"Orlići" bacili 'poker' - Kapiten Andrija delio asistencije!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.03.2016.
17:56
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija Srbije upisala je očekivanu pobedu nad Andorom u okviru 6. kola kvalifikacija za EURO 2017. godine, a meč je obeležila odlična igra Andrije Živkovića koji je nosio kapitensku traku.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Šesti susret koji je mlada reprezentacija Srbije odigrala u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj završen je očekivanom i ubedljivom pobedom "Orlića".

Srbija je kao gost savladala Andoru rezultatom 4:0 (2:0) i preuzela drugo mesto na tabeli grupe "2" četiri kola pre kraja kvalifikacija.

Srbija: Manojlović; Gajić, Antonov, Zdjelar (od 60' Maraš), Babić; Damjanović (od 76' Ristić), Lukić, Mihajlović (od 68' Pantović), Živković (C); Ožegović, Đurđević

Selektor Tomislav Sivić odlučio je da se danas od prvog minuta na terenu nađe Andrija Živković, a fudbaleru Partizana je pored toga ukazana čast da ponese kapitensku traku.

Srbija U21

Momak kome je ovo bila prva takmičarska utakmica posle tri meseca odužio se selektoru na najbolji mogući pošto je upisao sjajnu partiju u kojoj je zabeležio dve asistencije kod prva dva pogotka "Orlića".

"Orlićima" je bilo potrebno pola časa igre kako bi stigli do prednosti, a vođstvo je doneo štoper Srđan Babić na asistenciju Andrije Živkovića. Pet minuta pre kraja prvog dela igre prednost je duplirao Uroš Đurđević, a ponovo je asistent bio Živković.

Posle petnaest minuta igre u nastavku Ognjen Ožegović je stavio tačku na pitanje pobednika golom iz penala koji je iznudio agilni Uroš Đurđević.

Rezultat je omogućio selektoru Siviću da na teren pošalje igrače sa klupe, a Nikola Maraš je svoju šansu iskoristio tako što je u 87. minutu postigao četvrti pogodak na utakmici. Prvotimcu Rada asistirao je Saša Lukić.

Primetićete da je vezni red mlade reprezentacije danas činio kvartet iz Partizana, dok su u napadu igrali momci koji su stasavali u Zvezdinim mlađim kategorijama.

Srbija se nakon šest odigranih utakmica nalazi na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova, tri manje u odnosu na vodeću Italiju, a narednu kvalifikacionu utakmicu "Orlići" igraju upravo protiv Italijana 2. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radomir Saponja
Saturday, 26.03.2016
08:38

Koliko hvalospeva protiv jadne Andore, kao da smo pobedili Francusku ili Španiju, jadno!!!

avatar
Burazer
Friday, 25.03.2016
23:47

Какав страшан тим. Још само Сергеј Милинковић Савић и Немања Максимовић и овај састав да игра квалификације за Русију.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Saturday, 26.03.2016
12:51

Da, sigurno cemo sa Ozegovicem jako daleko da doguramo, nema sumnje. Inace, fale i Rajkovic i Veljkovic, ali i Matic, Ljajic Kostic pa i Mitrovic ili Stojiljkovic. Rajkovic (Radunovic/Vanja Milinkovic-Savic)- Gajic, Veljkovic ili Maksimovic, Nastasic (Babic), Antonov- Zivkovic, Milinkovic-Savic (Maksimovic/Gudelj/Grujic), Matic (Radoja/Zdjelar), Kostic (Sulejmani)- Ljajic- Mitrovic/Stojiljkovic. I Spajic za stopera da konkurise isto...

avatar
Friday, 25.03.2016
19:26

Mnogo jak vezni red imamo! #No1, #football_school, #europe

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Friday, 25.03.2016
19:54

A odbranu? # Improvizacija na nivou

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Friday, 25.03.2016
23:00
avatar
Friday, 25.03.2016
21:11

I golmana i napad - sve je to improvizovano :D