Novi Pazar želi brzi povratak u Super ligu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.07.2017.
17:04
Izvor: Beta

Fudbalski klub Novi Pazar počeo je danas pripreme za sezonu u Prvoj ligi Srbije, a privrednik iz tog grada Ćerim Šemsović, koji bi prema najavama uskoro trebalo da bude izabran za novog predsednika, rekao je da je cilj povratak u Super ligu.

rtvnp.rs
rtvnp.rs

Povezane vesti

"Imamo novi stručni štab, par novajlija, neke naše stare igrače, one sa kojima pregovaramo i nekoliko omladinaca. Verujem da ćemo napraviti solidnu ekipu i upravu sa jakim sponzorima, uz podršku grada, koji je najzaslužniji što smo uopšte krenuli. Cilj je ekspresni povratak u elitu, ali na početku smo i ništa ne smemo da obećamo", rekao je Šemsović novinarima na okupljanju.

On je izrazio žaljenje zbog teške situacije u klubu, uz ocenu da nije "smak sveta" i da u srpskom fudbalu ima i gorih primera.

"Novi Pazar je veliki grad, sa jakom dijasporom. Imamo toliko privrednika koji menjaju automobile i Rolekse na 20 dana, a ništa ne daju za klub. Ovo je dobra i jaka liga, a imamo poverenje u novi stručni štab. Verujem da ćemo zajedno da napravimo nešto čime ćemo se ponositi. Da nisam siguran, ne bih se prihvatio posla. Biće tu starih i novih sponozra, a za sada su uz mene braća Gicić", naveo je Šemsović.

"Treba da učimo na greškama iz minulog perioda, kada su ljudu ulazili u nešto što ne poznaju. Nije se radilo profesionalno, klub je bio i svačiji i ničiji, a zna se kakvo je dete kada je oko njega više babica. Fudbal je posebna priča, tu je potreban drugačiji osećaj. Konsultovaću se i dogovarati sa svima, ali moja će biti poslednja. Grešio sam i ja ranije, ali više nemamo pravo na to", dodao je on.

Pazarce će predvoditi doskorašnji šef stručnog štaba Radničkog iz Pirota Marjan Živković, kojem će pomagati Milan Ćirić, Elvir Muratović i trener golmana Suad Prtinac.

"Ovo je bio fudbalski grad i u staroj Jugoslaviji. Imam poverenje u predsednika Šemsovića, iskreno želimo da napravimo dobar posao i vratimo klub gde mu je i mesto. Imao sam stabilnost i posao bez stresa u Radničkom, ali tamo nema velikih ambicija, što je meni kao mladom treneru bilo potrebno. Ako gledamo unazad, ovo može da bude rizičan potez, ali i da donese afirmaciju. Spreman sam za rizik i optimista po prirodi", istakao je trener Živković.

Osim njega, iz Pirota su na novopazarski Gradski stadion stigli ofanzivni vezista Denis Ristov, desnokrilni igrač Nemanja Petrov i štoper Stefan Marković.

"Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz omladinske škole, da pročešljamo postojeći kadar, kako bi videli šta nam nedostaje. Ideja je da dovedemo kvalitetne fudbalere. Neće biti idilično od starta, pa molim sve da imaju razumevanja i strpljenja. Doći će sve na svoje mesto. Što se priprema tiče, prvo treba da kompletiramo ekipu, a onda ćemo videti idemo li negde ili ostajemo u Pazaru", kazao je Živković.

Dres Novog Pazara ponovo će nositi Sead Hadžibulić i Kenan Ragipović, a u toku su pregovori sa Emirom Lotincem.

"Ovaj klub je uvek bio deo mene, a draže mi je što ću sad biti tu nego za vreme superligaških vojevanja. Pogotovo jer je tu Ćerim Šemsović. Biće teško zbog svih dešavanja iz prošlosti, kada je klub razoren. Sada dolaze pravi ljudi i verujem da ćemo zajedničkim snagama da vratimo publiku na tribine. Težak je povratak u elitu, treba da se sklopi mnogo kockica, ali najbitnije je da krenemo s radom", ocenio je Hadžibulić.

Osim pomenutih, prozivci su prisustvovali golmani Goran Vukliš, Jasmin Koč i Pavle Nićiforović, kao i igrači odbrane Lazar Pajović, Mirsad Brunčević, Denis Biševac, Ervin Kačar, Ibrahim Arifović, Ermin Ibrahimović, Luka Šarac i Nemanja Biorac.

Živkoviću su se javili i igrači sredine terena Irfan Vusljanin, Mehmed Avdić, Faruk Bihorac, Sadin Smajović, Emir Hazirović, Amel Lakota, Ensar Bajramlić i Mirza Delimeđac, te napadači Admir Kecap, Jovan Mihajlović i Amsal Murić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Antonio Candreva87
Monday, 03.07.2017
18:34

Srećno Pazare u Prvoj ligi , da se ubrzo vratite u super ligu, dosta nam je ekipa iz Bg Pasaluka.