''Orlići'' - Jedan tim, jedno veliko srce!

Autor: Beta Beta
subota 20.06.2015.
15:50
Izvor: Beta

U najkraćem, tako je šampione sveta opisao kapiten Predrag Rajković posle trijumfa nad Brazilom.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Golman i kapiten omladinske reprezntacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da je od početka Svetskog prvenstva na Novom Zelandu verovao da njegova ekipa može do titule i istakao da su "Orlići" stigli do trofeja jer su "tim s jednim srcem".

"Iskreno, verovao sam od samog početka. Znao sam da možemo da postignemo nešto veliko na Novom Zelandu. Bio sam ubeđen da to možemo, nisam sumnjao ni u jednom trenutku", rekao je Rajković za sajt Fife.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, posle produžetaka, pobedila Brazil sa 2:1.

"Kao što možete i da zamislite, u svlačionici je žurka, ali prava proslava će biti tek kad se vratimo za Beograd. Ovo je ostvarenje sna za sve nas. Ovo je titula koja mnogo znači mojoj zemlji. Nemamo pojma šta nas čeka kući, ali verujemo da će biti nešto veliko", kazao je Rajković.

Na pitanje šta je tajna uspeha srpske reprezentacije, Rajković je naveo:

"To je vrlo jednostavno - mi smo tim s jednim srcem. To je bio naš moto od početka".

On je rekao i da veruje da je njegovoj ekipi u današnjem finalu pomoglo i to što je u svakom meču nokaut faze morala da prolazi kroz produžetke.

"Tako da smo naučili da se nosimo s pritiskom. Naravno, tu je i naš timski duh koji nas je i doveo do titule protiv neverovatno jakog Brazila", kazao je golman srpske reprezentacije.

Rajković je proglašen i za najboljeg čuvara mreže na šampionatu sveta.

"Nagrada mi mnogo znači, ali ona pripada celom timu iz prostog razloga jer je nikad ne bih osvojio da nije njih", rekao je Rajković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke