Oglasili se i fudbaleri Rada - Prvo osudili ''medijsku hajku'', a onda i rasizam

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.02.2017.
16:04
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Tvrde da nisu čuli uvredljiva skandiranja svojih navijača za vreme meča, ali su uredno naveli svaki, po njihovom mišljenju, neprimeren potez Evertona Luiza tokom tih 90 minuta.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle zvaničnog saopštenja FK Rad u vezi sa jučerašnjim teškim incidentom na Banjici, ubrzo su se oglasili i fudbaleri ovog kluba u zajedničkom saopštenju, koje u nastavku prenosimo u celini.

''Mi, igrači Rada smo odlučili da se oglasimo zajedničkim saopštenjem, nakon neviđene medijske hajke koja se povela protiv nas posle utakmice protiv Partizana.

Verujemo da su neki pojedinci vređali Evertona na rasnoj osnovi, tokom utakmice nismo čuli vređanja, saznali smo za njih posle završetka meča.

Izražavamo žaljenje zbog toga i osuđujemo takav postupak. Želimo da istaknemo da je naša reakcija usledila kao odgovor na pomenute provokacije Evertona Luiza, kao i na njegov neprimeren i nesportski gest kada je došao do tribine sa navijačima Rada.

Pošto smo poslednjih 24 časa bukvalno stavljeni na stub srama i pretrpeli smo neviđenu osudu dužni smo da se na ovaj način obratimo javnosti.

U saopštenju FK RAD, pomenut je naš saigrač Nikola Drinčić, ovim putem ističemo da su i igrači Nikola Maraš, Zoran Ljubinković i Vladimir Rodić takođe bili na meti provokacija Evertona Luiza.

Čak je došlo i do nedozvoljenog fizičkog kontakta između Evertona Luiza i Vladimira Rodića kada je igrač Partizana našeg saigrača odgurnuo rukom po licu, na šta naš saigrač nije uzvratio.

Pri tom ni njemu niti bilo kom drugom igraču Partizana nisu upućene nikakve uvrede, na rasnoj niti na bilo kojoj drugoj osnovi od strane naših igrača.

Osuđujemo rasizam i bilo koji oblik mržnje na fudbalskim stadionima, a na ovakav način smo morali da se obratimo javnosti jer je izveštavanje medija u najmanju ruku nekorektno prema igračima Rada i u cilju da predstavimo sve činjenice ovog nemilog događaja'',
navodi se u saopštenju fudbalera Rada.

Ipak, šta god da se juče dešavalo na terenu među igračima, svima treba da bude jasno da jednostavno NEMA NIKAKVOG OPRAVDANJA za uvrede na rasnoj osnovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MozdaRealan
Tuesday, 21.02.2017
00:44

Не разумијем због чега се овде диже башбтолика фрка. Очигледно је да су навијачи Рада изазвали све и испали обични простаци. Али по мени ни Евертон није испао баш коректан јер за показивање средњег прста навијачима ( без обзира какви они били ) није уопште у реду. А играчи Рада који вјерујем нису имали појма шта се дешава су само бранили своје навијаче што је и нормално.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
22:49

Povodom ovog slucaja, oglasila se jelena polic, funkcionerka kluba i kapiten fudbalerki rada. Ona je na drustvenim mrezama prokomentarisala zbivanja po okoncanju susreta na Banjici. - Cela ova prica oko -velikog- igraca Evertona i desavanja na utakmici Rad-Partizan je krajnje zalosna i pristrasna! Sto ne kazete koliko je samo uvreda pomenuti -gospodin- Placljivko uputio nikoli drincicu tokom utakmice, sto je udario vladimira rodica, pokazao srednji prst navijacima?! Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti! Ocigledno treba vise da postujemo tudje nego svoje, da se ponosimo kada u jednoj -ozbiljnoj TITO' ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lazne suze, lazna prica -Volim Srbiju i dozivljavam je kao svoju kucu-. Ma, idi ti druze u svoj lepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstice, psuj brazilsku majku i bice sve okej...-, napisala je jelena polic.

avatar
Petar Petar
Monday, 20.02.2017
22:19

Ljudi, jedno izvini nije tesko reci. A posle toga mozete da pisete sve sto vam je na dusi. Klasicna stvar za Srbiju je izvrtanje teza i prebacivanje krivice na nekog drugog. Verujem da vas jeste vredjao na terenu, ali isto tako verujem da ni vi niste ostali duzni njemu. Kako ne kapirate da ovde nije stvar u tome ko je koga provocirao na terenu, u pitanju su mnogo ozbiljnije stvari. Tog Drincica su kamere zabelezile kako sto pedeset puta na utakmici svima sve po spisku, znaci trebalo je njega vijati posle utakmice takodje. Da, kriv je Everton mozda sto je otisao do tribine, ali takve stvari su ozbiljne u svetu fudbala, to vredjanje na rasnoj osnovi. Zato, nemojte da izjednacavate borbu na terenu i ono sto se desilo sa tribina. Svadjali su se i Djurdja i Jevtovic i Vulicevic sa vasim igracima pa ni jednom od njih nisu stigli majmunski krici sa tribine. Zato, nemojte da se lazemo ovde, znaci za pocetak zvanicno izvinjenje igracu a ne da vasu sramotu i glupost njemu stavljate na teret. On je za to sto je otisao tamo dobio zuti karton i to je sasvim primerena kazna, a to sto vi ni ne pokusavate da sprecite neandertalce sa tribina vec ih podrzavate je vasa sramota i tu nema vise nikakvih daljih obrazlozenja.

avatar
vladimir m
Monday, 20.02.2017
20:45

Zasto niko ne sme otvoreno da kaze iskljucivi krivci za incidenent su navijaci Rada koji su isti olos kao naviajacke grupe C.Zvezde i Partizana.Njima niko ne moze nista,videli smo sinoc u Nisu da nisu smeli ni da ih pretresu.Taj HULIGANSKI OLOS stite i politicari i rukovodstva klubova.Zasto?Pa to svi znamo,obstrani interes!

avatar
ADVOKAT
Monday, 20.02.2017
18:31

Igraci Fk Rad-velika ste sramota. Ako vas provocirao,sto se ne obracunaste na terenu sa njim? Nego ste nasrnuli na coveka kojeg vredjaju na rasnoj osnovi?! Sad se tu kao perete? Nema pranja,sramota ste velika.... Ovo nije hajka na vas,vec cinjenicno stanje! Sad kao osudjujete rasizam? Sto niste prisli navijacima i tako upozorite na rasizam? Sad je kasno

avatar
Monday, 20.02.2017
18:29

Bolje da ste ćutali nego što ste se ovim zajedničkim saopštenjem još više osramotili. Time što pokušavate da izjednačite čarke sa rasističkim uvredama pokazujete ko ste i šta ste, pokazuje da su vaše provokacije nad igračima Partizana od samog početka pa i posle utakmice sve samo ne spontane i slučajne. Od samog početka ste krenuli da tučete na terenu i to ne samo Evertona nego sve igrače Partizana. Đenić je napravio prekršaj nad Vulićevićem kad god je stigao, a stigao je i namerno da ga nagazi, Ćulum je odvaljivao Jevtovića u vazdušnim duelima, a uspeo i da pokosi Evertona, pa upravo je Drinčić bio taj koji je mlatio po nogama Evertona bar u 2-3 navrata, to nije bio jedan nego po nekoliko uzastopnih udaraca koje je sudija dozvoljavao, da ne pričam koliko ste tukli Stevanovića, Jankovića, gurali, vukli i udarali Đurđevića, a dva puta krajnje bezobrazno i nesportski zaustavili Leonarda. Ne samo da niste dobijali kartone nego Partizan nije dobijao ni prekršaje. Jasno je da je Srđan Jovanović imao zadatak i jasno je zašto nije prekinuo utakmicu i ispraznio tribine, a dobro su se čuli krici sa tribine vaših navijača i zato sram vas bilo koliko lažete.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
18:22
avatar
BRAT IGI
Monday, 20.02.2017
17:23

vi cim ste ga napali branite vase forsovce! sve je jasno onda, a to provociranje rade si pa i na gore nacine na terenu!