Očaj, pa sjaj! Majstor Tadić vodi Srbiju ka Rusiji!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.03.2017.
19:51
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije se vratila na prvo mesto na tabeli grupe D nakon pobede protiv reprezentacije Gruzije u Tbilisiju sa 3:1. Tadić "plesao", debitant Gaćinović postigao gol!

EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Rezultatski odličan početak 2017. godine za reprezentaciju Srbije u takmičarskim mečevima u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija Srbije je danas u Tbilisiju uspela da slavi sa 1:3 (1:1) nakon preokreta protiv reprezentacije Gruzije i da zauzme prvo mesto na tabeli.

Od samog starta meča se videlo da su Gruzijci dovoljno motivisani da se suprostave našoj reprezentaciji, igrali su dosta agresivno, nisu nam dali da dišemo, čak i kada smo počinjali napade iz same odbrane.

To nas je koštalo gola u 6. minutu meča.

Aleksandar Kolarov i Nikola Maksimović nisu uspeli da započnu napad, da bi lopta došla do Kolarova koji je morao da je vrati Vladimiru Stojkoviću. Nije to uspeo, njegovu loptu je presekao Kačarava i postigao gol za 1:0. Amaterska greška.

Srbija nakon toga nije mogla da se oporavi dosta dugo, dok su Gruzijci koristili svaku šansu da odugovlače, iako su na samom startu meča postigli gol.

Na sredini terena su domaći dobijali duele, naši su pravili faulove usred nemoći, sve je izgledalo kao veliki košmar. Imali su šansu za 2:0, Stojković je odbranio udarac Kazaišvilija.

Uspeli smo nekako da se oporavimo oko 30. minuta meča, upravo smo tada imali par opasnih napada. Rukavina je šutirao, njegov udarac je blokiran, da bi nakon toga Kostić umalo postigao gol pošto je zakasnio svega par desetinki sekunde nakon centaršuta Rukavine. Tadić je probao lobom, a onda, umalo šok na drugoj strani. Ananidze je imao dobru šansu, Stojković je već bio nemoćan, ali domaći su pokazali zašto nisu favoriti u ovom meču.

Kada se sve smirilo, videli smo najlepši potez u našoj reprezentaciji danas, a to je lopta Dušana Tadića ka Filipu Kostiću, koji je oboren od strane Kakabadzea, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku.

Siguran izvođač je bio Dušan Tadić - 1:1 za kraj poluvremena koji je bio pravi košmar za našu reprezentaciju, ipak, bez velikih posledica.

Muslin je shvatio da nešto mora da menja, pa je zamenio Obradovića za Vukovića, a Kolarova je prebacio na levu stranu terena.

Drugo poluvreme je počelo mirno, ponovo smo u par situacija imali problema sa pritiskom igrača iz Gruzije, ali ovoga puta smo imali više sreće nego u prvom poluvremenu nakon sopstvenih grešaka.

U 61. minutu dva udarca ka golu Stojkovića, Ananidze i Kankava su oprobali svoj šut, ali je u oba slučaja Vladimir Stojković dobro reagovao. Nismo imali čvrstinu u odbrani, a nismo ni kontrolisali igru, što je bio veliki problem za naš tim.

Onda je usledio taj 64. minut. Dušan Tadić je dodao do Aleksandra Mitrovića, koji prima loptu, okreće se ka golu i pogađa sa nekih 17-18 metara za 2:1!

Muslin je želeo da zadrži ovaj rezultat, pa je u igru uveo Nemanju Gudelja upravo umesto Aleksandra Mitrovića, kako bi ojačao sredinu terena.

Ono što je bilo zanimljivo, jeste činjenica da smo vodili sa 2:1, a da smo imali samo dva udarca u okvir gola u tim trenucima.

Dobio je šansu i Mijat Gaćinović, debitant, a onda je usledio 86. minut i Srbija je konačno rešila sve dileme oko pobednika. Naravno, Dušan Tadić je uspeo da proigra Mijata Gaćinovića, koji vara golmana Gruzije za konačnih 3:1!

Srbija sada zauzima prvo mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova iz 5 mečeva u okviru grupe D.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Доктор фудбала Гроф
Saturday, 25.03.2017
09:14

Браво Тадићу, браво Србијо.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 24.03.2017
21:52

Alo Gruzija nBrisi nBAM BAM BAM! Pod mač bato!

avatar
nenadnenad1234
Friday, 24.03.2017
21:23

Sve vise imam osecaj da cemo napraviti nesto u Rusiji ako odemo, Dosta smo brinuli o tome kako izgledamo na terenu, najzad smo shvatili da je rezultat bitan, a da se igra brzo zaboravlja.

avatar
Barca4ever
Friday, 24.03.2017
21:53

Pa mozda osvojimo 2 boda ako odemo alu važno je otići.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 25.03.2017
11:05

Ako odemo, ispadamo iz grupe koliko god laku dobili. Budi realan, ovo je Gruzija bila, a mi strepimo.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 24.03.2017
21:20

Dobro je. Za sledeći put mora se pozvati živković umesto tosica i

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
21:55

To je samo jedna od mnogih promena koja bi morala da bude izvrsena, ali i ona mora da bude propracena promenom idiotske formacije da bi Andrija imao/nasao mesta/mesto u timu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.03.2017
00:45

Dobro, tu su jos i Ljajic, SMS i Matic, ali postoji dobar razlog zbog kojeg ga ne zove. Naravno, to je nama neshvatljivo, ali mali mu remeti koncepciju:(

avatar
Emperador(2018)
Friday, 24.03.2017
23:00

Andrija je Najbolji igrač srbije posle tadića.

avatar
L F C
Friday, 24.03.2017
21:18

Dobra igra nasih fudbalera. Samo je pocetak bio malo los ali je na kraju doslo sve na svoje. Vazna pobeda je za nama, idemo dalje. Sa dobrom igrom i verom u boga do rusije. Drago mi je zbog gacinovicevog debitantskog gola a tadic jos jednom pokazao koliki je majstor sa loptom, pohvale i za ostale.

avatar
Kajzer
Friday, 24.03.2017
21:13

Kolarovic posle greske u fazonu, polako ljudi ne uzbudjujte se, tek cu ja da gresim. Nije mi jasno zasto Tadic u Sotonu ili ne igra ili bude zamenjen oko 60 70 minuta. Decko je odlican i bez problema moze da odigra celu utakmicu.

avatar
Friday, 24.03.2017
21:08

bravo momci , Dusan SILNI svaka cast majstore i bravo za mitra i mijata . iako smo imali srece treba se setiti koliko nismo imali srece ranije. gruzija je nezgodna vec je ranije znala uzimati bodove spaniji i francuskoj pa cak su se i nemci u kvalifikacijama za euro mucili protiv njih i pobedili samo 2-1.nzm sta neki imaju protiv stojketa veceras je bio odlican

avatar
Friday, 24.03.2017
21:08

Bravo, bravo, bravo, za majstore srbske... Bravo za fenomenalne igrace, harmonicnu igru i fenomenalnog selektora Muslina

avatar
Friday, 24.03.2017
21:08

Junak uz Tadica Stojkovic... Bravo za pobedu,velika 3 boda posle pauze,kljucna utakmica mozda,jer su kuci Gruzini bas tvrdi i agresivni.. Idemo dalje

avatar
Rale88
Friday, 24.03.2017
21:05

Da nema Dusana ne znam kako bi izgledala ova reprezentacija...Muslin skontao da ne treba da glumi Pepea pa pomerio Kolarova na bok gde je mnogo korisniji ako vec mora da igra...drago mi je zbog Mijata,zasluzio je decko al me jako brine Matic...mozda i najlosiji na terenu vcrs

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
21:56

Sigurno nije bio gori od kolarova i Obradovica.

avatar
FRATRIA
Friday, 24.03.2017
21:05

Ocaj bez obzira na rezultat.

avatar
Gorčilo
Friday, 24.03.2017
21:04

Važna pobeda. Imamo 11 bodova a sa Gruzijom i Moldavijom igramo kod kuće, kao i sa Velsom, dok ćemo gostovati kod Austrijanaca i Iraca. Mislim da sa 8 bodova u ovih 5 utakmica idemo na Mondijal.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
21:56

Samo prvi ide direktno, sa osam to uopste nije sigurno.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.03.2017
14:47

Slazem se sa tobom i svestan sam svega toga sto si napisao, ali bas zbog toga sto sad imamo takav raspored, ne bismo smeli nista da prepustimo slucaju, ovo je prilika koja se ne propusta, a mislim da Vels polako otpada iz trke.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 25.03.2017
02:53

Mislim da će se irska loše provesti u Gruziji, inače rezultatski sam jako zadovoljan, jer konačno poslue dužeg vremena smo rezultatski postali stabilna ekipa, jedino ostaje žal, da je Pavlović protiv Irske promašio nemoguće i da zbog toga imamo znatno umanjene šanse za 1 mesto (mada sad je sve u našim rukama, ali mogli bismo, da budemo jako jako bezbedniji). Raduje me podatak da Mitrović nastavlja sa odličnom serijom golova.

avatar
Gorčilo
Saturday, 25.03.2017
00:53

Znam da izgleda nekako malo 19 bodova za prvo mesto, ali ova grupa je jako izjednačena. Irci, Velšani, Austrijanci će igrati između sebe i tu će svako svakome kidati poene a i mi igramo sa sve ove 3 repke. Dobra je stvar što igramo kod kuće sa Moldavijom i Gruzijom. Tu 6 bodova ne bi trebalo da predstavljaju problem. Takođe, protiv Velsa kući a gosti bez Bejla. Mislim da je ključna utakmica u Dablinu protiv Irske. Otvara nam se put do Rusije. Čak i nam današnji rezulatati idu na ruku.

avatar
pre svega SRBIJA!!
Friday, 24.03.2017
21:04

U svemu ovom je samo rezultat pozitivan. Mada moze to da se jos popravi. Odbrana losa, tadic dobar a i moje misljenje je da mitrovic treba da trazi drugi Klub. Mozda portugalska liga da bi imao prilike da igra vise a i samim tim da napreduje.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
21:04

Sudija nas je vratio u mec, veliko je pitanje sta bi bilo da nije svirao penal i da smo na odmor otisli sa golom minusa (moguce da je cak bio i ofsajd Kostica pre tog duela), a posle toga smo mozda i mi osteceni za cist gol jer Rukavina nije igrao rukom, a nismo videli da li je posle toga Mitrovic bio u ofsajdu. Sramotna (je) izmena Mitrovic-Gudelj, ali je najsramotnija ipak ova formacija i ovakva postavka, leva strana nam je veceras ocajno funkcionisala, kolarov vise apsolutno nema sta da trazi u reprezentaciji cak ni na svojoj poziciji, odavno je tako, a ovo danas je nesto bi moralo da presudi, prevrsili su meru njegovo ponasanje i njegova indolentnost. Ako pobedimo sve tri kod kuce i zabelezimo ta dva remija na strani, eto nas direktno u majci Rusiji.

avatar
CheJuveAthl
Friday, 24.03.2017
21:03

Gde cemo dogurati sa ovakvom igrom? Kolarov stoper...Bozeee...itd itd da ne trosim slova. Prvo poluvreme isto kao da sam otisao da gledam seosku beton ligu...tugaaa.

avatar
Djole Djokic
Friday, 24.03.2017
21:02

Dobro je, ali MORA bolje!

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 24.03.2017
21:54

Djokic djoka odje nista nije odbro 3/4 gola smo lako mogli da primimo u pp i da nas dotucu tu

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 24.03.2017
21:02

Napreeeeeeed SRBIJOOOOOO!!! Nije uvek lako al je uvek lepo! Bravo za Mitra, Mijata i Tadića i pre svega STOJKETA!!! Stojke je naš najbolji golman!

avatar
Calcio Nostalgija
Friday, 24.03.2017
21:02

E,ovaj pogled na tabelu vec lici na nesto.

avatar
zeks
Friday, 24.03.2017
21:01

Odbrana amaterska ali Tadic uspeva da popravi sve.Lep gol Mitrovica.

avatar
Barca4ever
Friday, 24.03.2017
21:01

Kako bi bilo lepo da ovog Kolarova ne zovu vise.Vidi se da je namerno zeleo da nam da gol.Prvi put mu nije proslo ali drugi put jeste.Raduje me povratak Nastasica.

avatar
Carina_11303
Friday, 24.03.2017
21:01

3 suta u okvir gola i 3 gola. Sva sreca sto su oni smotani i sto je Stojkovic bio raspolozen. Idemo Irskani Vels nereseno uz par crvenih kartona.

avatar
Непобедиви
Friday, 24.03.2017
20:59

Mnogo je bitno da se dobijaju ovakve utakmice. Nekada ni to nismo znali. Odbrana veoma kriticna. Mora da se uigra bolje. Vraca se Nastasic, sto je odlicna vest. I, mislim da nam trebaju ozbiljniji bekovi. Prvo poluvreme su katastrofalni bili. Bravo za Dusana i za malog Mijata.

avatar
djomla1990CFC
Friday, 24.03.2017
20:59

Necu nista da komentarisem igru,jer ne znam od cega bih prvo poceo(naravno od odbrane),al samo zelim da kazem da treba svi da se molimo samo da Tadic ostane zdrav,jer bez njega mi bi se vec davno pozdravili i sa ovim kvalifikacijama..

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 24.03.2017
20:58

Tadić nam je pola repezentacije.

avatar
Sporske me ugasile
Friday, 24.03.2017
20:58

Nadam se da ce neobjektivni ljudi prestati da pricaju gluposti o Mitrovicu ,decku treba dobra lopta i on ce dati gol,on je onaj staromodni tip napadaca kakvih nema mnogo danas . Sto se partije tice ,nije neki protivnik ali smo pokazali timski duh,borbenost i kvalitet,a bice i jos mnogo bolje

avatar
Friday, 24.03.2017
22:43

..kakav crni kvalitet!Opet smo se izvukli individualno preko Tadica!

avatar
Monday, 27.03.2017
14:36

..sigurno!Muslin ce bas da se potrudi za timsko uigravanje,sa sedam defanzivaca na terenu!

avatar
Sporske me ugasile
Friday, 24.03.2017
23:26

Imamo kvalitet ali nismo uigrani ,a nadam se da ce se jos neki igraci naci na spisku za Rusiju,kad do nje budemo dosli

avatar
Zoran Pejcic
Friday, 24.03.2017
20:58

Nista bez Kolarova !!!

avatar
Friday, 24.03.2017
20:57

Prvo poluvreme blagi uzas....amateri klasicni! U drugom mnogo bolje, biće da je Muslin stvarno dobar motivator, jer su momci u drugom igrali kao da je zamenio svih 10 igraca, sa izuzetkom Stojketa.

avatar
LuJis NazariJo
Friday, 24.03.2017
20:56

Kolarovu oduzeti pasos. Tadicu ljubiti noge. Zakljucak nakon susreta.

avatar
Barca4ever
Friday, 24.03.2017
20:56

Odlicno.Jos kada bi Vels odigrao nereseno sa Irskom i da mu pobegnemo na 4 boda pa da se jurimo sa Ircima.Koliko lose prvo toliko takticki odlicno drugo poluvreme.

avatar
Stevan Mikša
Friday, 24.03.2017
20:55

Znaci moze se kad se hoce!

avatar
Friday, 24.03.2017
20:54

Општи утисак: Лоше прво полувреме, у другом смо поставили ствари на своје место! Душан Тадић доктор !!!

avatar
Marko Petrovic
Friday, 24.03.2017
20:54

Velemajstor Dušan Tadić, bez njega bismo bili prosek

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 24.03.2017
20:54

Muslin out!!!! Katastrofa 3/4 gola smo mogli lako da primimo u pp kakvi su ovo igraci nisu 10 minuta svi ukupno igrali u klubove (Obradovic,Ivanovic,Rukavina,Mitrovic) dje je SMS dje je Ljajic? Muslin podnesi ostavku.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
21:58

Stojkovic i (narocito Rukavina) veceras su dokaz da to uopste ne mora nista da znaci. Milivojevic stalno igra pa nista narocito nije uradio. Daj, previse si klupski obojen:-D Sa druge strane, u pravu si za Ljaju, SMS i podnosenje ostavke:-D:-D:-D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 25.03.2017
02:57

Pričao sam ja tebi, da Stojke uvek igra usper za reprezentaciju, ne znam zašto, ali boljeg reprezentativnog golmana mi od njega nemamo.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
23:27

Da ne pricam o tome sta o tvojoj hipotezi govori igra kolarova

avatar
Goran.984
Friday, 24.03.2017
20:54

Bitna su 3 boda... Mijat ce biti veliko pojacanje...treba vratiti SMS-a... Korak po korak do Rusije...

avatar
Don Andres
Friday, 24.03.2017
20:54

vrlo dobro drugo poluvrijeme. ovaj tadic je zaista klasa za sebe kad je reprezentacija u pitanju. kakva lucidnost. izuzetan igrac i uvijek daje sve od sebe za reprezentaciju. bravo momci, jako bitni bodovi.

avatar
Friday, 24.03.2017
22:12

imas plus od mene

avatar
Juventino SS
Friday, 24.03.2017
20:54

Dobro ispade na kraju, mora mnogo bolje i angažovanije od ovoga večeras, jer ipak je ovo Gruzija, protiv iole jačeg protivnika bio bi lagan poraz.

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 24.03.2017
20:52

Svaka cas. Tadic nam je pola ekipe ali odbrana mora da se mijenja prelosa je.

avatar
Nordeus
Friday, 24.03.2017
20:51

Tadic najjaci nas igrac.