Ocene - Zvezdo, kakvog si golmana dobila!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.08.2017.
21:36
Izvor: Sportske.net

Uz reprizu onoga što smo videli u Beogradu, večeras u Pragu je blistao i iskusni golman Milan Borjan koji je pokazao zbog čega je doveden ovog leta u Zvezdu.

EPA/MARTIN DIVISEK
EPA/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Kako nova sezona odmiče, Crvena zvezda sve više deluje kao ekipa koja može da napravi velike stvari u Evropi ove jeseni.

Dvomeč sa Spartom je pokazao da je novi trener Vladan Milojević za veoma kratko vreme uspeo da ''skocka'' kvalitetan tim, uz pravi izbor pojačanja tokom leta.

Da nije napravljena greška ni u izboru golmana, večeras je u potpunosti potvrdio sjajni Milan Borjan, koji je u poslednjih petnaestak minuta revanša u Pragu bio na pravoj vetrometini, ali je uspeo da osujeti čak četiri velike prilike domaćeg tima i svoju mrežu ponovo ostavi netaknutom.

Podsetimo, ovaj momak od dolaska u Zvezdu još nijednom nije savladan, a  uz dvomeč sa Spartom je nastupio i protiv Rada prošlog vikenda (2-0).

Naravno, treba naglasiti da je ovaj Zvezdin uspeh plod odlične igre čitavog tima, ali se pokazalo da i kada ne ide, kao u tih petnaestak minuta, crveno-beli imaju sjajnog čuvara mreže koji može da ''vadi kestenje iz vatre'' ako zatreba.

Od ostalih svakako treba izdvojiti i odličnog strelca Ričmonda Boaćija, koji iz meča u meč nastavlja da ''teroriše'' protivničke golmane i najavljuje još jednu sjajnu sezonu u crveno-beloom dresu.

U kratkom vremenskom periodu i levi bek Milan Rodić se izvanredno uklopio u tim, baš kao i Jovičić, koji je mogao da ostavi i još bolji utisak da je iskoristio onu šansu u finišu prvog poluvremena.

Zvezda večeras nije imala slabo mesto u timu, Vladan Milojević je ostvario sve svoje zamisli, što navijačima crveno-belih daje realnu nadu da se i poslednja prepreka može uspešno prevazići.

Crvena zvezda: Borjan 9, Stojković 7, Savić 7, Le Talek 6.5, Rodić 7, Donald 7, Jovičić 7, Kanga 7, Srnić 7.5 (Radonjić od 70.), Milić 6.5 (Gobeljić od 90.), Boaći 7.5 (Pešić od 81.).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al(a)din
Thursday, 03.08.2017
22:20

Ja ne pamtim da je iko od nasih igraca, a kamoli golmana dobio u evropskim takmicenjima 9

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 03.08.2017
22:00

Borjan odlican.

avatar
Filip MUFC
Thursday, 03.08.2017
21:55

Ma svi su super, jedino Milic skripi ofanzivno, al' se trudi defanzivno, zato je i igrao od samog starta.Ostalo je super, nadam se da ce dugo trajati.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 03.08.2017
21:49

Ubedljivo najbolji golman u Superligi Srbije.Odlican je