Novo Zvezdino saopštenje - UEFA da se izjasni o Partizanovim prelazima i ''otetim titulama''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2017.
14:57
Izvor: Sportske.net

I pored upzorenja iz FSS, žestoka polemika na relaciji Crvena zvezda - Partizan se nastavlja.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Klub iz Ljutice Bogdana se danas ponovo oglasio saopštenjem, a novi povod za takav postupak crveno-belih jeste današnja vest da se Partizan obratio UEFA sa molbom da pošalje posmatrača na utakmicu protiv Radničkog u Nšu, kao i odluka FSS o izboru arbitara za mečeve 36. kola Superlige.

Zvezdino današnje saopštenje prenosimo u celini.

''Videli smo inicijativu FK Partizan koji je tražio od UEFA da se umeša u srpsko takmičenje. Apsolutno je podržavamo i drago nam je da su se gospoda iz Humske dozvala pameti.

Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za UEFA nisu legitimne, a oni su ih iako su nameštali u domaćem prvenstvu dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni FIFA ni UEFA ne priznaju. Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav UEFA po tom pitanju.

Takođe, treba čuti stav UEFA o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića. Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali. Pa čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već UEFA dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome.

---- 

Ili možda o tome što im igraju igrači bez lekarskog pregleda bez ikakavih posledica. UEFA sigurno ima šta da kaže na tu temu.

Naravno, nezobilazna stavka su i četiri kladioničarska "prelaza" u poslednjih mesec dana. Sigurno i tu ima materijala za UEFA.

A, današnje delegiranje sudija najbolje pokazuje da je neophodno da se UEFA umeša. Po medijima dižu prašinu ko će im suditi, a onda "dobiju" partizanovca Širokog, a Zvezdi pošalju čoveka koji se slika u dresu Partizana - Danila Grujića.

U svakom slučaju bićemo zahvalni UEFA ako se odazove ovom pozivu i uključi se u čišćenje mulja koji je Partizan pravi decenijama unazad'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, zbog sve većih tenzija na relaciji Zvezda - Partizan, danas se ispred FSS-a oglasio generalni sekretar Jovan Šurbatović, koji je pozvao i jedne i druge da prestanu sa prepucavanjima i ''nedopustivim pritiskom'' koji vrše na Fudbalski savez Srbije.
--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 15.05.2017
19:04

...A UEFA NEKA POSTENA ORGANIZACIJA... :D

avatar
pfc
Monday, 15.05.2017
18:04

Gospodo iz zvezde. Te titule za vreme Slavka Sajbera su otete Partizanu. Nemojte da se pravite ludi. Pobedili ste Sarajevo u Sarajevu 4-0. Mi smo ppobedili Zeljeznicar na JNA 4-0 i osvojili titulu za jedan gol smo bili bolji. Onda je kolo ponisteno zbog namestanja i igrtalo se novo. Partizan je jedini klub koji nije hteo da igra jer nije namestio utakmicu. Svi ostali su igrali ponovljene utakmice i samim tim priznali da su igrali namestenu utakmicu. Sem toga Partizan je kaznjen sa sest bodoca za naredno prvenstvo i Vardar je bio prvi. Kasnije na sudu su titule vracene Partizanu sasvim zasluzeno ali nije nadoknadjena steta zbog neigranja u kupu sampiona.

avatar
Tuesday, 16.05.2017
08:55

Namestili smo i mi, pogledaj malo sve okolnosti, ali ponovno igranje nista ne bi promenilo i dobro smo uradili sto tada nismo pristali na ponovljenu utakmicu, te sezone smo napravili jos jednu razliku u odnosu na ostale, a zvezda je trebala da bude kaznjena vec na pocetku zbog Zjaja. Partizan je u potpunosti zasluzio da osvoji i tu i onu sledecu titulu, ovo je zvezdasima svojstvena manipulacija.

avatar
ViniciusJR
Monday, 15.05.2017
16:15

A idite vise sa saopstenjima... Svaki dan i jedni i drugi, dosadili ste i Bogu i narodu. Ne zna se ko vise krade, a samo kukate...da je srece zavrsili bi i jedni i drugi u neki nizi rang, pa da se malo rascisti ovaj kriminal. I stvarno bih zamolio sportske net, a mislim da i vecina posjetioca isto misli...da vise prestane da prenosi ova saopštenja, jer nijedno veze s mozgom nema, i dosadni su vise brate.

avatar
X
Monday, 15.05.2017
16:08

Kazu da je Mateus svedocio o namestanju 6 vezanih titula a on bio trener u sezoni 2002/2003 i to u vreme kada je Dragan Stojkovic Piksi bio na celu FS Srbije. Ovo je dno dna sta oni pisu ovih dana. I umesto da se navijaci pobune protiv ovakve uprave sto kalja ugled klubu koji je nekada bio prvak Evrope, oni ih podrzavaju. Dno dna kluba koji vazi za najveci klub na Balkanu!!!

avatar
paok
Monday, 15.05.2017
16:03

Ispada da je samo Partizan kriv i da smo samo mi namestali. Pa dolazili ste i vi iz tih prelaza pa tvrdite da je sve regularno. Kako god okrenes i jedni drugi namestaju, moze da kaze ko sta hoce ali je tako. Pola lige se namesti pogotovo pri kraju prvenstva. Tu smo gde jesmo zato sto nam Terzic i Vucela pisu saopstenja i vredjaju inteligenciju a vrlo dobro znamo ko su i sta su i kako su dosli do novca.

avatar
LoleRava
Monday, 15.05.2017
18:08

I ja to kazem,ali kad vidim da tvoji tvrde suprotno da nisu ni trunku iskreni ja im pisem namerno,inace oni iole realni navijaci znaju da mu to dodje sve isto.I mi i vi!Svaka ti cast,pozdrav za tebe.

avatar
paok
Monday, 15.05.2017
19:44

Znas kako, moze da tvrdi ko sta hoce. I na jednoj i drugoj strani ima zaludjenika. Pozzz

avatar
Burazer
Monday, 15.05.2017
15:48

Ovo je toliko jadno, da se i deca od 5 godina stide.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 15.05.2017
15:34

Da smo znali da cemo komsinici nabiti tolke frustracije ne bi smo im dali treci go...

avatar
Колатерална Штета
Monday, 15.05.2017
15:19

Ajde vise mani te se Vlahovica, sve i da nije imao uradjen lekarski pregled, a imao je, po pravilniku klubovi su dužni da ulože žalbu u roku od 48 sati, a ne sada, tako da nema osnova da se protiv Partizana pokrene bilo kakav disciplinski postupak i da se Partizan kazni...

avatar
Man united
Monday, 15.05.2017
16:19

A kako je mogao Napredak da zna za to, pa da se zali?

avatar
Man united
Tuesday, 16.05.2017
09:13

Mogao bih se zakleti da je bio Napredak. Al nebitno. I da je Vosa u pitanju, ni oni nisu mogli saznati. Jedino delegat to zna. A cak i da je stvarno imao to uverenje, nacinjen je prekrsaj jer to uverenje nije dostavljeno delegatu na utakmici.

avatar
Partibrejker
Monday, 15.05.2017
19:42

Kakav bre Napredak,to je bilo na utakmici sa Vosom.Usao je umesto Bozinova 2 min pre kraja.A mali je imao vazece lekarsko uverenje(ne starije od 6 meseci),samo ga nisu poneli na utakmicu.Delegat ga je trazio na uvid,pa mu je naknadno dostavljen.Zato se Vojvodina nije ni zalila.Inace jedan primerak se uvek,nakon lekarskog pregleda dostavlja I FSS.Ali kad Vesic spinuje nisu vazne cinjenice.

avatar
jv
Monday, 15.05.2017
15:18

Ako se UEFA umesa odosmo i mi i komsije u podrucnu ligu.

avatar
SRCE MOJE
Monday, 15.05.2017
15:17

Nismo isti.Staviti tacku na ova saopstenja .Pojacati ekipu u prelaznom roku .Pokusati ulazak u grupnu fazu liga evrope i igrati lep fudbal,meni dovoljno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 15.05.2017
15:11

dovoljno je pomenuti preokret protiv ofk beograda i to je kraj

avatar
Man united
Monday, 15.05.2017
16:24

Ma jasta. OFK Beograd je svemocan tim. Kako je moguce da neka slaba Zvezda preokrene protivn njih. Da je Partizan tako preokrenuo, pricali bi o nekoj snazi Partizana i mogucnosti da uvalja 6 komada svakome.

avatar
Man united
Tuesday, 16.05.2017
09:15

Pitaj ga licno. Ako mislis da je razlog da nije hteo da ucestvuje u namestanju, pa sto je onda bio na prvom poluvremenu. Mogao je da ne vodi utakmicu uopste.

avatar
Loris Karius
Monday, 15.05.2017
18:43

A zašto onda Pižon nije u drugom poluvremenu bio na klupi Ofk ?

avatar
prike
Monday, 15.05.2017
15:09

Дакле, браво. И једни и други трче у УЕФА да се тужакају. Нема ту респекта према оном што су некада били, нити поштовања. Најбољи доказ да се ради о приватним клубовима и личним интересима. Црвена Звезда и Партизан, то је сада потпуно јасно, више не постоје.

avatar
Monday, 15.05.2017
15:05

Jel postoji iko ko u ovoj drzavi moze da kaze ovim ljudima da je dosta? Dosta vise i terzica, i vucelica, i vazure i ostalih mediokriteta. Koliko se samo mulja natalozilo u ovom nasem jadnom fudbalu, kada se svadjaju terzic i vazura i to, ni manje, ni vise, nego sa cela dva nasa najveca kluba. I jos bez i malo srama optuzuju druge kako su lopovi, neposteni... Odakle vama gospodo pare? Sta ste vi to radili u svom zivotu? Ima li iko obraza u ovoj drzavi?

avatar
Vidicnemanja
Monday, 15.05.2017
15:22

Tacno je da nema cistih i postenih na celo nasih neprivatizovanih klubova ali ovaj iz cz je nesto najgore sto je uslo u nas nazovi fudbal.Zacrtao covek sebi milione od raznoraznih transfera pa mu sad to izmice iz dzepova i pogubio se nacisto.Predvidjam da ce pre otici kod Laze nego u CZ ako ne dobije titulu.Pa makar preko drzavnog suda

avatar
Man united
Monday, 15.05.2017
17:00

Terza nesto najgore?? Je l gori od Vucele Delijo pod navodnicima?

avatar
Monday, 15.05.2017
15:03

Inace, ne treba im vise odgovarati, i ovo do sad je bilo samo iz kurtoazije koju oni nisu zasluzili, sve ostalo bih ostavio za sud, a tuzio bih taj klub i oduzeo im titulu iz 2014, ali i jos neke usput. Partizan treba da iskoristi priliku koja mu se pruza i nudi.

avatar
Monday, 15.05.2017
15:01

Ovi su neunistivi, nemaju obraza ni trunke, a ni obzira. Tu ni v o velikog kluba vise nema ako ga je ikad i bilo, samo jedno veoma veliko zgariste. Predlazem Mateusa za krunskog svedoka, kada bi on izasao da svedoci (naravno, u najboljoj nameri, ne voli taj cova uopste pare) u vasu korist, sudija bi odmah posle toga doneo odluku da prekine postupak Hahaha