plana. Loša intervencija zadnje linije omogućila je Jakobu Larsenu da se nađe u kolosalnoj prilici, ali je sa ivice peterca loptu poslao pored stative i već savladanog Milinković-Savića.

Nova opasnost po gola domaće selekcije usledila je posle još jedne akcije po desnoj strani i prilično loše intervencije defanzivne linije na čelu sa kapitenom Stojanovićem. Lopta se odbila na nekih desetak metara ali je Mikel Poulsen loše šutirao pa je lopta završila pored leve stative.

Posle dvadeset minuta igre bilo je jasno da je leva strana odbrane najslabija tačka u timu Branislava Nikolića, pošto je Rasmus Kristensen suviše lako probijao Bojana Avramovića, a onda centaršutevima spajao svoje saigrače sa golom.

Još jedna u nizu prilika koje su gosti stvorili tokom prvog poluvremena viđena je u 20. minutu kada je već pomenuti Kristensen pronašao Matsa Tihosena, a ovaj petom naterao Milinković-Savića da interveniše. Bio je to prvi udarac u okvir gola na današnjoj utakmici.

Prvi udarac ka golu reprezentacije Danske uputio je Matija Špoljarić u 24. minutu i to iz prekida koji je sam izborio. Bio je to centaršut Špoljarića ali niko nije dotakao loptu, pa je ona prohujala pored leve stative i pogodila šipku koja drži mrežu.

Nagoveštaj nešto bolje igre "Orlića" viđen je u 27. minutu nakon prilike koju su stvorili Luka Jović i Ivan Šaponjić, a akciju je lošim udarcem završio Aleksandar Lutovac.

Poslednju trećinu prvog poluvremena obeležile su novi ataci Danaca koje je predvodio nezustavljivi Mikel Poulsen. Desetka gostujuće selekcije prvo je pogodila prečku u 30. minutu igre, da bi dva minuta kasnije usledilo "lomljenje" Milinkovića-Savića koji uz mnogo napora uspeva da zaustavi udarac Poulsena.

Između dve opisane prilike u kojima se našao Mikel Poulsen jedan udarac preko gola Danaca uputio je Filip Jović, a mnogo konkretniji bio je njegov prezimenjak Luka koji je u 36. minutu izblokiran nakon odličnog prodora Špoljarića i upotrebljivog centaršuta.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Aleksandar Lutovac u 45. minutu posle greške golmana Danske koji se potom iskupio dobrom intervencijom kojom je sprečio da lopta završi ispod prečke gola podno južne tribine stadiona "Čika Dača".

Turski arbitar Alper Ulsoj produžio je prvo poluvreme četiri minuta usled untervencija koje su imale medicinske ekipe dve reprezentacije, ali se u nadoknadi vremena nije dogodilo ništa vredno pomena.

Srbija U19
Foto: Sportske.net/Altai-Nikola Krstić

Na startu drugog poluvremena uzbuđenja su počela da se ređaju kao na traci, a prvi udarac ka golu Danaca uputio je Matija Špoljarić ali je lopta završila visoko preko prečke.

Usledio je period igre kada su gosti ponovo počeli da prete, pa je posle jednog opasnog prodora Mikela Poulsena štoper reprezentacije Srbije Lijanko Vojnović reagovao naivno, srušio protivničkog igrača i skrivio penal.

Uzaludna su bila negodovanja kragujevačke publike i izabranika Branislava Nikolića. Siguran izvođač najstrože kazne za Dansku bio je ubedljivo najbolji igrač Mikel Poulsen koji je tako doneo prednost gostima u 56. minutu utakmice!

Primljeni gol kao da je probudio reprezentativce Srbije i publiku na "Čika Dači" pošto su odmah nakon Poulsenovog gola počeli da se ređaju ataci "Orlića".

Udarac Ivana Šaponjića u 59. minutu koji je završio tik pored desne stative bio je najava onoga što će se dogoditi šezdesetak sekundi kasnije. Bivši fudbaler Partizana, sada napadač Benfike, našao se na pravom mestu u 60. minutu, posle udarca Nemanje Glavčića pa je odbijenu loptu smestio u mrežu Danijela Iversena i poravnao rezultat na 1:1!

Osokolio je izjednačujući pogodak izabranike selektora Nikolića, pošto su u minutima koji su usledili "Orlići" konstantno opsedali protivnički gol, a najbolje šanse u periodu od 60. do 70. minuta propustio je Luka Jović, koji je dva puta oklevao i bio izblokiran, dok je udarac Lijanka Vojnovića zaustavio Iversen.

Mogli su gosti do novog vođstva u 72. minutu susreta pošto su Larsen i Tihosen izigrali odbranu Srbije i izašli sami pred Milinković-Savića. Jakob Larsen izigrao je srpskog golmana ali je nesebično želeo da uposli Tihosena ispred kojeg interveniše kapiten "Orlića" Miloš Stojanović i sprečava već viđen gol.

Ono što nisu uspeli u 72. minutu Danci su uradili četiri minuta kasnije. Loša postavka odbrane reprezentacije Srbije omogućila je Mortenu Kristensenu da uposli Jakoba Larsena koji sa desetak metara smešta loptu u gornji levi ugao gola Vanje Milinković-Savića!

Novu kolosalnu šansu Danci su stvorili u 83. minutu ali je Milinković-Savić odlično intervenisao ispred Tihonena i sprečio goste da stave tačku na utakmicu.

Kazna za propuštenu priliku Dance je stigla pet minuta pre isteka regularnog toka susreta. Prekid sa desne strane izveo je Nemanja Glavčić, lopta je u gužvi dospela do noge rezerviste Marka Mijailovića koji je smešta u nebranjenu mrežu i poravnava rezultat na 2:2!

Mogla je Srbija do čitavog plena u prvom minutu nadoknade ali je udarac rezerviste Senića zaustavio danski golman pa je na kraju viđena podela plena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 24.03.2016
19:51

za koga igra ovaj stojanovic?kapiten je reprezentacije a pojma nema mnogo gresaka

avatar
Thursday, 24.03.2016
19:01

Amebi je jasno ko se ekstremno retko raduje #srpsko_društvo_ne_zaslužuje_EP/SP

avatar
RadovanRD
Thursday, 24.03.2016
17:50

Ako moze neko da mi pojasni radovanje Saponjica kada da gol? np.s. Jasno mi je da se ovo desava ekstremno retko

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 24.03.2016
17:42

Bilo je dobrih sansi na obe strane i mislim da je remi najpravedniji.Mnogo greski na obe strane koji su mahom posledica ocajnog terena i stvarno mi nije jasno da je savez odlucio da Kragujevac bude jedan od domacina.