Obrt za ostvarenje sna - Despotović na "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.07.2014.
17:48
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Obilaznicom preko Sopota, Subotice, Lokerena i Banovog Brda Đorđe Despotović stigao je u Ljutice Bogdana i dogovorio saradnju sa klubom u kojem je počeo fudbalsku karijeru.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U danu kada je se pojavila informacija da je Đorđe Despotović još jednom zaobišao "Marakanu" i postigao dogovor da karijeru nastavi u ekipi Čukaričkog, dogodio se veleobrt.

Momak koji je prve fudbalske korake napravio u Crvenoj zvezdi u sredu je ipak dogovorio saradnju sa crveno-belima što je za portal "Mondo" potvrdio potpredsednik kluba Slaviša Kokeza.

Kokeza je u izjavi za "Mondo" rekao da je Zvezda dogovorila transfer Nenada Gavrića iz Napretka ali i da je Đorđe Despotović pristao da karijeru nastavi u svom matičnom klubu.

"Dogovorili smo se sa Nenadom Gavrićem iz Napretka o saradnji u trajanju od tri i po godine, a evo mogu da vam kažem i da smo upravo postigli dogovor i sa Đorđem Despotovićem. On će potpisati ugovor na tri godine" rekao je Kokeza.

Potpredsednik Crvene zvezde dodao je da će dvojica pomenutih fudbalera ugovore potpisati do kraja današnjeg ili u toku strašnjeg dana.

Priča Đorđa Despotovića i njegovog povratka na "Marakanu" postala je prava saga i nema sumnje da je nekadašnji član mlađih reprezentativnih kategorija naše zemlje konačno ostvario svoj san.

Momak rođen u Loznici karijeru je počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, pre više od deset godina. Posle osam godina boravka u klubu i igranja za filijalu Sopot Despotović se nadao prelasku u prvi tim ali je Uprava na čelu sa Vladanom Lukićem smatrala da ne zaslužuje novi ugovor.

Tu činjenicu mudro je iskoristio subotički Spartak za koji Đorđe Despotović potpisuje 2011. godine i u naredne dve sezone ostaje na krajnjem severu Bačke.

Boravak u Spartaku Despotović je obeležio sjajnim partijama ali i incidentom koji se dogodio u novembru 2011. godine kada se u emisiji na "SOS Kanalu" pojavio u majici "Delije Sever".

Despotovic
Foto: Screenshot - You Tube

Navijači Spartaka, popularni "Marinici" "uzeli su ga na zub" zbog čega je Despotović imao mnogo problema tokom boravka u Subotici.

Kada je potisnuo svoju ljubav prema Zvezdi Despotović je uspeo da izgladi odnose sa navijačima Spartaka ali je klub napustio 2013. godine kada je otišao u belgijski Lokeren.

Tamo je u prethodnoj sezoni odigrao svega pet utakmica ali je i u prilici kada je izlazio na teren ispod dresa nosio majice sa natpisima "Despot čeka titulu" jasno aludirajući na svoju navijačku pripadnost i ljubav prema Zvezdi koja se u to vreme borila za trofej u JSL.

Poslednja prepreka za povratak u Zvezdu bio je Čukarički koji je bio spreman da iskoristi Zvezdino nećkanje i navodno već dogovorio saradnju sa Despotovićem ali su čelnici crveno-belih konačno uspeli da isprave grešku Uprave Vladana Lukića.

Đorđe Despotović u narednoj sezoni nastupaće za Crvenu zvezdu što mu je i bio dečački san a trenutak u kojem dolazi na "Marakanu" mogao bi da mu donese još veće poštovanje od strane navijača jer će biti tu da pomogne ekipi da se bori za trofeje u situaciji kada zarada nikako ne može da dođe u prvi plan već samo čista ljubav prema crveno-beloj boji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke