Odgovor na pitanje - Da li je Partizan 'hrvatski klub'?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.02.2016.
21:58
Izvor: Sportske.net

Sramotno skandiranje dela navijača Partizana na utakmici sa OFK Beogradom na račun legende kluba Ivana Ćurkovića bilo je povod da klub iz Humske obradi temu koja se tiče neraskidive veze koje crno-beli imaju sa hrvatskim fudbalerima.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Prethodnog vikenda na Vračaru su se mogli čuti sramotni pokliči dela navijača Partizana koji su vređali legendu kluba i aktuelnog vršioca dužnosti predsednika Ivana Ćurkovića.

Tako je najveća pažnja najnovije epizode centralne informativne emisije TV Partizan bila usmerena na pitanje neraskidivih veza koje klub iz Humske ima sa hrvatskim fudbalerima.

Nije tajna da navijači Crvene zvezde na društvenim mrežama i forumima vređaju pristalice Partizana time što potenciraju priču o tome kako je klub iz Humske zapravo "hrvatski" zbog činjenice da je veliki broj fudbalera iz zemlje naših zapadnih komšija posle Drugog svetskog rata branio crno-bele boje.

Voditelj centralne informativne emisije na TV Partizan Željko Pantić pozabavio se tim pitanjem u najnovijoj epizodi "Partizanovog vesnika" koji se pojavio tri dana pred 150. "večiti derbi".

Na osnovu onoga što je voditelj govorio u emisiji koju možete da pogledate u prilogu, može se zaključiti kako su generalni Jugoslovenske narodne armije iz želje da ponize Hrvatsku "regrutovali" najbolje fudbalere te zemlje i doveli ih u Beograd.

"To što su Bobek i ostali hrvatski igrači nastupali za Partizan za Hrvate nije dokaz da je Partizan hrvatski klub, nego da je JNA imala prosrpski orijentisane generale koji su hteli da i na taj način ponize Hrvatsku" objasnio je Pantić.

Kako bi potkrepio svoje pređašnje tvrdnje, voditelj "Partizanovog vesnika" napravio je interesantno poređenje sa Dinamom iz Zagreba.

"Zapitajmo se da li bi u obrnutom slučaju srpski fudbaleri koji bi bili odvedeni u Dinamo iz Zagreba učinili da taj klub bude srpski ili bi to bilo poniženje za Srbiju" istakao je voditelj emisije.

Kao zaključak nešto duže priče koju možete pogledati u priloženom videu, novinar Željko Pantić ističe činjenicu da prisilno dovođenje najboljih hrvatskih fudbalera u Partizan ne daje nikome za pravo da klub iz Humske označavaju kao "hrvatski".

"Zato je potpuno suluda priča, da to, gotovo prisilno odvođenje hrvatskih igrača nakon Drugog svetskog rata u Beograd, predstavlja dokaz da je Partizan hrvatski klub" zaključio je Pantić.

U prilogu pogledajte kompletno izlaganje na pomenutu temu, ali i ostale interesantne priloge koji su uvršteni u 18. epizodu "Partizanovog vesnika".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak