Objavljen dokumentarac "Partizan 1966"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.05.2016.
11:23
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan u sredu je obeležio 50 godina od istorijskog uspeha koji je ostvarila generacija čuvenih "Beba", a u četvrtak se pojavio i dokumentarac koji podseća na to kako je ostvaren najveći podvig u klupskoj istoriji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je u sredu obeležio pola veka od briselskog finala Kupa šampiona, odnosno od najvećeg klupskog uspeha u istoriji crno-belih.

Pisali smo da je na stadionu u Humskoj u sredu priređena posebna svečanost u čast članova generacije koja je Partizan odvela do finala Kupa šampiona, a u to ime objavljen je i dokumentarni film "Partizan 1966".

Navijači Partizana sinoć svakako nisu imali prilike da izdvoje vreme i pogledaju ovaj film pošto su crno-beli igrali finale Kupa i osvojili trofej, ali bi danas svakako trebalo da izdvoje četrdesetak minuta i odgledaju dokumentarac.

Pored Zvezdinog uspeha u Bariju, Partizanov plasman u finale Kupa šampiona predstavlja najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala što se nikako ne sme prenebregnuti, posebno u situaciji kada "večiti" više nemaju izgledne šanse da naprave ni približno sličan uspeh u sadašnjim okvirima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Legenda JSD
Thursday, 12.05.2016
14:55

To je taj gubitnicki mentalitet. Ljudi slave 50 godina od PORAZA. Neko slavi sampionsku titulu i godisnjicu osvajanja KS, a neko utesnu nagradu i godisnjicu poraza u finalu hahah :)

avatar
Thursday, 12.05.2016
18:12

Ne slavimo nego obelezavamo isto kao sto i srpski narod obelezava, a ne slavi godisnjicu boja na Kosovu na Vidovdan 1389...

avatar
Thursday, 12.05.2016
18:50

Nisam ni ovo trebao/morao da ti napisem, znas ti savrseno dobro da mi juce nista nismo slavili, a ja o toj temi mogu sve da ti kazem jer je odlicno poznajem...

avatar
Legenda JSD
Thursday, 12.05.2016
18:41

Lose je poredjenje koje si napravio. Boj na Kosovu je simbol borbe za slobodu, simbol odbrane od agresora, kao i simbol pocetka stradanja koje je trajalo nekoliko vekova. Mogu da pisem dosta o toj temi, dobro je poznajem. Sa druge strane, vi se niste branili ni od koga, niko nije pokusavao da uzme nesto od vas. Vi ste svojevoljno krenuli u pohod na trofej, gde vas je drugi, kvalitetniji klub osujetio u tome. Daj drugo poredjenje.

avatar
Thursday, 12.05.2016
11:24

Kako nisu imali prilike kad je to bilo pre finala? Jedino oni na stadionu nisu:)