"Orlići" izvukli 'poker' iz rukava i ostali u igri za EP!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.09.2014.
18:49
Izvor: Sportske.net

Desetkovana povredama, suspenzijama i internim problemima u Savezu mlada reprezentacija Srbije uspela je da se izdigne iznad svega i savlada Severnu Irsku u Portsdaunu za skoro sasvim izvestan plasman u baraž za odlazak na EP u Češkoj Republici.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kudili smo izabranike Radovana Ćurčića nakon poraza u Italiji i načina na koji su već u Peskari ostali bez plasmana u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo ali ćemo danas priznati da su prevazišli sve probleme i pokazali da poseduju jak karakter.

U poslednjem meču grupe 9 Srbija je kao gost savladala selekciju Severne Irske rezultatom 1:4 (0:2) čime je zadržala nade za plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici.

"Orlići" su u Portdaunu nastupili u postavi koja se ne može nazvati ni kombinovanom a razlozi za tako nešto dobro su poznati javnosti. Povrede, suspenzije i zabrane onemogućile su Radovana Ćurčića da sastavi najjači tim za ovaj meč ali se ekipa ujedinila oko cilja i stigla na korak od njegovog ostvarenja.

Gotovo identičan početak meča kao Peskari "Orlići" su priredili i u Portsdaunu jer su do 36. minuta stigli do dva gola prednosti. Ponovo je strelac vodećeg gola bio Aleksandar Pešić a prednost je duplirao Slavoljub Srnić.

Već na početku drugog dela igre strelac drugog gola na meču stavio je tačku na trijumf Srbije i sprečio mogućnost preokreta kakav smo imali prilike da vidimo u duelu sa Italijanima.

Ponovo je Srbija nakon Srnićevog gola posle samo dva minuta stigla do još jednog pogotka čime su upisana važna tri boda već do 60. minuta susreta.

Do kraja utakmice Brobel je smanjio prednost Srbije na 1:4 a "Orlići" su tako propustili priliku da pobedom od 0:5 preskoče selekciju Islanda koja je trenutno jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u grupi i nalazi se ispred "Orlića" po učinku zahvaljujući boljoj gol razlici.

U drugom meču poslednjeg kola kvalifikacija u grupi 9 Italija je kao domaćin preslišala Kipar rezultatom 7:1 čime je zauzela prvu poziciju sa 18 osvojenih bodova. Srbija je druga sa 16 bodova i gol razlikom 18:10 (+8).

Do kraja večeri biće kompletirane kvalifikacije po grupama i tek tada će biti jasno da li će "Orliće" pogledati sreća i da li će završiti među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz deset grupa.

Izvesno je da bolji učinak od Srbije trenutno imaju Ukrajina, Holandija i Island a do kraja večeri strahovaćemo od rezultata iz grupe 7 i učinka Austrije u duelu sa Španijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke