Opet Drinčić, opet projektil, još jedna pobeda Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.10.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

NIkola Drinčić junak 147. večitog derbija! Partizan ponovo pobedio ''večitog rivala'', i dodatno mu odmakao na vrhu tabele!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastavili su sa pobedama ove sezone! Onu ''najslađu'' ostvarili su večeras na svom terenu protiv aktuelnog šampiona, Crvene zvezde rezultatom 1-0 i dodatno se učvrstili na liderskoj poziciji.

Sam početak meča pripao je Partizanu, Škuletić je imao prvi pokušaj već posle tridesetak sekundi igre, nešto kasnije je pokušao i Lazović i kada su njihovi fudbaleri bili u naletu, navijači crno-belih, ili oni koji sebe tako nazivaju, počeli su bakljadu, zbog koje je usledio petominutni prekid meča.

Gusti dim se prostirao terenom, a kada je meč nastavljen, inicijativa Partizana više nije bila tako izražena. Ipak, u 18. minutu novi pokušaji domaćih, prvo Lazar Ćirković sa tridesetak metara, onda i Lazović, ali prvo je Rajković odbio loptu, da bi ona na kraju završila pored desne stative.

I tek posle dvadesetak minuta, Zvezda je počela da opasno preti, a u 25. minutu debitant Luka Jović je imao fenomenalnu priliku da Zvezdu dovede u vođstvo. Bila je to sjajna kontra, Bosančić-Lazović-Jović, ali 17-godišnji napadač sa sedam metara šutira iznad prečke.

Deset minuta kasnije, nova prilika za njega, ovog puta ga je Bosančić direktno uposlio, ali Jović traljavo šutira, pravo u Lukača.

Zvezda je postajala sve opasnija, pokušavao je i Pečnik u par navrata, ali golova nije bilo u prvih 45 minuta.

Partizan je u nastavak meča ušao mnogo ambicioznije, ređale su se njihove prilike, a u tome se najviše isticao Škuletić, koji nije iskoristio nekih pet-šest izglednih situacija. Jednu ozbiljnu priliku je imao i Branko Ilić, koji je posle auta Volkova poslao loptu preko gola, iz veoma izgledne situacije.

I onda, 77. minut i trenutak odluke! Danko Lazović je na ivici kaznemog prostora iznudio slobodan udarac, a onda je na scenu stupio Nikola Drinčić!

Kao i u prethodnom derbiju, još jedan njegov projektil, neodbranjiv za mladog Rajkovića i Partizan vodi 1-0! Gol možete pogledati OVDE.

Do kraja je bilo još par prilika za crno-bele, ali je ostalo 1-0, dok Zvezdi ni ulazak Rakića, Avramovskog i Kataija nije pomogao.

Partizan: Lukač, Vulićević, Ćirković, Volkov, Drinčić (Marković od 90.), Ilić Branko, Grbić (Živković od 56.), Ilić Saša (Pantić od 70.), Lazović, Škuletić.

Klupa: Živković Živko, Petrović Nemanja, Marković, Ninkoivć, Živković Andrija, Pantić, Kojić.

C.zvezda: Rajković, Lazić, Mijailović, Lazović, Pečnik, Jović (Rakić od 66.), Pavićević, Bosančić (Avramovski od 80.), Ristić, Gavrić, Kovačević. 

Klupa: Kahriman, Planić, Rakić, Avramovski, Gogić, Katai, Despotović
.

Partizan i posle devetog kola ima stopostotan učinak i usamljen je na vrhu tabele!

Dodajmo još i da je u isto vreme Novi Pazar savladao Spartak istim rezultatom, a pobedonosni gol za Pazarce postigao je Admir Kecap.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke