Novi meč između Srbije i Albanije da se igra u Solunu?

Autor: Miloš Marković
utorak 21.10.2014.
13:10
Izvor: Sportske.net

Grčki grad Solun ponudio je domaćinstvo eventualnog ponovljenog meča između Srbije i Albanije.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Gradonačelnik Soluna je već zatražio od Gradskog veća da razmotri predlog da se ponovoljeni meč između Srbije i Albanije odigra u Solunu, prenele su danas agencije.

Janis Butaris smatra da bi odigravanje meča na neutralnom terenu pomoglo smirivanju tenzija, te je spreman da svoj predlog uputi na razmatranje u UEFA.

Znajući da je Solun omiljena destinacija među Srbima, mlo je verovatno da će takav predlog naići na odobravanje u evropskoj kući fudbala, naročito kada se zna za bratski odnos fudbalskog kluba PAOK i FK Partizan.

Ukoliko UEFa donese odluku o ponavljanju meča i to na neutralnom terenu, Grčka bi svakako bila jedna od boljih opcija, iako je krajnje neverovatno da bi Solun dobio organizaciju ovog meča.

Inače, podsećamo da je UEFa najavila da će konačnu odluku o suspenzijama i svoj sud o prekinutoj utakmici izneti u četvrtak 23. oktobra, iako je moguće da će se odluka pomeriti koji dan.

Iz FS Srbije juče je stigla informacija da je savez obrezbedio detaljan izveštaj sa meča koji je tokom ponedeljka dostavljen u Nion.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke