Odlučeno ko će suditi u Kardifu, jednom nam je bio taličan! A znate li gde će Mažić?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.11.2016.
19:05
Izvor: Sportske.net

Poznata su imena sudija koji će deliti pravdu u predstojećim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Kako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu FSS, kvalifikaciona utakmica između Velsa i Srbije, koja se igra u Kardifu 12. novembra od 20:45h, poveren je španskim arbitrima na čelu sa glavnim sudijom Albertom Undianom Maljenkom (rođen 6. oktobra 1973. u Pamploni).

Radi se o veoma iskusnom, 43-godišnjem arbitru, koji se na FIFA listi nalazi još od 2004. godine.

Podsećanje na njega vraća nas šest godina unazad, na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, kada je delio pravdu u onoj nezaboravnoj utakmici između Srbije i Nemačke, koju je naš tim dobio sa 1:0 golom Laneta Jovanovića.

Sećamo se takođe i da je Maljenko dosudio jedanaesterac za ''Pancere'' koji Lukas Podolski nije iskoristio, pošto je na našem golu bio (i još uvek je) sjajni Vladimir Stojković.




Nedavno je bio taličan i Crnogorcima, koji su na opšte iznenađenje trijumfovali protiv Danske u Kopenhagenu, pa se nadamo da će nas i posle Velsa vezivati lepe uspomene za ovog španskog arbitra.

A kada je u pitanju naš najbolji sudija Milorad Mažić, on će deliti pravdu u utakmici Grupe A između Francuske i Švedske, zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem, Daliborom Đurđevićem i ostatkom ekipe.

Taj meč je na programu 11. novembra od 20:45h, na pariskom ''Sen Deniju''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke