Novi potres u srpskom fudbalu - Superligaš najavio istupanje iz lige, uz poruku: ''Neka nam je svima Bog u pomoći!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.03.2017.
09:30
Izvor: Sportske.net, fkbacka.com

Najavljene radikalne mere, ali i otkriveni novi skandalozni detalji sa prethodne utakmice!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, Bačka je u prošlom kolu na svom terenu poražena od niškog Radničkog sa 2:1, a posle te utakmice, prvi čovek kluba Vladimir Mrđan najavio je svoju ostavku, nezadovoljan suđenjem Bojana Nikolića i njegovih pomoćnika u ovoj utakmici.

Između ostalog, iz Bačke su tada poručili da takav ''fudbalski zločin od strane sudijske trojke odavno nije viđen na superligaškim terenima'' i tom prilikom je najavljeno zasedanje Upravnog odbora.

Sednica je juče održana, objavljeno je i zvanično saopštenje kluba koje u nastavku prenosimo u celini.

''1. Upravni Odbor kluba zakazao je vanrednu sednicu Skupštine Kluba za 30.03.2017. god. u 8 čacova.

2. Predsednik kluba i ceo U.O. predlažu podnošenje ostavke i da se na sednici skupštine bira novo rukovodstvo kluba

3. Da na predlog U.O. Skupština kluba donese odluku o istupanju iz Super lige i zahtev da Marjan Rnić istupi iz svih organa FSS-a jer mi ne pripadamo ovakvom sistemu u kojem je sudija iznad poropisa i nedodirljiv.

4. Da se uputi zahtev TV ARENA za direktan prenos utamice 28. kola Super lige Srbije koja će se igrati 01.04.2017. god u Surdulici između FK RADNIK i OFK BAČKA, kao i za direktan prenos utakmice 29. Kola Super lige Srbije koja će se igrati 09.04.2017. u Bačkoj Palanci između OFK BAČKA i FK NOVI PAZAR.

Nama u Klubu nije najveći problem suđenje Nikolića već način na koji je to radio smejući se u lice igračima, nazivajući ih seljacima, malim ljudima uz opaske tipa: “šta vi hoćete, ja idem da sudim U 17, vi ste samo prolazna stanica, nema šanse da uzmete ni bod…“

Minut pre kraja utakmice sudija Nikolić je došao do igrača OFK Bačke F. Bajića i rekao mu: “Ti imaš tri kartona, evo ti i četvrti da ne igraš sledeću utakmicu.“

Nadamo se da će ovakva odluka ne samo da zabrine FSS već i UEFA-u. Verovatno će naš postupak naterati sve da shvate da ovo što se radi nije normalno i primereno i da nema unapred dobijenih i izrežiranih utakmica.

Sudijske greške su normalna pojava, ali raditi nešto ovako smišljeno je nedozvoljeno, ne samo po pravilima fudbalske igre, već je krajnje nemoralno i neprihvatljivo po bilo kojem kodeksu ponašanja.

Čovek je pokazao neviđeni cinizam i potcenjivački odnos prema igračima i Upravi i kao prema sportistima i akterima utakmice, ali i kao prema ljudima.

Nadamo se da će naš predlog: Odluka da svi odemo iz Kluba i napustimo takmičenje, doneti dobro našem fudbalu, jer igraće se fudbal u Bačkoj Palanci i u nižem stepenu takmičenja pa bila to Srpska ili Vojvođanska liga.

Jasno je nama iz Kluba da cilj određuje sredstvo, ali ako je sredstvo nedozvoljeno i nečasno, svako njegovo“pokrivanje“ i opravdavanje ga čini etički i moralno ispravnim,a mi se borimo protiv toga.

Jednako bi se loše osećali da je neko ovako sudio u našu korist, niti to tražimo, niti nam to pada na pamet, niti mi ucenjujemo Savez da kazni sudije ove utakmice. To treba da bude odluka sudijske komisije. Nas samo interesuje kakve će posledice izazvati njihove odluke i kakva će se poruka poslati sportskoj javnosti.

Nećemo više izlaziti u javnost sa saopštenjima jer reprezentacija Srbije igra jednu od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama sa Gruzijom, a interes reprezentacije nam je iznad klupskog interesa, što ne znači da ovakve stvari treba da se guraju pod tepih.

Skupština kluba je organ koji će odlučiti o daljoj sudbini kluba,upravi kluba, o tome da li nastaviti takmičenje ili ne a na FSS je da se uhvati u koštac sa ovakvim ljudima, koji po našem mišljenju ne pripadaju fudbalu.

Neka nam je svima Bog u pomoći, a za glavnog sudiju ne možemo da kažemo “Oprosti mu Bože, on ne zna šta radi“, jer smo mišljenja da je odlično znao šta i kako radi''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 22.03.2017
11:49

Nije mi jasno kako nema neka lokalna televizija da je snimala taj mec. Ko ce da im veruje ovako na rec...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 22.03.2017
16:34

Prica se da ovo nema veze sa Nislijama. Kazu da su se i igraci Radnickog cudili na sudijske odluke koju su bile u njihovu korist, vec da je sudija ostetio Backu zbog Pazara, da bi Pazarci opstali u ligi, a Backa ispala.

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 22.03.2017
11:05

Kada ti kvota padne sa 2.20 na 1.50 pre samog pocetka, to ti je siguran znak za muljavinu. Kraj price.

avatar
Man united
Wednesday, 22.03.2017
11:47

Ne mora automatski da znaci da je muljanje. Mozda je previse uplata bilo na Radnicki. Nije da ih branim, ali ne vidim zasto bi namestali dvojku. Da je neki prelaz ili nekaa iole veca kvota, pa ajde. Jedino preostaje da su prodali utakmicu Radnickom. Al ni to mi nije realno jer Radnickom nisu toliko potrebni bodovi. U odlicnoj su formi, a finansijska situacija im nije takva da mogu da priuste kupovinu utakmica.

avatar
Man united
Thursday, 23.03.2017
20:29

Ne znam koliko tacno treba jer ne radim u kladionici. Znam samo da se kvote steluju konstantno u zavisnosti od ponude i potraznje. Ovo mozda i jeste Radnicki namestio, ne kazem da nije. Ali mi to i nije bas realno.

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 23.03.2017
12:19

A otkuda najednom vise uplata na utakmicu Backa-Radnicki Nis?? Ko to uplacuje, ti i ja? Znas li koliko treba para da se uplati da se obori toliko kvota? Na utakmice Premijer lige se uplacuje po 10ine miliona evra pa se kvote ne mrdaju toliko :D

avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 22.03.2017
16:38

Zasto minusi, decko je u pravu, na vise uplata pada i kvota

avatar
Anderton
Wednesday, 22.03.2017
11:02

Ovo su stari fazoni, shvatili su da ispadaju i kreće kukanje.

avatar
3x3
Wednesday, 22.03.2017
15:45

Ne znam kako te nije sramota ovakve izjave. U stvari, u pravu si, u nasoj ligi nema namestanja.