Oglasio se Vučelić: "Kriv je stručni štab..."

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.03.2017.
13:27
Izvor: Sportske.net

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić izjavio je da su sudije bacile senku na 153. "večiti" derbi i ironično prokomentarisao da je stručni štab kriv što ekipu nije uputio u nova pravila fudbalske igre.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i fudbalskog ogranka Milorad Vučelić napravio je osvrt na 153. "večiti" derbi i veliku sudijsku grešku koja je prethodila vodećem golu Crvene zvezde.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan smatra da su crno-beli zaslužili pobedu i da je to bio stav svih objektivnih ljubitelja fudbala koji su bili u prilici da odgledaju utakmicu.

"Meni je žao što Partizan nije pobedio jer je bio bolji. To je objektivan sud, Partizan je bio bolji i zaslužio je bolji rezultat" kazao je Vučelić a onda odmah prešao na stvar.

"Moram da kažem da je utakmica bila fer i da uopšte nije bila teška za suđenje. Nije bilo iskušenja i utoliko je ta sudijska greška veća. Sudijska greška je do te mere očigledna da ja ne mogu diplomatski da izbegnem komentarisanje suđenja" počeo je Vučelić.

Partizan je u 34. minutu utakmice evidentno oštećen pošto je lopta bila u gol-autu pre nego što je Džon Ruiz asistirao Geloru Kangi za vodeći gol.

"Pokazalo se da je Majo Vujović nedorastao ovakvoj utakmici, napravio je kardinalnu grešku. To nije greška kada se ne dosudi ofsajd ili jedanaesterac... On je jednu loptu koja je bila 30, 40 centimetara u autu, gde su igrači signalizirali da je van terena, propustio da sudi. Na taj način, on je doveo utakmicu i Partizanov rezultat u pitanje" istakao je Vučelić i dodao,

"Šteta je što je takvu tešku senku bacio na derbi, na praznik fudbala i što smo mi morali da izjednačimo rezultat koji je pripadao sudijama. To mi je veoma žao, zaboraviće se mnogo štošta ali ta greška, da se gol da iz auta..."

Nakon toga je prvi čovek crno-belih upotrebio ironiju i krivicu za sudijsku odluku prebacio na stručni štab Partizana.

"Rekao sam da se mi nismo dobro pripremili za utakmicu, da stručni štab nije radio najbolje jer mi nismo znali da se gol-aut ne sudi. Da smo znali da su to neka nova pravila mi bismo se prilagodili tome. Ovo je očito jedno unapređenje tih pravila" kazao je Vučelić.

Na kraju je predsednik Partizana ipak kazao da niko u klubu ne sumnja u poštene namere arbitara, ali da to ne menja činjenicu da je na 153. "večitom" derbiju napravljen veliki propust na štetu "Parnog Valjka".

"Mi nismo komentarisali sudije, verujemo u regularnost i u dobre namere. Verujemo da ta greška nije namerna, ali to što greška nije namerna i što se ona ne može nazvati krađom to ne umanjuje veličinu te greške. Ta greška je ogromna, ona je bitno uticala na rezultat" zaključio je Vučelić.

Utakmica 24. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana odigrana je u subotu na stadionu "Rajko Mitić" i završena nerešenim rezultatom 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragonkš
Sunday, 05.03.2017
23:32

Nebitno je na čiju stranu je napravljena greška , ali činjenica da ovakve stvari koje rade moćnici i ovo malo lepote što je bilo u našem fudbalu više ga nema. Na sledeću utakmicu izmedju Partizana i Zvezde ne treba niko da gleda ni na tv-u , pa neka se dopisuju njihovim saopštenjima koliko im je volja . Sve dok se ne privatizuje ovako i gore će biti u našem fudbalu , jer privatniku je bitan svaki gledalac koji plati kartu i bitan mu je rezultat a ovi ne ulažu ništa i nkome ne odgovaraju gde su pare koje su potrošili a ni jedan dinar svojih para nisu uložili.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:22

* kokezi- ispravio sam drugu rec, ali nisam i prvu pa je ostalo ovako:-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
18:32

kokeza nostri, kokezi

avatar
Sunday, 05.03.2017
18:07

Ne znam tačno iz koje zvezdine kuhinje stiže ali nije tačno da je FK Partizan tražio Maja Vujovića da sudi derbi, mi nismo zvezda da možemo to. FK Partizan se nije žalio na odluku FSS koji znamo čiji je kao i sam sudija kojeg su poslali sa zadatkom. Ne znam da li Luković i Majo Vujović znaju da samo golman sme da igra rukom u šesnaestercu ili za zvezdine igrače to ne važi?

avatar
Sunday, 05.03.2017
16:48

meni nije jasno samo šta radi onaj sudija iza gola...koja je njegova uloga

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:22

Da place i da se pravda kad Partizan postigne gol:-D

avatar
The 8th King of Rome
Sunday, 05.03.2017
16:17

Slusaj igraci signalizirali....jok sviraj sve sto igraci traže. Treba pomocni da signalizira

avatar
paok
Sunday, 05.03.2017
18:07

A sto nije signalizirao onda, sta mu je drugo posao, mozda da uzme dnevnicu.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 05.03.2017
16:06

Spominjes gresku Vujovica na steti Partizana, a neregularan gol Partizana nije propust jeli? Vasi igraci su vrsili pritisak na Vujovica od prvog minuta, prigovarali i pretili mu skoro na svaki dosudjen prekrsaj, ofsajd, aut...koji nije bio u korist Partizana. Kazes da ste zasluzili pobedu, a dali ste neregularan gol i niste imali nijednu stopostotnu sansu. Pa, dobro, zasluzili ste, moze da se pobedi i autogolom, mozda si u pravu. Moze se pobediti i golom iz penala, ali vas strucni stab nije spremio igrace na to kako se iznudjuje penal. S cim ste zasluzili pobedu???Sto se tice broja kornera, pobedili ste. Jedino sto vam preostaje je da trazite ubuduce da se Zvezda kazni oduzimanjem bodova, kako bi mogli da postanete sampioni.

avatar
ipak smo mi PRVI
Sunday, 05.03.2017
15:47

Isto tako strucni stab i igraci Zvezde nisu bili upoznati i pripremiti za novo pravilo da gol moze da se postigne i rukom ako vec nemozes i ne znas glavom i nogom.gresaka je bilo mali milon.Ali to nije izgovor za katastrofalnu igru Partizana a jos goru igru Zvezde.Ni jedan driblin ni jedna lepa akcija ni jedna uigrana akcija ni jedan potez na utakmici koji zasluzuje pomen.Bruka ali jednostavno brukate fudbal.Ni jedni ni drzgi nemaju sta da traze u evropi.

avatar
Felix DeSouza
Sunday, 05.03.2017
19:23

Svaka cast za komentar.

avatar
Maja Babić
Sunday, 05.03.2017
22:46

Taj gol, navodno postignut rukom su videli samo zaludjeni navijači Zvezde a grešku kod gola koji je Zvezda postigla video je ceo svet. Zato ćutite. Ni jedan derbi koji ste dobili nije prošao a da Partizan nije oštećen na bilo koji način.

avatar
Man united
Sunday, 05.03.2017
15:42

Sam si trazio da ti sudi Majo Vujovic. Sada nemas pravo da se bunis...

avatar
Ruya993
Sunday, 05.03.2017
21:47

Nije on tražio Vujovića, već je tražio od Terzića da se ne meša u rad FSS-a, konkretno o delegiranju sudija za ovaj meč. Šta je njegovo mišljenje ili bilo kog drugog povodom toga da li je Vujović idealan kandidat da sudi derbi je zadržao za sebe, za razliku od Terzića, koji je to namerno prokomentarisao obzirom da se zna da je Vujović Zvezdin sudija uvek bio i u više navrata kažnjavan zbog suđenja u korist Zvezde. I sad Terzić viče ''I told you so'' a zapravo trlja ruke. Majte molim vas

avatar
Ruya993
Tuesday, 07.03.2017
02:44

Zato što je Vučela rekao svoje mišljenje nakon što se uverio da je Vujović govedo, dok je Terza pričao unapred. Kažnjavan jeste, kada je svirnuo ''opravdan penal'' Kaduu koji je uštopovao loptu rukom i pao bez kontakta u kaznenom prostoru. https://www.youtube.com/watch?v=OxG8HyOV_fI

avatar
Man united
Monday, 06.03.2017
12:41

Terzic je samo pitao zasto je Mazic smenjen. To po meni nije nikakvo mesanje u rad komisije. Za razliku od ovog sada kada je licno Vucela rekao da treba da sudi Mazic. Po cemu je ovo Terzicevo mesanje u rad komisije, a Vucelino nije... A taj Majo je okarakterisan kao Zvezdin covek zato sto je jednom prilikom Kaduu dosudio opravdano penal. Inace, nije kaznjen posle toga, ne budi smesan. dok je za Partizan gresio mnogo vise. Seti se jesenas meca protiv borca...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
15:31

I na cemu si se to zahvalio kokeza?! Iz cega se tacno sastoji njegova pomoc povodom spora pred arbitraznim sudom u Lozani, DUZAN SI i to da kazes!

avatar
Aleksandar K
Sunday, 05.03.2017
15:09

Djurdjevic postigao gol rukom hahahaha

avatar
Sunday, 05.03.2017
15:06

Treba očekivati od čelnih ljudi klubova sasvim drugačiji pristup u komentarisanju ovakvih sportskih događaja. Kažu da su greške sastavni deo igre. Normalno da treba na njih ukazati, bez podizanja temperature i razbuktavanja strasti. Sa druge strane treba ukazivati na neke negativne pojave koje sve više dovode do krize u ovom sportu. Kako objasniti udvaranje i odavanje zahvalnosti fudbalera huliganima na kraju utakmice koji su bili sve a najmanje navijači. Vi ih stimulišete da pale stolice, bacaju petarde na teren, izazivaju tuče...Treba što više uništiti infrastrukturu i time naneti što veću štetu protivniku. Normalno bi bilo žigosati ih i odreći se takvih navijača. Ako se tako ne budemo postavili derbiji će sve više ličiti na bojno polje ljutih neprijatelja gde se neće birati sredstva da bi se došlo do pobede. A pobednika neće biti...svi ćemo biti poraženi!

avatar
zvezdasina
Sunday, 05.03.2017
15:02

A jel znas Vucela da fudbal rukom sme da igra samo golman i to u kaznenom prostoru a i igrac kad izvodi aut ali centarfor nikako,ali to gospodine nisi video jer su tvoje oci Crno bele a i sto se cuditi,da ti vidis kako treba ne bi gledao jedno izvesno vreme u nasu plavu vremesnu pevacicu :(

avatar
paok
Sunday, 05.03.2017
18:11

A jel znas da kada lopta izadje napolje opet jedino golman ima pravo, ipak je bio gol aut ili za vas to ne vazi

avatar
MikiTheLegend
Sunday, 05.03.2017
14:58

Da li je Partizan zasluzio da pobedi ili ne nisam siguran ali sam siguran da Zvezda sve i da je, a nije, regularno postigla gol zasluzila 0 i sa te strane mi je cak malo i krivo sto je na kraju nama pripao i jedan bod i jedan gol jer ovakvom igrom ne bi trebali da dobijemo(damo) ni jedno ni drugo...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
14:52

I na cemu si se to zahvalio kokezi nostri?! Iz cega se sastoji njegova pomoc povodom spora pred arbitraznim sudom u Lozani, DUZAN si i to da kazes!

avatar
Toni Kroos
Sunday, 05.03.2017
14:52

Cekaj bre! Pa zar nije taj isti Vucelic napadao Terzica kada se zalio sto derbi ne sudi nas najbolji sudija?! Zar nije taj isti Vucelic podrzavao Vujovica da sudi derbi?! Svi se sada zale na Vujovica a pre toga su ga branili samo kako bi napadali FKCZ?! Upropasten je derbi? Pa nije ga Vujovic unistio vec onaj ko ga je delegirao,kao i oni koji su tu ideju podrzavali!

avatar
Dale Cooper
Sunday, 05.03.2017
17:35

Haha, pa Terzic se ogradio o sve Majove greske tom izjavom, a ovaj se ogradio od loseg rezultata izborom sudije. Ne zna se koji gori...

avatar
Panic Nedeljko
Tuesday, 07.03.2017
10:12

Ti u opste nevidis koje su namjere bile kad je delegiran Vujovic.
Cilj koji su naredbodavci imali je ostvaren stim sto je Partizan ostecen, a ciganka pogurana.
Tebi jos nije jasno da je Terzic onako reagovao na izbor Vujovica, da bi prikrili prljave radnje kojim se mora ciganki pomoci.
I ludom jasno, a sta je stobom?

avatar
MikiTheLegend
Sunday, 05.03.2017
14:52

Ovo je stvarno bio praznik fudbala, crveno slovo, Sveti Velikomucenik srpski fudbal...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
14:37

Како је била лака за суђење, шта ти знаш о фудбалу?! Пружили сте му необориви АЛИБИ ЗА КРАЂУ (а ниси само ти, заједно са професором је то урађено) уместо да само мудро прећутите нови избор кад и ако га већ нисте осудили! Љубили сте се и смешкали на припремама, зар мислиш да то неће остати вечно упамћено, фосилу један?! Бранио си га пре суботе исто као што браниш и неке друге (?!) иако то ама баш нико не тражи од тебе, чак је и веома чудно што то радиш имајући у виду кроз шта све пролази ПАРТИЗАН, имате чисту ситуацију после скоро сваког Дербија, а ништа не валоризујете, БЕЗВЕЗЊАКОВИЋИ!!! Уради нешто за ЈСД и ФК!

avatar
ugaseni zivoti
Sunday, 05.03.2017
14:37

Prvo si precera nije izasla toliko lopta je izasla nekih 7-8 cm a drugo sto vam sad ne valja vujovic pa vi ste ga hvalili.

avatar
paok
Sunday, 05.03.2017
18:13

Jel bitno koliko je izasla, ako je aut onda se staje sa igrom. Obrati paznju na sudiju iza gola i njegov polozaj, on taj aut nije hteo da vidi.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
18:48

Cekaj, koliko je izasla?! Obim lopte je od 68 do 70 cm, a izasla je skoro celim obimom ako ne i celim!