Novi problemi za Srbiju - Genk ne da Sergeja, Sparsi Veljkovića!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.07.2014.
13:26
Izvor: Sportske.net

Selektor omladinske reprezentacije Srbije mogao bi da se susretne sa ozbiljnim problemima pred početak EP u Mađarskoj jer postoje nagoveštaji da će posle Partizana i Genk, i Totenhem zabraniti reprezentativcima Srbije da igraju na EP.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije danas počinje pripreme za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj ali su se problemi sa kojima se selektor Veljko Paunović susreće nagomilali deset dana pre starta šampionata.

Na širem spisku igrača na koje Paunović računa nalaze se igrači koji bi Srbiji garantovali uspeh u Mađarskoj ali je problem što ima sve više onih koji su bliži izostanku sa šampionata nego onih koji će putovati sa reprezentacijom.

Već smo pisali o tome da Marko Nikolić nije spreman da se odrekne usluga Danila Pantića i Andrije Živkovića a blizu takve odluke nalaze se i treneri Genka odnosno Totenhema.

Sergej Milinković-Savić tek što je počeo pripreme sa belgijskim Genkom i mada su čelnici tog kluba obećavali da će dozvoliti bivšem prvotimcu Vojvodine da se priključi reprezentaciji došlo je do obrta.

Sergej Milinkovic-Savic

"Vesti koje stižu od Belgijanaca nisu dobre. Prvo su nam rekli da će ga pustiti, da bi nedugo zatim javili da mora da bude uz ekipu, što nije korektno od strane Genka" rekao je zamenik direktora mlađih kategorija Mitar Mrkela.

Slična je situacija i sa Milošem Veljkovićem koji trenira sa mladim timom Totenhema. Iako je menadžer Sparsa Maurisio Poketino dao Veljkoviću "zeleno svetlo" da se odazove reprezentativnom pozivu, trener mladog tima sada pravi problem.

veljkovic

"Dobili smo garancije da će Veljković doći na prozivku, ali se odjednom pojavio trener mladog tima koji nije dao saglasnost, jer mu je Miloš neophodan na treninzima! Sada smo u nezavidnoj situaciji" priznaje Mrkela.

Problem u ovakvim situacijama nastaje zbog toga što Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 19 godina ne podleže FIFA kalendaru pa klubovi nisu u obavezi da igrače daju nacionalnim timovima.

Ukoliko se ispostavi da niko od navedenih igrača neće biti stavljen na raspolaganje selektoru Paunoviću, nema sumnje da će "Orlići" u znatno oslabljenom sastavu nastupiti u Mađarskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke