Odluka UEFA 23. oktobra?

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.10.2014.
12:51
Izvor: Sportske.net

Do tada će obe strane izneti svoje viđenje, stići će i izveštaji, pa će UEFA raspravljati o kaznama. Izvesno je i Srbiju i Albaniju čekaju kazne. Nekoliko mogućih kazni...

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Prve reakcije su stigle, Mišel Platini je izjavio da nema opravdanja, Blater da politiku i sport ne treba mešati, ali je UEFA kako se očekivalo otvorila istragu.

U narednih sedam dana u Nion će biti dostavljeni izveštaji odgovornih lica, sudija, delegata, kao i izjave oba saveza. Moguće je da će i jedni i drugi biti pozvani u Nion da objasne situacije.

Kako sada stvari stoje, oba tima će biti kažnjena, Albanija za provokaciju, Srbija zbog loše organizacije meča. Otežavajuća okolnost za naš savez su dešavanja na prethodnim mečevima, duga istorija problema koje stvaraju srpski navijači, kako to vidi UEFA.

Naravno, misli se na Đenovu, ali i na ono što se dešavalo u Kruševcu u utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske...

Kakve bi mogle da budu kazne.

Prema navodima nekih engleskih medija, novčane kazne se podrazumevaju, ali to je tek početak. Srbiju izvesno čeka suspenzija stadiona, tačnije neki od narednih mečeva igraćemo pred praznim tribinama. Ne treba očekivati drakonske mere, tipa izbacivanje iz takmičenja, ali nema spekulacija šta će biti sa utakmicom.

Hoće li ona biti ponovljena na neutralnom terenu, ili će, kako se Albanci nadaju biti registrovana rezultatom 3:0 za njih. Ipak, i to je potpuno nelogično pošto je UEFA tražila da se igra, ali oni nisu pristali.

I Albanija će biti kažnjena zbog provokacija, no na žalost, u ovakvim situacijama krivica se meri prema organizatoru meča, savez će biti pozvan na odgovornost ne samo zbog upada isprovociranih navijača, već i same činjenice da se dron sa onom sramotnom zastavom pojavio iznad stadiona. Jasno, kod nas će sad početi prebacivanje odgovornosti, ali Nion to ne zanima.

Savezi nisu tražili da ne budu u istoj grupi, ali su se dogovorili da nema gostujućih navijača. Sudeći po onome što se desilo, bilo ih je, da li blizu stadiona ili na njemu, na to pitanje odgovor mora da pruži policija, odnosno država.

U svakom slučaju, zbog regularnosti kvalifikacija odluku ćemo saznati brzo, mada je moguće da zbog traženja dodatnih dokaza i izveštaja ona ne bude doneta naredne nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke