"Orlići" doputovali na kraj sveta!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.05.2015.
12:59
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Omladinska reprezentacija Srbije doputovala je u sredu u Danedin, grad koji se nalazi na "kraju sveta" i u kojem će izabranici Veljka Paunovića odigrati svoju prvu utakmicu u okviru grupne faze Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Posle osam dana boravka u sportskom centru "Pulman Lodž" na obodu Oklanda tokom kojih su uspešno obavljene poslednje pripreme za početak Mundijalita, omladinska reprezentacija Srbije u sredu je doputovala u Danedin.

Studentski gradić na južnom ostrvu Novog Zelanda može se okarakterisati kao mesto na samom kraju sveta u šta ćete se i sami uveriti ukoliko bacite pogled na mapu.

Danedin

Danedin će biti domaćin sve tri utakmice koje će "Orlići" odigrati u okviru grupe "D" a prva je na programu već u nedelju.

"Napuštamo 'Pulman Lodž' sa vrlo pozitivnim utiscima. Imali smo odlične uslove za rad, neophodan mir i sve sadržaje koji su nam pomogli da se što bolje adaptiramo na promenu klimatske zone i da se lepo odmorimo. Odradili smo sve što smo hteli, a sada nam slede 'najfiniji radovi' i maksimalna fokusiranost na prvi meč sa Urugvajem. Krećemo za Danedin, puni optimizma" rekao je selektor Veljko Paunović.

Ekspediciju omladinske reprezentacije Srbije u Danedinu je srdačno dočekala predstavnica lokalnog organizacionog odbora koja je članovima stručnog štaba i fudbalerima poželela ugodan boravak u ovom lučnom gradu na obalama Pacifika.

"Predivan je osećaj biti deo ovog tima i doživeti ovakve trenutke. Imamo veliku čast, ali i obavezu da osvetlamo obraz narodu u Srbiji. Možemo samo da poručimo da ćemo biti na nivou ovog takmičenja i da ćemo se potruditi da o nama pričaju i kad se završi takmičenje" rekao je Milan Gajić.

Reprezentativci Srbije biće smešteni u istom hotelu sa fudbalerima Urugvaja, Meksika i Malija a u četvrtak će odraditi prvi trening u Danedinu.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu reprezentacija Srbije igra u nedelju 31. maja protiv selekcije Urugvaja od 16 časova po lokalnom, odnosno od 06.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke