Orliće u udžbenike!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 15.06.2015.
09:25
Izvor: Sportske.net

Mladi reprezentativci Srbije zaslužuju svoje mesto u knjigama istorije, da se o njima uči u školama.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Bez obzira na patriotski zanos koji ne možete eliminisati iz jednačine kada govorite o reprezentaciji Srbije i njenom uspehu na Novom Zelandu, OBJEKTIVNO gledano, 'Orlići' zaslužuju sve počasti.

Utisak je, i to znamo, pojačan gorčinom danskog neuspeha, ali iskreni odnos prema dresu i grbu koji nose, rezultati u stranu, to je ono što oduševljava.

Veljko Paunović zaslužuje sve pohvale.

Stvorio je hrabru četu, najbolje se to videlo kada su se jedan po jedan, kao na času, javljali razrednom i prijavljivali za izvođenje jedanaesteraca.

Izbacili su Amerikance, načinili korak ka snu, ostvarili veličanstven uspeh koji će se prepričavati u godinama koje slede.

Ko zna, možda se jednom i njihovo ime nađe upravo u đačkim klupama, kada će se uspesi jedne sjajne generalcije učiti u školi.

Jer, nema tu dileme, oni su naša budućnost.

Jasno je i nama laicima, jasno i onima koji brinu o njihovoj budućnosti, pre svega predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću.

"Postigli su istorijski rezultat za Srbiju."

"Pokazali su da su velika budućnost srpskog fudbal. Smatram da im ovo nije krajnji domet, imaju i snage i moći da naprave još jedan korak i nađu se u finalu Svetskog prvenstva. Krasi ih fantastična atmosfera, imaju dobrog selektora i stručni štab. Hvala im za radost koju su svima u Srbiji priredili.",
rekao je za 'Sport' popularni Tole.

I direktor mlađih selekcija, Mitar Mrkela, koji je trenutke slavlja i neizvesnosti direktno proživljavao zajedno sa Orlićima ne krije svoje uzbuđenje.

"Bilo je mnogo teško za gledanje, a sigurno još teže za igranje. Svaka čast igračima, celom stručnom štabu, napravljen je veličanstven uspeh, svakako istorijski dan za naš fudbal. Ovi momci iz meča u meč pomeraju granice, zaslužili su najiskrenije čestitke za kompletan utisak na Novom Zelandu. Što se tiče utakmice, trebalo je mnogo ranije da pobedimo, bili smo bolji tim, iako se videlo da su Amerikanci odlično pripremili utakmicu i bili veoma disciplinovani do samog kraja. Mi nismo iskoristili naše šanse, nedostajao nam je gol, ali smo imali više sreće i mislim da smo je u potpunosti zaslužili.", rekao je Mitar Mrkela.

Pred Orlićima je novi izazov. Veliki Mali.

Utakmica se igra u sredu, od 09.30 po našem vremenu.

Verujemo da ćete svi pratiti meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Monday, 15.06.2015
17:31

Kad hoces da se probijes i odes iz nase jadne Srbije onda se igra iz petnih zila a kada si uspeo i igras za A tim onda gledas samo da sacuvas noge.Jedan od klasika ovog primera je Deki Stankovic.Zato ne znam da li da se radujem ili ne ovom uspehu.Posle ovog prvenstva razvucice ovaj mladi tim svud po Evropi i mi nikada vise od njih nista necemo videti slicno.Nadam se da cete objaviti moju realnu konstataciju a ne samo entuzijazme.

avatar
Totti10
Monday, 15.06.2015
14:40

Malo je glup naslov da ih treba staviti u udzbenike jer ima i drugih i manje popularnih sportovva u Srbji gde imamo mnogo vece rezultate i uspehe.Ovo sto su oni uradili je nesto neverovatno ali ne treba preterivati sa naslovima.Devedesetih godina je ovo bila nasa realnost i bila su ocekivanja da uvek igramo na velikoj sceni sto se tice reprezentacije,ali eto kako je vreme doslo kad prodju grupnu fazu urade nesto neverovatno,dok na primer kosarkasi od kojih se ocekuje bar polufinale,nikad ne iznevere i uvek donesu medalje a o vaterpolu da ne pricam.Samo da im slava sada ne udari u glavu jer mogu do titule ubedjen sam u to jer poseduju dobar kvalitet.Odlican je Paunovic trener jer zna kako da ih spusti na zemlju i smiri kada je najpotrebnije.Samo napred Orlici jer doslo je i vasih 5 minuta slave i nadam se da ce svi pronaci dobar klub u kojem ce igrati jer su prevazisli nasu ligu sigurno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 15.06.2015
09:47

ovi orlici bi pocepali orlove smem da garantujem