Novi kruševački fudbalski biseri - Andrija Majdevac i Marko Ristić

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.04.2015.
21:06
Izvor: Sportske.net, rasinasport.com

Fudbaleri Napretka su proteklog vikenda na svom terenu izgubili prvenstveni meč protiv Jagodine (0-1), ali su, dugoročno gledano, možda i dobili mnogo više, promocijom talentovanog tinejdžera Andrije Majdevca, koji je u ovom susretu dobio priliku da zvani

rasinasport.com
rasinasport.com

Povezane vesti

Iako se ekipa Slavka Matića bori za opstanak u Superligi, a ključne utakmice u toj borbi tek slede, šef struke Kruševljana koristi svaku priliku da najtalentovanije igrače iz Omladinske škole Napretka što češće ''baci u vatru'' i u superligaškim mečevima.

Svoj debi u elitnom domaćem takmičenju u subotu je imao 17-godišnji napadač Andrija Majdevac, koji je u 61. minutu meča zamenio Pantelića i, po opštoj oceni, opravdao ukazano poverenje u poslednjih pola sata duela sa Jagodinom.

Našao se i u odličnoj prilici da postigne svoj golgeterski prvenac, što mu ovog puta nije pošlo za rukom, ali mu to niko nije zamerio.

Naprotiv, Majdevac u razgovoru za portal ''Rasina Sport'' ističe da i on i njegovi vršnjaci iz Omladinske škole koji su priključeni prvom timu, imaju veliku podršku od strane trenera Matića.

Iako je Napredak poražen od Jagodine, on može da bude zadovoljan svojim debijem.

''Imao sam tremu u prvih nekoliko minuta, ali je posle sve došlo na svoje. Veoma mi je drago što sam debitovao. Mnogo nam svima znači podrška šefa Slavka Matića, koji odlično radi sa nama i čini da ne osećamo nikakav pritisak što smo najmlađi u ekipi'', objašnjava Majdevac.

Osim njega, ovog proleća je u Superligi debitovao još jedan omladinac, Marko Ristić, koji je pre nekoliko dana proslavio punoletstvo.

On takođe igra u napadačkim redovima, a svoj superligaški debi imao je na gostovanju Čukaričkom, u meču 16. kola.

Naravno, i jedan i drugi se nadaju da će do kraja sezone imati još zapaženiji učinak, a naredna prilika za dokazivanje mogao bi da bude meč dsa Vojvodinom, u četvrtak u Novom Sadu.

''Kada gostujemo, protivnici igraju otvorenije, što nam odgovara, tako da imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu u Novom Sadu'', optimistički poručuje Ristić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke