Određene grupe za Turnir prijateljstva, Vojvodina brani trofej

Autor: Beta Beta
utorak 30.05.2017.
12:28
Izvor: Beta

Četvrti po redu Turnir prijateljstva za mlade fudbalere održaće se ove godine od 6. do 11. juna na terenima etno sela "Stanišići" kod Bijeljine.

turnirprijateljstva.com
turnirprijateljstva.com

Povezane vesti

Kao i prethodne godine, na Turniru prijateljstva će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina, a timovi će biti podeljeni u četiri grupe.

Grupu A će činiti Crvena zvezda, Split, Olimpija i Borac Banjaluka,
Grupu B Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla i Budućnost,
Grupu C Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar i Spartak Subotica,
Grupu D Vojvodina, Osijek, Sarajevo i Vardar.

Prva faza turnira igraće se po jednokružnom sistemu, a pobednici grupa plasiraće se u polufinale.

Trofej brani novosadska Vojvodina.

Turnir prijateljstva je, kako su saopštili organizatori, nastao sa idejom da okupe najtalentovaniji mladi igrači iz regiona, sa ciljem da im se omogući da se druže, takmiče i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju, i kao takav jedinstven je u regionu.

Turnir je rastao iz godine u godinu, a njegov značaj i kvalitet su prepoznali Evropska fudbalska unija (UEFA) i regionalni savezi, i pružili mu značajnu podršku. Prošle godine je počela saradnja sa Unicefom.

Mnogi legendarni fudbaleri su prošlih godina pružili podršku turniru, medju kojima su Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Momčilo Vukotić, Vladimir Petrović i mnogi drugi.

Organizatori su naveli da će i ove godine nastaviti sa praksom da učesnicima pružiti priliku da upoznaju asove koji su pisali istoriju fudbala u regionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke