Ocene Partizanove sezone - Birali smo najboljeg, Brazilci, Uroš ili "Bleki"?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.05.2017.
15:18
Izvor: Sportske.net

Ocenili smo ovu sezonu Partizana, kao i sve fudbalere u tom timu. Imali smo velike dileme, ali smo odlučili da proglasimo Nikolu Milenkovića najboljim igračem Partizana u ovoj sezoni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je vratio šampionsku titulu u Humsku, uspeli su da dostignu veliku prednost Crvene zvezde koja je prepolovljena u plej-ofu, a pobedom u derbiju i porazom Crvene zvezde od Voždovca uspeli su da izbiju na prvo mesto na tabeli.

Crno-beli su uspeli da osvoje i Kup, pa sada slave duplu krunu, pošto su pobedili svog najvećeg rivala i u finalu najmasovnijeg takmičenja u Srbiji.

Pokušali smo da ocenimo sve fudbalere Partizana u ovoj sezoni, a u najužem izboru za najboljeg smo izabrali četvoricu - Nikolu Milenkovića, Evertona, Leonarda i Đurđevića.

U narednom prilogu možete pročitati koga smo izabrali za najboljeg u ovoj sezoni Partizana.

Golmani

Filip Kljajić - 6,5


Nije bio najsigurniji na startu kada je počeo da dobija šansu, ali je nakon toga bio sve sigurniji i sigurniji i dokaz je da su golmanima potrebne utakmice kako bi bili sve bolji.

Na 27 mečeva ove sezone je primio 12 golova, još dva u kupu, možemo reći da je sasvim solidan učinak ove sezone.

Ima ugovor do kraja ove godine, videćemo da li će ostati u Partizanu i nakon ove sezone.

Nemanja Stevanović - 6,5


Imao je par kikseva u poslednjim mečevima u kojima je dobijao šansu, ali zaslužuje istu ocenu kao i Filip Kljajić samo zbog fenomenalnog izdanja u finalu Kupa Srbije kada je imao par sjajnih intervencija u drugom poluvremenu protiv Crvene zvezde.

Moramo napomenuti da je možda bio i najzaslužniji za trijumf Partizana u tom meču.

Sigurno je da je dobio na samopouzdanju nakon ovog duela, videćemo kako će se sve to odraziti na početak sledeće sezone i da li će Marko Nikolić njemu pružiti šansu da bude prvi golman Partizana.

Ima ugovor do 2020. godine, sigurni smo da će ostati i naredne sezone u Partizanu.

Odbrana

Miroslav Vulićević - 7

Jedan od stubova odbrane Partizana i kapiten tima, dokazao je da se nalazi u sasvim solidnoj formi i da je jedan od neizostavnih članova ekipe.

Verovali ili ne, odigrao je 35 mečeva u Superligi, propustio je samo mečeve protiv Radnika u Surdulici i protiv Novog Pazara u Humskoj.

Očekuje se da produži ugovor sa Partizanom, pregovori su u toku i Milorad Vučelić, predsednik Partizana, je istakao da će se to najverovatnije i desiti.

Dakle, i dogodine kapiten Partizana će biti - Miroslav Vulićević.

Nikola Milenković - 8


Ko bi rekao da neko ko ima 19 godina može da odigra ovoliko zrelo? Nikola Milenković je odmah prepoznat od strane velikih evropskih klubova, Fiorentina je na kraju platila više od 5 miliona evra za ovog sjajnog štopera, što vam dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

I on je bio neizostavan član Partizana, odigrao je 32 meča u Superligi, 6 u Kupu, kao i dva meča u Evropi, protiv Zaglebja.

Gol protiv Zvezde u finalu Kupa Srbije kojim je doneo Partizanu novi trofej je samo šlag na tortu.

Jedan od kandidata za najboljeg igrača Partizana ove sezone.

Bojan Ostojić - 7


33-godišnjak iz Užica je svojim iskustvom u potpunosti doprineo osvajanju titule šampiona, pokazao je da je bolje rešenje od fudbalera kao što je Gogua koji je ispao iz sastava početkom sezone.

Ostojić je odigrao 30 utakmica u sezoni, zajedno sa Milenkovićem je u drugom delu prvenstva pokazao izuzetnu stabilnost odbrane.

Gregor Balažic - 6,5

Bio je standardni član ekipe pre nego što je otišao u Ural, odigrao je 15 mečeva u Superligi, bio sasvim solidan.

Nemanja Miletić - 6,5

Standardni je član prve postave Partizana, odigrao sasvim solidnu sezonu u kojoj je upisao i 1 gol i 4 asistencije.

25-godišnji levi bek je bio prvi izbor Marka Nikolića u odnosu na Muhameda el Monira, što se pokazalo kao pravo rešenje jer je ovaj momak odigrao taktički zrelo u jakim utakmicama.

Ugovor mu važi sve do 2020. godine, tako da Partizan ne brine za njega u ovom trenutku i ima rešenje za poziciju levog beka za narednu sezonu.

Muhamed El Monir - 6

Nije imao previše šansi da se dokaže u ovoj sezoni, odigrao je svega četiri utakmice po 90 minuta kada je menjao Nemanju Miletića.

Dva puta je igrao protiv Vojvodine, jednom protiv Pazaraca, a igrao je i u finalu Kupa protiv Crvene zvezde kada je pokazao zavidan kvalitet. Posebno je bio dobar u drugom poluvremenu kada smo mogli da vidimo i nekoliko sjajnih poteza sa njegove strane.

Ipak, sve je to malo da bi dobio veću ocenu.

Milan Radin - 6


Fudbaler koji je stigao pred ovu sezonu iz Voždovca služi Marku Nikoliću na više pozicija, a igrao je par puta na poziciji desnog beka kada je menjao Miroslava Vulićevića.

25-godišnji fudbaler je odigrao ukupno 12 utakmica, a ne zaboravljamo kada ga je Marko Nikolić nahvalio nakon jednog derbija na "Marakani" kada je istakao da je odigrao sjajnu utakmicu nakon što je ušao sa klupe.

Ipak, 453 minuta ove sezone nisu dovoljna da dobije višu ocenu, slično kao i El Monir.

Sedrik Gogua - 6

Svojim ponašanjem je morao da dovede upravu Partizana do ludila, na kraju je otišao u Rigu, iako se govorilo da bi možda mogao da potpiše ugovor sa Dinamom iz Kijeva.

Odigrao svega 5 mečeva za Partizan u sezoni, od toga dva protiv Zaglebja.


Sredina terena

Everton Luiz - 7,5

Takođe jedan od konkurenata za najboljeg igrača Partizana. Njegovo prisustvo na terenu znači mnogo ekipi Marka Nikolića, kao "osica" je na terenu, ne dozvoljava kreativnim vezistima protivnika da dišu i pun je pogodak Ivice Ilieva.

Jedini njegov problem jeste psihološke prirode, neretko je dobijao žute kartone bez ikakvog razloga, verovali ili ne, ima ih čak deset na svom kontu u Superligi Srbije.

Njegov ostanak bi značio dosta ekipi u borbi za evropska takmičenja, definitivno.

Ima ugovor do juna 2018. godine.

Marko Jevtović - 7

Mnogi ga upoređuju sa Radosavom Petrovićem zbog načina igre i visine, kao i pozicije na kojoj igra.

Marko Jevtović je kod Marka Nikolića postao jedan od standardnijih fudbalera u timu, odigrao je sjajnu sezonu i verujemo da će biti veoma važna karika u timu Partizana za sledeću sezonu, posebno u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nadamo se da neće ponoviti grešku iz utakmice protiv BATE Borisova, tada je njegov crveni karton skupo koštao Partizan. Gledajući tako, Marko je dobio dosta iskustva i verujemo da je sada daleko bolji igrač nego pre dve godine.

Ugovor mu važi do juna 2019. godine.

Nebojša Kosović - 6,5

22-godišnji momak rođen u Nikšiću polako sazreva u dobrog fudbalera. Šansu je dobijao sve češće kako se sezona primicala kraju, počeo je i meč protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije i odigrao sasvim korektno.

Postigao je i tri gola, neki od njih su bili fenomenalni, a od Kosovića se očekuje da naredne sezone ostane u Partizanu, imajući u vidu da ima ugovor sve do juna 2019. godine.

Saša Marjanović - 6

Imajući u vidu da je odigrao svega nešto više od 400 minuta u Superligi i da je za to vreme zabeležio tri asistencije, onda se postavlja pitanje zašto nije dobijao više šansi da se dokaže.

Rođeni Nišlija je igrao i protiv Zaglebja, nije uspeo da pomogne Partizanu da pobedi, a igrao je uglavom na početku sezone.

Ipak, u nastavku je bila vest kada je bio u protokolu, a igrao je onih par utakmica za rezervni tim u ligi B timova koja nije ni dovršena.

Darko Brašanac - 6


Očekivao se njegov odlazak iz Partizana, ali je Darko odigrao par utakmica na startu sezone pre nego što je prešao u Betis.

Zabeležio je 4 utakmice u Superligi, 2 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali nije uspeo da doprinese ekipi da osvaja bodove ili da prođe u naredno kolo kvalifikacija za LE.

Saša Ilić - 6

Koliko može, on je dao Partizanu i u ovoj sezoni. Prkosi godinama, ali je vreme bilo da neki mlađi fudbaleri preuzmu primat u ovom klubu.

Odigra je 26 mečeva ove sezone, obara rekord za rekordom, biće od pomoći i naredne sezone kada bi trebalo da označi i kraj karijere.

Leonardo - 7,5

Postigao je 26 golova ove sezone, dovoljno da bude u konkurenciji za najboljeg igrača Partizana, ali i Superlige Srbije.

Golove je u Superligi postizao na svakih 117 minuta, a ponekad stičemo utisak da je mogao i više od toga.

Obožavao je da igra protiv Crvene zvezde, čijim je igračima predstavljao veliki problem, moramo konstatovati da je prava šteta što nije stigao u Partizan spreman pred utakmice sa Zaglebjem, sigurni smo da bi Partizan možda dostigao i Ligu Evrope.

Zbog svog temperamenta je često bio u nemilosti sudija, to je nešto na čemu svakako mora da poradi.

Ugovor ga sa Partizanom veže do juna 2019. godine.

Nemanja Mihajlović - 6

Nekako smo više očekivali od ovog momka.

Prošle sezone je bio u sjajnoj formi, dobijao je šansu i koristio je na najbolji mogući način. Ove smo očekivali da bude možda i predvodnik ove generacije, ali nismo to videli.

Dolaskom Marka Nikolića Nemanja je prebačen na klupu, ali je i pored toga dobijao šansu da zaigra u pojedinim mečevima.

Kao da je izgubio na samopouzdanju, nadamo se da će ga povratiti i biti onaj stari Neca Mihajlović koji je dovodio do ludila protivničke igrače.

Ima tek 21 godinu, za njega su bili zainteresovani velikani iz Italije, videćemo da li će doći do transfera, ili će ovaj momak ostati u Partizanu.

Alen Stevanović - 6

Povreda je učinila svoje, nije ga bilo u velikom delu sezone.

Odigrao je svega 17 utakmica u sezoni Superlige, utakmica protiv Crvene zvezde na "Marakani" mu je bila poslednja u ovom takmičenju.

Ušao je u solidnu formu u novembru, postizao golove Pazaru i Napretku, ali to je bilo sve od njega.

Marko Janković - 7


Odlična sezona za momka rođenog u Cetinju.

Već u mečevima protiv Zaglebja je dokazao da se radi o izuzetnom dribleru, u drugom delu sezone je to možda i najbolje pokazao.

Još jedan pun pogodak Partizana kada se radi o transferima, na 38 utakmica je postigao 4 gola, ima i 4 asistencije.

Njegov ugovor je otkupljen od Olimpijakosa, sadašnji sa Partzanom mu traje sve do 2021. godine.

Petar Đuričković - 6

Odigrao sjajne pripreme, pokazao i zavidnu golgetersku sposobnost, ali nije bilo toliko mesta za njega u startnih 11 Marka Nikolića.

Igrao je na 21 utakmici, postigao dva gola, imao jednu asistenciju i to u kakvom trenutku, protiv Crvene zvezde u pobedi od 3:1 na stadionu "Rajko Mitić".

Uglavnom je sa klupe čekao šansu, i uglavnom je dobijao.

Ima ugovor na još dve godine sa Partizanom.

Miroslav Radović - 6

Vratio se u Partizan na početku ove sezone, ali se nije mnogo zadržao. Predomislio se veoma brzo, odigrao svega 7 utakmica u Superligi, postigao i dva gola za to vreme, ali nije želeo da ostane u taboru crno-belih, već se preselio u Legiju.

Napadači

Uroš Đurđević - 8

Najbolji strelac domaćeg prvenstva i najbolji strelac Partizana.

Definitivno je zasslužio ovako dobru ocenu, tokom sezone je dobio i poziv u reprezentaciju, ali nije Slavoljub Muslin ponovio ovaj poziv za meč protiv Velsa, pošto više poverenja ima u Aleksandra Prijovića iz PAOK-a.

Retke su utakmice domaćeg šampionata na kojima Uroš nije postigao gol, zajedno sa Leonardom je činio ubojiti tandem za koji odbrane rivala u Superligi nisu imale rešenja.

Još jedan od kandidata za najboljeg igrača Partizana u ovoj sezoni.

Leandre Tavamba - 6,5

Doveden kao pojačanje u januarskom prelaznom roku, ali moramo istaći da nismo imali previše poverenja u nekog ko je bio rezerva u Kairatu.

Ipak, ispostavilo se da je Leandre Tavamba postao veoma koristan igrač Marku Nikoliću, kao i da je postao ljubimac navijača Partizana i da je često bio viđen na tribini sa "Grobarima".

Sa dva gola u Superligi i ne može baš da se pohvali jer je tresao mreže na svakih 417 minuta, ali ono što ga krasi jeste velika borbenost i dobra duel igra.

Svakako bi bio od velike pomoći i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ugovor mu važi sve do 2019. godine.

Nikola Đurđić - 5,5

Nije bio onaj pravi Nikola Đurđić koji je igrao i u Ligi šampiona sa Malmeom. Možemo reći da je greška Partizana, pošto je postigao samo jedan gol u sezoni, a daleko od toga da nije dobijao šansu.

Otišao u Randers na polovini sezone, u Partizanu definitivno ne bi imao mesta.

Valeri Božinov - 6

21 odigran meč, 7 golova, 5 asistencija za Valerija Božinova u dresu Partizana.

Plakao je na odlasku iz crno-belog tabora, otišao je u Kinu, možda je i tako bilo najbolje za njega jer ne bi imao mesta u startnoj postavi kod Marka Nikolića u drugom delu sezone.

Uglavnom, doprineo je ekipi na novoj tituli šampiona države.

Fudbaleri poput Đorđa Jovanovića i Dušana Vlahovića ostaće neocenjeni jer nisu igrali previše u ovoj sezoni Partizana, od njih tek u budućnosti očekujemo veliki rezultat.

Za igrača sezone u dresu Partizana biramo Nikolu Milenkovića, štopera Partizana, koji je zaslužan za činjenicu da je Partizan ove sezone primio najmanje golova u sezoni, zaslužan je i za trofej u Kupu pošto je postigao jedini gol u finalu protiv Crvene zvezde, a imajući u vidu njegove godine, očekujemo da izraste u jednog od najboljih štopera Evrope, zašto da ne?

Da čujemo vas, da li se slažete sa našim izborom?

Kako smo ocenili fudbalere Crvene zvezde pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гробарка до гроба
Tuesday, 30.05.2017
19:06

Filip Kljajić - 6,5 ????? Nemanja Stevanović - 6,5????? Njih dvojica istu ocjenu,pa za njega filip je kralj

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
18:55

Petrovic je za Jevtovica Ronaldinjo.

avatar
Paul George
Tuesday, 30.05.2017
18:39

Po cemu to Djurdjevic vecu ocenu od Leonarda?Leonardo je bolji igrac od Urosa i najbolji igrac lige, prema tome, mislim da je on najbolji.Ne mora uvek domaci momak samo zbog toga sto je domaci da bude najbolji.Leonardo je najbolji igrac u ligi to je cinjenica i treba je priznati.

avatar
chaki
Tuesday, 30.05.2017
18:19

Nema nista od ovog Milenkovića zivi bili pa videli

avatar
partizanpadinjak
Tuesday, 30.05.2017
20:03

Milenkovic igra zrelije nego Vidic u njegovim godinama zato ne lupaj

avatar
chaki
Tuesday, 30.05.2017
18:17

Mislite Leonardo je bio u milosti sudija?!

avatar
Grobar77
Tuesday, 30.05.2017
20:32

Bili ste vi u nemilosti Leonarda!!

avatar
ercov
Tuesday, 30.05.2017
17:45

Kljajic 8, Stevanovic 7 - Vulicevic 8,5 Radin 7, Miletic 7, Monir 6, Milenkovic 9, Ostojic 8,5 - Jevtovic 7,5 Everton 9, Kosovic 7, Marjanovic 6, Jankovic 8, Ilic 6,5 Djurickovic 7, - A.Stevanovic 6, Mihajlovic 6, Tavamba 7, leonardo 9, Djurdjevic 9.

avatar
Anderton
Tuesday, 30.05.2017
16:45

Miletić je u drugom delu sezone pokvario učinak, napravio je nekoliko velikih grešaka, Mihajlovića prodati jer on bolji od ovog u finalu kupa neće biti, Kosović napredovao, Marjanović bez razloga sklonjen, uglavnom Đuka, Leo, Ostojić, Milenković i Everton su izneli sezonu uz uglavnom korektnog Vuleta.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
16:59

Kako moj brat Daren zna sta da napise:-D

avatar
Milan Horvat
Tuesday, 30.05.2017
23:08

sve se slazem, miletic nekoliko kardinalnih gresaka u drugom delu, a od probijanja po boku da nabrojis na prste ..........mihajlovis je klasa ali je ocajno odigrao ove minute sto je dobio, kosovic pre jevtovica po meni, odlican igrac i treba mu dati vise minuta da napreduje jos .......... i nije mi jasno zasto je marjanovic sklonjen takodje, mada on je vise za centralnog veznog, manje za zadnjeg, a partizan uglavnom igra sa 2 zadnja ............ i napomenuo bi samo da je ostojic po meni odigrao za desetku, bolji i od milenkovica

avatar
Chuck Norris
Tuesday, 30.05.2017
16:32

Bravo za ocene,iako su Djuka i Leo dali 50+ golova realno Bleki i Ostojic su odradili odličan posao.Ako zadrži kostur tima tj ključne igrače,Partizan ili ulazi u LŠ ili će imati zapaženu ulogu u LE...Živi bili pa videli!

avatar
Tuesday, 30.05.2017
16:29

Nezahvalno je ocenjivati one koji su imali malu minutažu, a odigrali skoro svaki minut kako treba poput Radina i Đuričkovića jer se ne mogu uporediti sa onima koji su imali ogromnu minutažu, a ipak imali i loše utakmice, a niti se mogu uporediti sa onima koji su nosili tim čitave sezone. Ako je neko odigrao sezonu bezgreno to je Ostojić pa čak i da mu smanjim ocenu zbog nekih promašaja u protivničkom šesnaestercu ne mogu ispod 9.0 da mu dam. Milenković je uz samo par grešaka za nijansu slabije odigrao ali ne ni za pola ocenu manje-9.0. Đurđević i Leonardo retko da koju utakmicu nisu rešili, dali po 24 golova u SL, ispod 9.0 nema šanse.

avatar
Milan Horvat
Tuesday, 30.05.2017
23:08

slazem se za ove lose ocene zbog malih minuta ............ pa el monir je izmislio fudbal za miletica

avatar
Milan Horvat
Tuesday, 30.05.2017
23:08

slazem se za ove lose ocene zbog malih minuta ............ pa el monir je izmislio fudbal za miletica

avatar
Grobar77
Tuesday, 30.05.2017
16:17

Ja mislim da je Leo najbolji ali nema veze vazna je dupla kruna.

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 30.05.2017
15:33

Najlosiji su djurdjic, bozinov , tavamba , gogua i MIHAJLOVIĆ. Najbolji je Leonardo.

avatar
Dado35
Tuesday, 30.05.2017
15:43

Tawamba ima materiala....

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
15:49

Zasto Tavamba u tom drustvu?

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
15:23

Ostojic zasluzuje u najmanju ruku istu ocenu kao i Milenkovic. Leonardo, Djurdjevic, Everton, Ostojic, Milenkovic, ne bih tu pravio preveliku razliku.

avatar
paok
Tuesday, 30.05.2017
15:51

Tacno tako. Neki sluze da daju golove drugi da sprecavaju a recimo Everton da bije sve redom.

avatar
paok
Tuesday, 30.05.2017
17:10

Naravno da ne👍

avatar
R E V O L T
Tuesday, 30.05.2017
16:02

Ne mogu sad da provalim da li si ironican za Evertona:-D