Ocene - Ima li ovde ''materijala'' za Evropu?

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2017.
20:34
Izvor: Sportske.net

Evropski mečevi su i za Zvezdu i za Partizan ''iza ugla''. Posle onoga što smo videli večeras, imaju li navijači dva naša najbolja kluba razloga za optimizam?

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Utakmicom finala Kupa Srbije spuštena je zavesa na tekuću fudbalsku sezonu u Srbiji koja je protekla u znaku Partizana.

Crno-beli su golom Nikole Milenkovića u 42. minutu slavili sa 1:0 i tako šampionskoj tituli dodali i pehar Kupa Srbije.

Mladi štoper koji se ovim golom oprostio od crno-belog dresa, izrastao je u junaka finala Kupa i jedan je od onih koji u Partizanu zaslužuju najvišu ocenu u velerašnjem meču. Osim postignutog gola popularni ''Bleki'' je besprekorno odradio i zadatke u odbrani i zaista se na najlepši mogući načinm oprostio od kluba u kojem je ponikao.

Uz njega, treba istaći i golmana Nemanju Stevanovića, koji je večeras prikazao svoju najbolju partiju od dolaska u Partizan. U samom finišu je svojim intervencijama uspeo da sačuva vođstvo crno-belih i spreči pravu dramu u finišu. Posle ovoga trener Partizana Marko Nikolić ne bi trebalo da ima briga pred izlazak u Evropu, bar kada su golmani u pitanju, bez obzira na povredu Filipa Kljajića.

Najbolji strelci Partizana Leonardo i Đurđević večeras nisu bili golgeterski raspoloženi, ali su, pogotovo Brazilac, u više navrata opasno pretili golu Kahrimana.

Navijači Partizana su se pribojavali kako će se pokazati Monir koji je zamenio Miletića na levom beku, ali je i Libijac opravdao poverenje trenera Nikolića.

Partizan: Stevanović 8, Vulićević 7.5, Ostojić 8, Milenković 8.5, Monir 7, Jevtović 7, Kosović 6.5, Mihajlović 6.5 (Đuričković 6.5), Janković 7 (Ilić -), Leonardo 7.5 (Radin -), Đurđević 7.

Opšta je ocena da je Crvena zvezda pokazala napredak u igri u odnosu na prethodne prvenstvene derbije ove sezone. Ipak, navijačima Zvezde je to slaba uteha ako se ima u vidu da je Partizan opet izašao kao pobednik, a crveno-beli ostali bez ijednog trofeja ove sezone.

Golman Kahriman je uglavnom dobro odradio posao, izlazio je kao pobednik u situacijama ada su pretili Leonardo, Đurđević, Janković, ali kod primljeniog gola, trebalo je bolje da reaguju Donald i Boaći, koji su bili uz strelca Milenkovića.

Zvezdini štoperi Luković i Le Talek su, očekivano, imali mnogo problema da zaustave Partizanov napadački tandem, često su bili na vetrometini, i imali su sreće što Leonardo i Đurđević večeras nisu bili pribraniji u završnici. Luković je iz slobodnog udarca u drugom poluvremenu propustio priliku da popravi utisak.

Zvezdini bekovi Petković i Anđelković bili su zapaženi tokom prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena, ali su potom fudbaleri Partizana znatno lakše izlazili na kraj sa njihovim probojima po bokovima.

Kanga je, često kritikovan i osporavan, bio večeras jedna od konkretnijih pretnji golu Partizana, bilo mu je i lakše zbog odsustva Evertona, ali na kraju ipak bez pravog efekta.

Mihailo Ristić je takođe bio  jedan od zapaženijih, a pštoperi Partizana uspeli su da neutrališu Zvezdinog najboljeg strelca Boaćija.
 
Crvena zvezda: Kahriman 7, Petković 6, Luković 6, Le Talek 6, Kanga 7, Boaći 6, Plavšić 6 (Vujaklija 6), Donald 6, Anđelković 6, Srnić 6.5 (Milić 6), Ristić 7 (Milijaš -).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Sunday, 28.05.2017
13:10

I kako mu se prohte.

avatar
Igor Stajic
Sunday, 28.05.2017
01:02

Da nije Lea nebi bilo ni Durdjevica to jeprosto odlican tandem I ne treba gledati ko je kome asistiro jel vise puta jeleo bio asistent Djurdjevicu nego ova njemu to ne treba porediti

avatar
ViniciusJR
Saturday, 27.05.2017
21:52

Po cemu je to Jevtovic danas bio bolji od Kosovica?

avatar
Sunday, 28.05.2017
12:58

Po čemu je Jevtović bio uopšte dobar?

avatar
ViniciusJR
Sunday, 28.05.2017
14:25

I to sto kazes :) Kosovic mnogo bolji posao odradio na sredini.

avatar
LoleRava
Saturday, 27.05.2017
21:14

Kangi 7 ,zato sto je Bozovic rekao da je najbolji igrac lige,nije zasluzio vise od 5,isto Djurdjevic 7 nema sanse,Le talek ga je dobro cuvao i zasluzuje oko 7.A Lukovicu ako ima neka minus ocena,i mocni Donald,svaki put kad se macuje sa loptom tri infarkta dozivim.

avatar
The Truth
Saturday, 27.05.2017
21:04

U Partizanu makar valja Everton i Leonardo a u Zvezdi ne valja nista.u tom je stanju nas fudbal, nazalost.Shvaticete to vec sad na leto u kvalifikacijama kada oderu mocni Bugari ili Poljaci.

avatar
Dule Djavo
Saturday, 27.05.2017
21:01

Zasto nema pehara kad si drugi? Partizan Sampion

avatar
United_forever
Saturday, 27.05.2017
20:59

Ima, ali ako odu Djurdjevic i Leonardo, onda nema nista, pa ta dva coveka nose ceo tim i dali su ako se ne varam 40 golova zajedno ako ne i vise, ako odu, cao Evropo.

avatar
Saturday, 27.05.2017
20:53

Partizan je bio bez 4 igrača (Kljajića, Miletića, Evertona i A.Stevanovića) plus što smatram da su mesto u prvoj postavi morali da nađu Radin i Tavamba, tako da ako mene pitate Partizan je igrao bez 6 igrača, bez više od pola tima. Radin je morao da igra zbog agresivnosti jer nam je to upravo falilo danas na sredini terena, osim što su Mihajlović, Jevtović i Kosović igrači takvog profila ceo Partizanov tim je bio emotivno ispražnjen nakon velike proslave titule i upravo zato je morao Radin da igra, a i Tavamba kojeg realno Le Talek i Luković ne bi mogli da čuvaju. Milenković je ovim golom i trofejom i u kupu ostvario svoje snove i zasluženo je igrač utakmice jer su naši ofanzivci totalno podbacili u završnici jer su bili i umorni i psihološki nepripremljeni i dekoncentrisani tako da smo propustili sijaset šansi, prilika, polukontri, kontri i brzih napada. Što se tiče Evrope ako Partizan zadrži glavne igrače mora da dovede štopera, centralnog veznog i napadača, a trebao bi i golmana i još jednog štopera u rotaciji za ozbiljan napada na LŠ. O LE se ne treba razmišljati, to eventualno neka bude uteha.

avatar
pjer
Saturday, 27.05.2017
20:51

pravo pitanje, to sto valja (leo, uros, boaci, kanga) otici ce u evropu a ostalo ostaje ...

avatar
LoleRava
Saturday, 27.05.2017
21:15

Kakav Boaci,kakav Kanga,da li si ti realan covece?

avatar
pjer
Sunday, 28.05.2017
13:03

da vam nije njih 3. bi bili ....

avatar
Lazar Grobar
Saturday, 27.05.2017
20:50

Voleo bih da ode Leonardo,hvala mu za sve,ali ne idu on i Đuka u istom timu. Đuka mu asistira prošli meč za gol koji je mogao i on sam da pogodi da bi imali isti broj golova,a ovaj danas šutira jedan poluvolej,a Đuka 3-4 metara čeka loptu,i to potpuno sam. Pljujte koliko hoćete,ali nijedan igrač nije veći od Partizana i nijedan igrač neće ucenjivati Partizan kada je u pitanju produžetak ugovora. Prima pola miliona a korner mu ode u aut.

avatar
Maximovic
Saturday, 27.05.2017
22:42

Bolje cuti nego to da pricas. Kroz celu sezonu Leonardo uposljava i Durdjevica i Jankovica konstantno i stalno ih upucuje gde da krenu i ko ce dobiti loptu. Leonardo je samo tip igraca koj ce pre na silu sutnuti nego na silu pokusati da ostvari pas koj nije siguran. Ako cemo iskreno Djurdjevic je veca stipsa od Leonarda i ipak bi voleo da obojca ostanu.

avatar
Igor Stajic
Sunday, 28.05.2017
01:05

Pa ne treba gledati ko je kome asistiro ako cemo realno Leo je Djurdjevicu dosta gola namestio tako da ne treba gledato na to dli je I ko je kome koliko bitno je da su sjajan tandem kakav dugo nece niko imati Hvala Leo Hvala Djurdjevic havala Partizan

avatar
zlogi
Saturday, 27.05.2017
20:49

kakva crna evropa, nema tu nista do mozda 3 kola kvalifikacija za LS i LE uz dosta srece...elem da bi Partizan nesto uradio mora biti daleko pribraniji ispred protivnickog gola, nisam gledao prvo, ali u drugom su se Leonardo i Djurdjevic obrukali u kontrama Partizana.... sto se Zvezde tice, iako su bolji nego pod Bozovicem, previse teatralno padaju, svaki dodir, ma i najmanji kontakt je pad i sirenje ruku, trazenje penala, a to u Evropi ne prolazi, pogotovo nasim timovima...nps: sad ce biti saopstenje Terze, nisu nam svirali 3 penala ^^

avatar
crveno beli
Saturday, 27.05.2017
22:07

Ti pricas o Zvezdinom padanju i sirenju ruku jesi li ti ozbiljan !!! Bas sam pratio mozda dva faula koje je Partizan napravio su prosli bez zaljenja igraca.Neverovatno da su se na svaki faul bunili, na svaku sudijsku odluku reaguju, a ti pricas o Zvezdinim igracima.Svasta.

avatar
gorango
Sunday, 28.05.2017
00:47

Veliki sam zvezdas ali sve si u pravu..obe ekipe da se sastave, pitanje je da li bi uopste uspeli da izbore evropu a kamoli da odigraju zapazeniju ulogu..A sto se tice padanja, e to je stvarno zalosno..zato i jesmo tu gde jesmo. Ali da se ja pitam (i da u fss ne sedi mafija) treba sudijama dozvoliti da malo vise budu naklonjene ovim autsajderskim ekipama u nasoj ligi a ne zvezdi i partizanu, pa bi se bratija valjda naucila da ne pada nego da kida do kraja pa ako je faul svirace ga sudija majku mu..ovako ih navikli na balet i posle u evropi se krste..PS-pusti terzu, sta ce on covek..propadose planovi, procenti, itd...

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 27.05.2017
20:44

Svaka cast ljudima koji imaju strpljenja i zivaca da gledaju nas fudbal fudbal,i generalno fuidbal u regionu.

avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 27.05.2017
20:46

Sta fali fudbalu u Crnoj Gori ? 😁

avatar
pjer
Saturday, 27.05.2017
20:53

druze, ni ostalo nam nije bolje pa trpimo ... od gledanja jos ne placamo nikakve takse pa se i ne bunimo kakav god da je!