"Orlići" iz Holandije i Azerbejdžana nišane EURO!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.12.2014.
17:49
Izvor: Sportske.net

Omladinska i kadetska selekcija reprezentacije Srbije saznale su u četvrtak imena rivala u elitnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Žrebom u sedištu Unije evropskih fudbalskih asocijacija u Nionu omladinska i kadetska selekcija reprezentacije Srbije dobile su rivale sa kojima će se boriti za plasman na Evropsko prvenstvo u Grčkoj, odnosno Bugarskoj.

Reprezentacija koju čine igrači mlađi od 19 godina smeštena je u kvalifikacionu grupu 4 zajedno sa selekcijama Holandije, Švajcarske i Norveške.

Žreb nije bio naklonjen izabranicima Ivana Tomića pošto će domaćin grupe biti reprezentacija Holandije a odlučujuće utakmice za plasman na EURO 2015. igraće se od 26. do 31. marta naredne godine.

Na Evropsko prvenstvo za omladince u Grčkoj plasiraće se samo pobednici sedam elitnih grupa.

Sreća nije bila saveznik ni srpskim kadetima, igračima mlađim od 17 godina koje sa klupe predvodi Dejan Govedarica.

Kadetska selekcija reprezentacije Srbije svrstana je u kvalifikacionu grupu 2 zajedno sa reprezentacijama Portugala, Hrvatske i Azerbejdžana.

Domaćin elitne grupe 2 biće Azerbejdžan a utakmice se igraju od 17. do 22. marta naredne godine.

Pobednici osam grupa elitne runde kvalifikacija ali i sedam najbolje drugoplasiranih selekcija što Srbiji daje šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj koje je na programu u maju naredne godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke