"Nula" u Razgradu, odluka u Humskoj!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.07.2014.
21:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana poneli su iz Razgrada povoljan rezultat koji ih ostavlja u trci za plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije zadovoljan se vraća iz Bugarske sa prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan je u prilično nekvalitetnom susretu izborio remi bez golova (0:0) pa će mu bilo kakva pobeda u revanšu biti dovoljna za plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Kako je tekao meč pročitajte OVDE!

Ludogorec - 21 Stojanov, 15 A. Aleksandrov, 27 Moti, 77 Vitinja (od 47' Angulo), 80 Žunior Kaisara, 7. M. Aleksandrov (od 75' Anise), 8 Fabio Espinjo, 17 Dani Abalo (od 62' Misiđan), 18 Đakov, 84 Marselinjo, 9 Bezjak

Partizan - 25 Lukač, 4 Vulićević, 3 Volkov, 15 Trajković, 6 Stanković, 8 Brašanac, 18 Drinčić, 22 S. Ilić (od 80' Luka), 17 A. Živković (od 67' Grbić), 27 Lazović (od 54' Ninković), 32 Škuletić

Izabranici Marka Nikolića odlično su otvorili večerašnji duel sa Ludogorecom, u prvih desetak minuta diktirali su tempo i držali loptu u posedu a samo zahvaljujući smušenosti Darka Brašanca i sjajnoj intervenciji golmana Stojanova crno-beli već posle tri minuta nisu imali prednost od 0:2.

Počelo je greškom zadnje linije domaćeg tima, lopta je došla do Brašanca koji umesto da zakuca loptu u mrežu istu dodaje Saši Iliću a ovaj biva izblokiran prilikom udarca sa desetak metara.

Nepun minut kasnije Škuletić pravi prvi od nekoliko prodora po levoj strani a udarac pod prečku brani golman Ludogoreca koji tako sprečava katastrofu Bugara u uvodnim minutima.

Uvodni pritisak gostujućeg sastava brzo je uminuo pa fudbaleri Ludogoreca preko Marselinja stižu do prvog udarca van okvira gola kojim je najavljen period dominacije domaćeg sastava.

Od 11. do 32. minuta Ludogorec stvara četiri prilike od kojih dve najbolje bivaju završene fantastičnim intervencijama Vladimira Volkova, junaka crno-belih u prvih 45 minuta. Levi bek gostiju najpre je odneo loptu klizećim startom ispred Aleksandrova koji se našao oči u oči sa Lukačem, a onda u 32. minutu sa gol linije izbacuje loptu posle greške koju su napravili njegovi saigrači.

Sve promašaje domaćih Partizan je mogao da kazni u 29. minutu kada Saša Ilić lucidnim potezom izbacuje čitavu odbranu Ludogoreca iz igre i baca Škuletića u vatru. Napadač Partizana nesebično je tada asistirao usamljenom Živkoviću koji levom nogom očajno zahvata loptu i šalje je pored gola.

U završnici prvog dela igre tempo je lagano opadao a namera oba tima je bila da ne prime gol pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Sasa Ilic

Treneri dveju ekipa nisu se odlučili za promene u poluvremenu ali su vrlo brzo bili prinuđeni da menjaju zbog povreda. Već u 47. minutu van terena je morao Vitinja a potom u 54. Danko Lazović zbog povrede ramena ustupa svoje mesto Nikoli Ninkoviću.

Već na startu drugog poluvremena bilo je jasno da će crno-beli pokušati da odbrane svoj gol te da iz eventualnog kontranapada ugroze protivnički.

U takvoj konstelaciji stvari Ludogorecu je prepuštena inicijativa i posed lopte ali su Bugari do petanaestak minuta pre kraja stvorili samo tri solidne prilike koje nisu iskoristili Espinjo i Aleksandrov.

Opredeljenje gostiju da brane rezultat pokazalo se ispravnim jer je četa Marka Nikolića iz Razgrada ponela 0:0 što joj garantuje prolaz u narednu fazu kvalifikacija usled bilo kakve pobede u revanšu koji je na programu za sedam dana u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke