Novi početak "Orlova" - Izlazak iz 'tunela' ili stara priča? (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.09.2016.
12:03
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras kreće u pohod na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a prvi rival "Orlova" u novom kvalifikacionom ciklusu biće selekcija Republike Irske.

twitter.com/FAIreland
twitter.com/FAIreland

Povezane vesti

Tačno tri godine prošlo je od momenta kada je reprezentacija Srbije odigrala svoj poslednji takmičarski meč na stadionu "Rajko Mitić" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Šestog septembra 2013. godine "Orlovi" su ugostili Hrvatsku i remizirali rezultatom 1:1 čime su praktično izgubljene sve šanse da se izbori plasman na planetarnu smotru u zemlju Sambe i kafe.

Večerašnjom utakmicom sa Republikom Irskom reprezentacija Srbije otvara novi kvalifikacioni ciklus u nadi da će biti uspešniji od prethodna tri i da će se posle osam godina i naš nacionalni tim naći na jednom velikom takmičenju.

Srbija u pohod na Svetsko prvenstvo kreće sa novim selektorom koji je izabran nakon promena u Fudbalskom savezu Srbije ali značajnijih promena u onom najvažnijem delu nacionalnog tima nije bilo.

Na teren stadiona "Rajko Mitić" večeras će istrčati fudbaleri na koje su u prethodnim kvalifikacionim ciklusima računali i bivši selektori i ponovo će od tih igrača zavisiti da li će Srbija igrati na Mundijalu u Rusiji.

Kada je održan žreb govorilo se da smo imali sreće i da smo dobili najlakšu moguću grupu ali posle svih neuspeha našeg nacionalnog tima u minulim godinama više nema prostora za priče o "lakim" protivnicima.

Republika Irska u Beograd stiže nakon odličnih rezultata na Evropskom prvenstvu u Francuskoj na koje "Orlovi" nisu uspeli da se kvalifikuju. Selektor Martin O'Nil više ne može da računa na Robija Kina koji se povukao iz reprezentacije posle prijateljskog susreta sa Omanom ali drugih većih promena nije bilo.

Naši reprezentativci večeras imaju samo jedan zadatak, da igraju fudbal, da budu tim i da pokažu da individualne kvalitete mogu da stave u službu zajednice, a onda nema sumnje da će uslediti i dobri rezultati.

Utakmica Srbija - Republika Irska počinje u 20.45 uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 05.09.2016
18:23

Aman, ljudi, OVO JE NOVA REPREZENTACIJA. Novi je sistem igre i novi igrači su starteri. Sa starim timom i starom psihologijom (mentalitetom) ponovićemo neuspehe. Novi tiom uliva nadu. Pa i ako ne uspe, bar je neko pokušao da nešto prom,eni. SREĆNO!

avatar
El Diablo
Monday, 05.09.2016
17:14

i da pobedimo nece biti to izlazak iz tunela,jer Irska nije merilo,a i ne moze se suditi na osnovu samo jedne utakmice.Da li smo izasli iz tunela ili smo ostali u istom,znacemo tek na kraju kvalifikacija.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 05.09.2016
16:07

Вероватно, нажалост, ово друго...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 05.09.2016
13:21

Da se razumemo mi NEMAMO neke bog zna kakve fudbalere,od svih neki koji su bolji su Kolarov,Bane,Matic,Tadic,od njih cetvoro Kolarov i Bane su u losoj formi,Matic je ocajan vec pola godine,Tadic je dobar,e sad grupa je takva da ni ostali nisu nista posebno,Vels ima Bejla,ali ostali nisu nista posebno,eto mozda Remzi... Mozemo biti prvi u grupi,ali ako se vezu neke 3 pobede,ako opet bude pobeda/nereseno/poraz pa u krug pa kalkulacije nista od toga,srecno im bilo,ali neka ocekivanja velika ne treba imati jer za ista nemamo nj golmana ni odbranu ni sredinu (jos smo tu mozda i dobri) a napadaca nemamo 10 godina

avatar
Monday, 05.09.2016
14:15

Na sredini smo dobri? :-D

avatar
Monday, 05.09.2016
15:58

Milivojevic, ali on je dobar samo u defanzivi. Osrednjeg da, ali ja hocu da mi budemo u gornjem domu, a ne prosecna reprezentacija jer taj prosek nije za nas:-D

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 05.09.2016
15:18

Za igrace koje smatram da igraju u sredini jesmo dobri (Tadic,Tosic,Matic,Milinkovic,onaj iz Olimpijakosa uvek ga zaboravim,Zivkovic,sve u svemu skroz korektan vezni red za reprezentaciju osrednjeg kvaliteta)

avatar
Amar Zornic
Monday, 05.09.2016
13:02

Vreme je da se krenedobro . Konacno je stvoren pozitivan naboj i pobedom vcrs bi zasigurno krenule jedne veoma uspesne kvalifikacije. Srecno !!!

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 05.09.2016
14:39

Vcrs? :D Šta te košta da dodaš još tri slova i napišeš ljudski večeras? :D inače sve ostalo što si rekao stoji, srećno nam bilo

avatar
Amar Zornic
Monday, 05.09.2016
15:25

xaxaxa u pravu si mada me mrzi nesto npozz

avatar
magister
Monday, 05.09.2016
12:52

Pošto ne mogu da nađem info, a u tekstu, a ni u drugim tekstovima poslednjih dana takvih info nema, može li neko da nađe i copypaste spisak, da se vidi od kojih će igrača tim biti sastavljen? Hvala unapred dobrim ljudima, nadam se da će admin pustiti komentar, nije uvredljiv, nema ružnih reči.

avatar
Monday, 05.09.2016
14:14

Rajkovic- Rukavina, Ivanovic, Nastasic, Vukovic, Mladenovic- Milivojevic, Gudelj- Tadic- Mitrovic, Kostic, odnosno Tadic, Kostic- Mitrovic. 5-3-2 je nekako u osnovi, a varijacija na temu koliko hoces...

avatar
magister
Monday, 05.09.2016
15:05

Našao (od pre 20tak dana): Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović (Arhus), Marko Dmitrović (Alkorkon) i Vladimir Stojković; Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Slobodan Rajković, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Antonio Rukavina, Aleksandar Ignjovski, Filip Mladenović, Duško Tošić; Nemanja Gudelj, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Marko Grujić; Dušan Tadić, Filip Kostić, Aleksandar Katai, Lazar Marković, Zoran Tošić, Andrija Živković, Aleksandar Mitrović i Andrija Pavlović (Kopenhagen). Živković uz mlade, neki su valjda i povređeni. Očekujem sastav: Rajković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Mladenović - Gudelj, Milivojević (Grujić) - Tošić (L. Marković), Tadić, Kostić (Katai) - A. Mitrović (Pavlović ili Katai, ako je povređen).

avatar
Monday, 05.09.2016
12:28

Mihajlo, moze mali izazov? :-D Koji tim prognozirate da ce izvesti Muslin? :-D

avatar
nenadnenad1234
Monday, 05.09.2016
14:46

evoja cu ti odma kazem xaxa:nRajkovic-Ivanovic-Nastasic-Rajkovic-Mladenovic-Rukavina-Milivojevic-Gudelj-Tadic-Kostic-Mitrovicnnsamo je dilema: mozda vukovica uvede umesto Rajkovica ili Nastasican i Fejsa mozda udje umesto Gudelja....

avatar
Monday, 05.09.2016
15:03

Hvala:-) Izgleda da ce biti taj tim koji si napisao, samo Vukovic umesto Rajkovica:-D

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 05.09.2016
12:10

Svako ko misli da mozemo na SP ne zna nista o fudbalu. Irci ce nas potopiti.

avatar
Monday, 05.09.2016
12:08

ЖИВЕЛА СРБИЈА!