Novi problemi za selektora?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.03.2015.
11:09
Izvor: Sportske.net

Deset dana uoči kvalifikacionog susreta koji će reprezentacija Srbije odigrati protiv selekcije Portugala, na površinu su isplivali do sada nepoznati problemi sa kojima se susreće Radovan Ćurčić.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Pred reprezentacijom Srbije nalazi se odlučujući meč u sklopu kvalifikacija za plasman na EURO 2016. a kako se bliži dan okupljanja reprezentativaca na površinu izbijaju problemi sa kojima javnost do sada nije bila upoznata.

Od ranije je poznato da Neven Subotić ne želi da se vrati u nacionalni tim koji je napustio nakon kvalifikacione utakmice sa Hrvatskom u Beogradu i taj slučaj je arhiviran.

Problem je u međuvremenu nastao sa još jednim štoperom, Milanom Biševcem, koji je trenutno povređen ali i uvređen što mu se niko iz FSS nije obratio nakon povrede koju je doživeo.

Kako sada stoje stvari, još jedan igrač koji je u prethodnom periodu bio standardan u reprezentaciji, a trenutno spada među one koji redovno igraju u svom klubu, nije spreman da se 100% posveti reprezentaciji.

Reč je, ni manje ni više, nego o prvotimcu Sautemptona Dušanu Tadiću koji se u decembru nije pojavio na sastanku koji je selektor Radovan Ćurčić održao sa srpskim fudbalerima koji nastupaju u Premijer ligi.

Vezista Sautemptona tada je nedolazak pravdao obavezama u klubu a dnevni list "Informer" tvrdi da je selektor Ćurčić bio razočaran takvim postupkom zbog čega će Dušan Tadić izgubiti mesto u startnih jedanaest.

"Tačno je da Tadić nije došao na sastanak u Engleskoj koji sam imao sa svim ostalim igračima koji igraju u Premijer ligi. Međutim, on i ja nismo u svađi zbog toga. Održavali smo kontakt posle toga i čuli se nekoliko puta. Poslednji put bili smo 'na vezi' pre četiri ili pet dana" prokomentarisao je Radovan Ćurčić.

Bivši fudbaler Vojvodine nije bio deo reprezentacije na prvoj utakmici koju je Ćurčić vodio posle preuzimanja nacionalnog tima od Dika Advokata, a sve su prilike da će meč sa Portugalom početi na klupi ukoliko uopšte prihvati poziv u reprezentaciju.

Dušan Tadić iza sebe ima 27 nastupa u dresu Sautemptona i četiri postignuta gola u Premijer ligi. Za reprezentaciju Srbije odigrao je sve tri kvalifikacione utakmice na putu za EURO 2016. ali se čini da će u eri Radovana Ćurčića njegova uloga biti marginalna.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat Srbija igra 29. marta u Portugalu a selektor Ćurčić objaviće spisak igrača na koje računa u petak, 20. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke