Obećali su! Protiv Irske ćemo videti maksimum od ''Orlova''!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.08.2016.
15:22
Izvor: Beta

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da ga raduje pozitivna atmosfera oko fudbalske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i da bi trebalo biti oprezan i ne zaletati se s prognozama i izjavama.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Euforija je dobra, prija nam ovaj ambijent, ali treba biti oprezan. Mislim da u ovom trenutku moramo biti koncentrisani 100 odsto na sledeću utakmicu i da ne dozvolimo da ispadnemo iz ritma koje nam je potreban za početak kvalifikacija", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će na početku kvalifikacija za Mundijal 5. septembra od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Irsku u prvom kolu Grupe D.

"Imamo dosta problema u reprezentaciji. Dobra i pozitivna stvar je što je početak sezone i ima dosta mesta za napredak i ispravke. Svi se nadamo da će predstojeća utakmica biti prekretnica za nas. Bitno je da uđemo na najbolji mogući način, mirno bez tenzije i euforije. Ne treba se zaletati s izjavama i prognozama jer bi to dalo kontraefekat na ekipu", kazao je Ivanović.

Ivanović je rekao da utakmica sa Irskom dolazi u "nezgodnom trenutku" jer selekcija Srbije ima dosta problema pošto mnogi od reprezentativaca nisu standardni u svojim klubovima.

"Ne možemo sada da kukamo i ne možemo da razmišljamo o tome. Onih 11 igrača koji izađu na teren moraju da daju maksimum i da pokušaju da naprave dobar rezultat, kako bismo ove kvalifikacije krenuli na dobar način, a ne odmah sebe da izbacimo", kazao je Ivanović.

"Ovo je novi početak. Kvalifikacije traju dve godine, tako da ne mislim da je biti ili ne biti, ne treba da razmišljamo o tome. Treba da razmišljamo o utakmici, da se pripremimo najbolje što možemo i da probamo da je odigramo na najbolji mogući način, iznad svojih mogućnosti kako bismo ostvarili dobar rezultat", dodao je on.

Ivanović je rekao da je novi selektor Slavoljub Muslin u reprezentaciju doneo dobru atmosferu i pozitivnu energiju.

Novi reprezentativac Srbije Aleksandar Katai kazao je da atmosfera u ekipi odlična i izrazio nadu da će ekipa izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Atmosfera je zaista odlična. Nadam se da će takva i ostati. Nadam se da ćemo protiv Irske zabeležiti prvu pobedu u kvalifikacijama i da ćemo tako nastaviti i izboriti plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Katai.

On nije želeo da daje obećanja uoči početka kvalifikacija, osim da će svaki igrač pružiti maksimum i dodao bi mnogo značila podrška publike.

Fudbaler Andrija Živković ocenio je da će predstojeće kvalfikacije biti teške, ali da reprezentacija mora maksimalno da se pripremi i pokuša da izbori plasman na SP.

"Biće jako teško, jer danas svi igraju fudbal. Mi moramo da se pripremimo najbolje što možemo i da u svakoj utakmici pružimo maksimum kako bismo otišli na Mundijal. Protiv Irske idemo na pobedu, jer nam je jako bitno da počnemo dobro", rekao je Živković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nakoto Nagano
Tuesday, 30.08.2016
01:03

Ljudi da se ne zanosimo, mi smo za sve sportove ali od nasih fudbalera (seniora), tesko da cemo doziveti neki veći uspeh. Za njih je i sam plasman na neko takmicenje ogroman uspeh.

avatar
Monday, 29.08.2016
17:33

izjavom, bez sa

avatar
Monday, 29.08.2016
16:17

Najspremniji i oni koji će da izginu za Srbiju neka igraju, stop manekenima!!!

avatar
Hm
Monday, 29.08.2016
16:09

Obecanje ludom radovanje! Nista vam neverujem, posto pratim fudbal oko 30 godina, prvo euforija i nada pa sledi razocarenje i nasa realnost!

avatar
lakipfc
Monday, 29.08.2016
15:38

KOd ovih uvek atmosfera dobra,sta bi bilo da nije dobra,ne smem daa zamislim....

avatar
MikiTheLegend
Monday, 29.08.2016
19:02

Mozda je predobra atmosfera :D

avatar
Monday, 29.08.2016
15:33

Vec se zaleteo sa izjavom onaj koji bi to najmanje smeo da cini po prirodi funkcije koju ima i tako pucao vama u noge, mi izgleda hocemo podobnu Srbiju u svim sferama drustva pa tako i podobnu reprezentaciju i publiku.