OFK iznenadio u Humskoj, Partizanu samo bod!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.10.2014.
18:27
Izvor: Sportske.net

Novi kiks Partizana u Superligi! Posle poraza u Jagodini, crno-beli večeras pred svojim navijačima osvojili samo bod protiv OFK Beograda, pa tako nisu uspeli da se izdvoje na čelu tabele, uoči derbija sa Vojvodinom!

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Posle onih 0-4 protiv Bešiktaša, kola aktuelnog vicešampiona Srbije kao da su krenula nizbrdo. Crno-beli su proteklog vikenda izgubili i u Jagodini, a večeras su u zaostaloj utakmici sedmog kola, uzeli samo bod na svom terenu protiv OFK Beograda - 1:1!

Već od samog početka utakmice, mladi tim OFK Beograda je pokazao da je u Humsku došao da se nadigrava sa favorizovanim domaćinom i već u četvrtom minutu Janković je opasno pripretio Lukaču, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio pored gola.

Janković je zatim još jednom pokušao, kada je Lukač dobro intervenisao, a na drugoj strani Petar Škuletić nije uspeo da iskoristi dve dobre prilike. Pogotovo je izgledna bila ona druga, kada je bio oči u oči sa golmanom Čupićem, ali nije uspeo da ga savlada.

Bilo je to veoma zanimljivih i sadržajnih dvadesetak minuta, posle čega je usledio jedan mirniji period igre.

A onda, na ulasku u finiš prvog poluvremena, OFK Beograd uspeva da postigne vodeći gol!

Igrao se 41. minut, Komnen Andrić i Dejan Dražić su odigrali lep dupli pas na ulasku u kazneni prostor Partizana, statična odbrana crno-belih je ispala iz igre, pa je Dražić izbio sam pred Lukača i rutinski ga savladao - 0-1!

Mladi napadač OFK Beograda je proslavio pogodak na neobičan način, otišao je pred protivničke navijače, a gol i proslavu možete da pogledate OVDE.

Tek tada je Partizan počeo da vrši veliki pritisak ka golu gostiju, pa su do kraja prvog poluvremena Živković i Branko Ilič imali prilike za izjednačenje, ali je oba puta uspešniji bio golman gostiju Čupić.

Ostalo je 0-1 posle prvih 45 minuta, a u poluvremenu trener Partizana je izvršio dvostruku izmenu. Umesto Ninkovića i Stevanovića, na teren su izašli Luka i kapiten Saša Ilić i crno-beli su nastavili tamo gde su stali na kraju prvog dela igre.

Ređali su se njihovi napadi (i ofsajdi), da bi u 58. minutu Nikola Drinčić sjajno izveo slobodan udarac, bio je to pravi ''projektil'', ali smo umesto evrogola, videli kako je snažno uzdrmana prečka OFK-ovog gola.

Ali, sedam minuta kasnije, gosti su kapitulirali. Akcija Partizana tekla je po levoj strani, Petrović je lepo centrirao u peterac, gde je lopta prošla Škuletića, ali je Lazović sačekao i prosledio u mrežu - 1:1
.

Lazovićev gol OVDE.

Nisu se domaći zadovoljili ni ovim rrezultatom, nastavili su sa napadima, pa je novu veliku priliku imao, i prokockao, Petar Škuletić. Napadaču Partizana baš ne ide u poslednje vreme, promašivao je i protiv Crvene zvezde, a ovog puta je njegov snažni udarac sa desetak metara zaustavila stativa!

U finišu meča, trener Partizana je pokušao i sa Fofanom umesto Škuletića, ali ni ulazak ljubimca Partizanovih navijača nije doneo rezultat, pa su ''Romantičari'' uspeli da sačuvaju bod i naprave veliko iznenađenje u Humskoj.

Partizan - Partizan - Lukač, Stevanović (Luka od 46.), Ćirković, Stanković, Petrović, B. Ilić, Drinčić, A. Živković, Ninković (S. Ilić od 46.), Lazović, Škuletić (Fofana od 77.)

OFK Beograd
- Čupić, Vasilić, Antonov, Savić, Zdjelar, Vasiljević, Jovanović, Janković (Alempijević od 90.), Gajić, Andrić (Ješić od 66.), Dražić


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke