"Orlići" igraju za prvo mesto u grupi (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.10.2015.
11:51
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije večeras igra poslednju utakmicu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a samo pobeda nad Austrijom "Orlićima" garantuje prvo mesto u grupi i povlašćen status na predstojećem žrebu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine dečaci uzrasta do 17 godina večeras će u Begenu pokušati da se izbori za plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Azerbejdžanu.

Izabranici selektora Ilije Stolice zauzimaju drugo mesto u kvalifikacionoj grupi "5" pošto posle dve odigrane utakmice imaju četiri osvojena boda. Naredni rival "Orlića" biće selekcija Austrije, a samo pobeda Srbiji garantuje plasman u dalji tok takmičenja sa prvog mesta u grupi.

"Sa nestrpljenjem očekujemo poslednju utakmicu u grupi kako bismo protiv jednog ozbiljnog protivnika mogli da se na pravi način izmerimo i pokažemo sve kvalitete" rekao je Ilija Stolica pred večerašnji meč.

Austrija je u prva dva kola ostvarila dve pobede, dok je naš nacionalni tim najpre dobio Luksemburg (4:1) ali je uprkos apsolutnoj dominacije protiv Litvanije odigrao samo 0:0.

"U prve dve utakmice igrači su ispunili sve što se od njih tražilo, pokazali su su visok odgovornosti i dobru formu. Pred nama je najveći izazov i šansa da budemo prvi u grupi što je naš cilj" dodaje selektor.

Srbija će samo u slučaju pobede osvojiti prvo mesto u grupi. Remi nam garantuje plasman u Elitnu rundu kvalifikacija sa druge pozicije, dok bi čak i uz poraz do četiri gola razlike i trijumfa Litvanaca nad Luksemburgom identičnom razlikom "Orlići" kao drugi u grupi išli dalje.

Utakmica kadetskih selekcija Srbije i Austrije igra se večeras od 19 sati u mestu Begenu, a sudiće Cvetan Krastev iz Bugarske.

TABELA GRUPE 5:

 1. Austrija
 2  2  0  0  4  :  1  6
 2. Srbija
 2  1  1  0  6  :  1  4
 3. Litvanija
 2  0  1  1  0  :  2  1
 4. Luksemburg
 2  0  0  2  2  :  8  0


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke