Novi Pazar imenovao novog trenera

Autor: Beta Beta
petak 26.06.2015.
20:27
Izvor: Beta

Superligaš iz Novog Pazara brzo je reagovao i angažovao naslednika Milorada Kosanovića. Za novog trenera Pazaraca imenovan je Petar Kurćubić.

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Novi Pazar predstavio je danas trenera Petra Kurćubića, koji će na klupi tog superligaša naslediti Milorada Kosanovića.

"Poziv Pazara me je iznenadio, pošto sam mislio da će vrhunski stručnjak, moj prijatelji i mentor Kosanović, nastaviti započeto. Ovako, biće mi čast da ga nasledim. Polaskan sam zbog dolaska u klub koji je meteorski napredovao na svim poljima", rekao je Kurćubić na zvaničnoj promociji.

Kurćubić (54) je do pre dva i po meseca predvodio ekipu subotičkog Spartaka, a ranije je trenirao Hajduk iz Kule, zrenjaninski Banat, Mladost iz Apatina, Olimpik iz Bakua, prilepsku Pobedu i Obilić.

"Tek upoznajem ekipu, mada sam neke fudbalere trenirao ranije, dok druge poznajem kao bivše protivnike. Ostala je dobra osnova, ali otišla su četiri nosioca igre, što moramo da nadogradimo. Postoje volja i entuzijazam da probleme rešavamo u hodu, iako smo u cajtnotu. Moramo brzo da radimo i pravimo što manje grešaka", ocenio je Kurćubić.

On je naglasio da Novi Pazar mora da oformi sastav koji po kvalitetu neće zaostajati za prošlosezonskim, ali i da će biti izuzetno teško napraviti bolji rezultat od petog mesta.

"Neće biti jednostavno ponoviti prošlu sezonu, pogotovo će biti teško učiniti iskorak napred u takmičarskom smislu. Ne želim da zvučim kao pesimista, ali činjenica je da je Pazar za sezonu od tima koji se bori za opstanak postao ekipa kojoj je Evropa izmakla u poslednjem momentu. Puno kockica treba da se složi, ali nadam se da će energija koju ćemo uložiti, uz pomoć navijača, biti dobra osnova", kazao je Kurćubić.

Kao i do sada, u stručnom štabu biće Izet Ljajić, Mirko Radulović i kondicioni trener Duško Tomas, a najavljeno je da će im se priključiti jedan od trenera iz omladinske škole Novog Pazara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke