Od Kairata do Jagodine - Kako je Grof transformisao Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.09.2015.
14:51
Izvor: Sportske.net

Dva i po meseca nakon što su crveno-beli odigrali prvi takmičarski meč u tekućoj sezoni evidentno je da su potezi koje je vukao Miodrag Božović doveli do transformacije koja je rezultirala sjajnim učinkom u domaćem šampionatu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde nedavno je konstatovao kako je Miodrag Božović napravio odličan izbor pilikom dovođenja pojačanja. Takva izjava u potpunosti odgovara činjeničnom stanju stvari, posebno ako se napravi osvrt na sastav Crvene zvezde u prvoj takmičarskoj utakmici sezone i onaj koji trenutno trener forsira.

Pre dva i po meseca Kairat je kao gost savladao crveno-bele na sred "Rajka Mitića", a nedugo zatim usledio je još jedan poraz u Almatiju i najranije ispadanje Crvene zvezde u istoriji evropskih kupova.

"Treba biti svestan da je ova ekipa prvi put igrala zajedno, neki igrači su odigrali prve minute u crveno-belom dresu. Takođe, tim nije u potpunosti spreman, neki su bili za 70 minuta, a neki čak i manje. Dodajte na to da smo od početka imali igrača manje i da nam je dodatno bilo teško" rekao je tog 2. jula nakon poraza od Kairata.

Potencirao je tih dana trener Crvene zvezde da ekipa tek treba da bude oformljena, da će pojačanja učiniti da crveno-beli deluju kao mnogo bolja ekipa i to se dva i po meseca kasnije pokazalo tačnim.

Kada uporedite startne postave Crvene zvezde sa prvog takmičarskog meča u sezoni i one iz poslednja dva kola shvatićete da su samo dvojica fudbalera uspeli da zadrže status prvotimca.

Zvezda sastav Kairat

Prvi takmičarski meč u sezoni Crvena zvezda je počela u sastavu:
Rajković, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, Kovačević, Savićević, Katai, Parker, Vered, Orlandić.

Interesantno je su trojica fudbalera iz navedenog sastava napustila klub, dok su šestorica izgubili status prvotimca, pa su tako samo Savo Pavićević i Aleksandar Katai opravdali poverenje Grofa Božovića.

Nema sumnje da bi Predrag Rajković i dalje bio na golu da klub nije morao da ga proda, ali su svim ostalim igračima pronađene adekvatne zamene i to uglavnom u vidu stranaca koji prave razliku na terenu.

Zvezda sastav

Na poziciju desnog beka vratio se oporavljeni Marko Petković, mesto kraj leve aut linije zauzeo je Luis Ibanjez, u startnu postavi dospeli su još Vukašin Jovanović, Mičel Donald i Hugo Vieira ali i novajlije Srđan Plavšić i Slavoljub Srnić.

Startna postava Crvene zvezde biće još jača u nedeljama koje slede pošto će se u tim vratiti oporavljeni kapiten Aleksandar Luković pa "Delije" sada moraju da priznaju da bi tim koji Božović sada ima na raspolaganju sigurno bio mnogo ozbiljniji takmac u kvalifikacijama za Ligu Evrope no što je to bila gore navedena ekipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liverpool_Zvezda
Sunday, 20.09.2015
12:32

Prvo, ekipa je sada mnogo bolja, a drugo, Kairat bi i sada mogao da pobedi i Zvezdu i Partizan, i to zajedno. Kairat ima budžet od 40 miliona godišnje, pogledajte ko sve igra za Kairat, i na kraju im je malo falilo da izbace Bordo i da uđu u Ligu evrope.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 21.09.2015
00:26

otkud ti to da je Kairatu budzet 40m godisnje? Da li si svestan sta si napisao? Ko to igra za Kairat?

avatar
Колатерална Штета
Monday, 21.09.2015
19:03

Daj nemoj mi reci da ti stvarno verujes u to, budzet kluba se ogleda u transfer budzetu, budzetu kluba za plate igraca i staff-a, a u Kairatu nije vise od 8 miliona, jer im je budzet za plate oko 3 miliona, budzet za transfere 4 miliona ali dolara... mani se tih prica rekla - kazala

avatar
Liverpool_Zvezda
Monday, 21.09.2015
13:20

Da, Kairat ima 40 miliona godišnje, ne za transfere nego ukupan budžet kluba je 40 miliona godišnje, što je nekoliko puta više od Zvezde. Onome ko prati fudbal godinama, dovoljno je reći da tamo igra Anatoli Timoščuk. Igra Gohu koji je dao više golova nego što ima utakmica, igra Sito Riera, igrao je i za Černomorec ko se seća onda kad su izbacili Zvezdu... Da li si ti sada svestan šta si pitao?

avatar
rema
Sunday, 20.09.2015
11:36

Pa lepo je rekao Lalatovic, ako cete neki uspeh sledece sezone ne treba samo novi trener, vec i 11 pojacanja i zvezdina deca da ostanu.

avatar
Gorann
Saturday, 19.09.2015
21:39

Pavicevic igrao 3 minute.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Saturday, 19.09.2015
20:25

Grog je pravi Grof i veliki Gospodin koji fudbal ima u malom prstu.

avatar
Don Silvio
Saturday, 19.09.2015
20:05

SAd je ekipa sasvim solidna, treba je samo zadrzati. Ja jedino sto vidim da bi na leto mogao da ode Grujic da se dobro unovci, ali tu je Ristic tako da se nece osetiti ta promena, Cak sta vise mislim da zvezda sad ima i visa kvalitetnih igraca za takmicenje u JSL tipa Vered koji je taman uhvatio pravu formu i dolaskom Srnica se preselio na klup ali je odlicno da ga ima za rotaciju. Kad se Lukovic oporavi ekipa ce biti kompletna nevidim sta bi trebalo pojacavati, barem za nase uslove. ?Nego treba skinuti ostale nepotrebne panjeve sa platnog spiska i zadrzati ekipu na okupu uzeti titulu i napasti grupnu fazu LS

avatar
Gorann
Saturday, 19.09.2015
21:38

Trebalo bi se pojacati na poziciji desnog beka jer Petkovic cesto ispada u odbrani. Nadam se da ce doci sebi i pruzati partije kao pre povrede. Takodje, ne znam kako ce Lukovic da se pokaze kada bude bio 100% spreman. Mozda bi valjao i neki stoper jer Savu sustizu godine. Svake sezone mi izgleda sve slabiji, kao da nema dovoljno snage i previse se sluzi rukama. Sto se panjeva tice, mislim da ce do sledece sezone isteci ugovori Andjelkovicu i Stojanovicu. Ostalih cemo se tesko resiti.

avatar
Don Silvio
Sunday, 20.09.2015
02:49

Ja mislim da ce Petkovic doci sebi, a alternativa u njegovom odsustvu treba da bude neki klinac iz Zvezdine skole il tako nesto slicno, mislim neki mlad igrac koji treba da saceka svoju sansu i daje dobija povremeno. Sto se tice stopera mislim da ih tu ima i previse, Lukovic je klasa za celu nasu ligu bez obzira na formu al mislim da ce on biti ok uz njega Jovanovic moze jako dobro da stasa, Pavicevic moze da bude rezerva tu je jos i Rendulic i Mbodj, Mislim da bi trebali konbinovati jednok iskusnog i jednog mladog stopera s obzirom da iskusnih ima troica mozda samo alternativa za Jovanovica.

avatar
Petar123
Sunday, 20.09.2015
00:03

Savu ce naslediti Rendulic kad se oporavi od povrede, samo da se nama Lune vrati kako treba

avatar
Petar123
Sunday, 20.09.2015
00:02

Za Evropu treba dugacka klupa. Ne bih ja vise nikoga terao, samo bih desnog beka doveo.

avatar
Saturday, 19.09.2015
19:02

Iskreno da je ova Zvezda igrala protiv Kairata,napunili bi ih bez problema.Samo da se uigra tim i da se dotera odbrana i imamo tim za Evropu.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
16:15

Plavsic igrao po levoj strani, Srnic po desnoj.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
17:11
avatar
crveno beli
Saturday, 19.09.2015
17:34

Grof to rotira jer su to 3 igraca koji mogu igrati na sve 3 pozicije,naravno ne jednako dobro.Na derbiju je Srnic igrao levo,Katai desno a Plavsic iza spica.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Saturday, 19.09.2015
16:07

Ekipa skroz drugacija,samo Katai igrao 10 igraca ljudi znate vi sta je to

avatar
Zvezda 91
Saturday, 19.09.2015
15:03

Potpuno u pravu.