Oglasile se Nišlije - Ne daju Pavkova za male pare! Ignjatović u Norveškoj?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.01.2017.
19:41
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Niški Radnički reagovao je danas na medijske spekulacije o mogućem transferu napadača ovog kluba Milana Pavkova u Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

I dok brojni mediji ovih dana uveliko sele Milana Pavkova iz Radničkog u Crvenu zvezdu, u niškom Radničkom tvrde da ovaj fudbaler - nije na prodaju!

Nišlije su reagovale na pomenute informacije i njihovo današnje saopštenje tim povodom prenosimo u celini.

''U susret prelaznom roku, sve češće su najave, kako na sportskim portalima, tako i u štampanim medijima, da je aktuelni šampion države našao novog napadača. Utrkivanje u što kreativnijim spekulacijama nema kraja, pa smo tako 'saznali' i da je cena transfera Milana Pavkova manja od transfera Vukanovića iz Napretka i našeg Marka Mrkića.

Radnički i ove godine ima evropske ambicije i ne želi da dođe u situaciju, kao prošle takmičarske sezone, da zbog jednog boda izgubi mesto koje ga vodi u elitna evropska takmičenja. Ne želi ni da zavisi od rezultata drugih ekipa i nameran je da o svojoj sudbini sam odlučuje.

Ispunjenje evropskih ambicija je moguće, ali ne po cenu rasipanja tima. Strateg niškog Radničkog Milan Rastavac ozbiljno računa na stamenog i stasitog Novosađanina, tako da sve spekulacije oko njegovog odlaska nemaju ozbiljno utemeljenje.

Novo rukovodstvo Radničkog, sa predsednikom Ivicom Tončevim na čelu, čvrsto je u nameri da zadrži kostur tima koji je u dosadašnjem delu prvenstva vojevao na superligaškim terenima.

Jedan od bitnih delova tog tima čini i Milan Pavkov, pa su tako izgledi da niški centarfor napusti Čair svedeni na domen teorije.

Ipak, u modernom fudbalu svaki igrač ima cenu. Činjenica je i da Radnički finansijski ne stoji najbolje i da potencijalni kupci žele da to iskoriste i što jeftinije dođu do njegovih fudbalera.

No, postoje neki limiti ispod kojih se ne ide i to treba da znaju svi koji žele da pazare na Čairu. Svi igrači za koje postoji interesovanje su vezani čvrstim ugovorima za Radnički i samo korektan pristup može da dovede do razgovora o eventualnim transferima.

To, naravno, važi i za Pavkova!''
.

U prilog svemu ovome i današnja izjava generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, koji je otkrio da aktuelni šampion pokušava da angažuje napadača iz inostranstva, iz čega se može zaključiti da njihovo interesovanje za Pavkova nije ni bilo ozbiljno.

A za razliku od Pavkova, saznajemo da će 28-godišnji defanzivac Radničkog Aleksandar Ignjatović karijeru nastaviti u norveškom Haugesundu.

Portparol ovog kluba otkriva da je postignut dogovor o trogodišnjoj saradnji sa Ignjatovićem, čime bi Haugesund nastavio svojevrsnu tradiciju da u svojim redovima ima fudbalera iz Srbije.

Već četiri poslednje sezone srpski internacionalci nastupaju za ovaj klub, a uz Ignjatovića, u novoj sezoni će za Haugesund igrati i Nemanja Tubić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 04.01.2017
00:20

Oni su navikli da uzimqju igrače dzaba u srbiji jer nemaju ni za ladnu vodu...i onda placaju na trecem rocistu

avatar
Born2Won der
Tuesday, 03.01.2017
23:46

Kakva su ovo pojačanja..?

avatar
Кун
Tuesday, 03.01.2017
21:37

Ne dajte ga molim vas...

avatar
gosfkcz
Tuesday, 03.01.2017
21:08

Ja ga ne bih uzeo ni dzabe, ispod proseka je momak i jos traze pare za njega, sramota. Imamo mi u omladinskoj skoli boljeg decaka ako vec nema para za klasu.