Odrastao na ''Severu'', hoće li zaigrati za Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.10.2016.
10:40
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Dok Zvezda već dugo kuburi sa štoperima, on godinama sanja da obuče crveno-beli dres.

Beta/AP Photo/HektorPustina
Beta/AP Photo/HektorPustina

Povezane vesti

Dvadesetšestogodišnji Stefan Mitrović već nekoliko sezona uspešno nastupa u inostranstvu, čime je zaslužio i pozive selektora Srbije, kako od aktuelnog Muslina, tako i od njegovih prethodnika.

Mitrović, koga se mnogi sećaju po ''rušenju'' drona pre dve godine u Humskoj protiv Albanije,  sada je član belgijskog Genta, nastupao je i za nemački Frajburg, Valjadolid, Benfiku, ali i pored uspešne karijere, jednu želju još uvek nije ispunio, što ne znači i da neće u narednim godinama - da zaigra za Crvenu zvezdu.

''Odrastao sam na severu Marakane sa bratom Aleksom i sanjao sam da zaigram u Zvezdi. Iz raznoraznih razloga taj san nisam dosanjao. Ne žalim zbog toga, ali ako ćete iskreno - voleo bih da odigram neku utakmicu za crveno-bele.

Iz ove perspektive je to veoma teško. Znate i sami u kakvoj je situaciji naš fudbal. Evropa je miljama daleko od srpske lige, ali se nadam nekom boljitku'',
ističe Mitrović u izjavi za ''Alo''.

A ako Zvezdu možemo iz njegove perspektive da posmatramo kao dalju budućnost, ono što Mitrovića čeka već narednih dana, jesu iskušenja sa reprezentacijom Srbije, protiv Moldavije i Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

On veruje da će ''Orlovi'' ispuniti očekivanja javnosti i ostvariti pobede, ali i sam očekuje veliku pomoć sa tribina u meču sa Austrijancima u nedelju. Mnogo veću nego što je to bila protiv Irske na startu kvalifikacija.

''Moldaviju ne smemo da doživimo kao ausajdera, jer danas svi igraju fudbal. Uostalom, smatram da će selekcija koja u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom osvoji najviše bodova biti najbliža plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Na utakmici sa Austrijom, koju ćemo igrati na Marakani, očekujem veliku podršku s tribina. Austrija ima ozbiljnu ekipu i kvalitet je pokazala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Potreban je oprez, ali je pobeda imperativ'', zaključio je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Monday, 03.10.2016
20:04

Otkako nam ode Vule odbrana nam je hronicno u rasulu. Tu je bio Pavicevic uz kog je mogao da napreduje, a i bio je agilniji od svih sad koji igraju. Nego kao vecina trenera/uprava mi mislimo ako dovedemo iskusne, citaj istrosene igrace, da cemo osvojiti titulu i da cemo se plasirati u LS.

avatar
Baxter Stockman
Monday, 03.10.2016
11:06

Ako ce nam stoperski tandem biti Mitrovic-Vukovic da ni ne gledamo protiv moldavijaca.

avatar
Petronije
Monday, 03.10.2016
12:39

moldavijaca ili Moldavaca, pitanje je sad!

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 04.10.2016
23:12

Hvala na ispravci...

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 03.10.2016
15:05

moldavijaca???? Stvarno? Stvarno?

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 03.10.2016
10:42

Igra dobro u Gentu