NOVI FRONT - ''Bard'' Živa opleo po Poledici!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.02.2017.
17:56
Izvor: Beta

Posle najnovijih izjava predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera (SPF) "Nezavisnost", među prvima je reagovao naš prekaljeni fudbalski stručnjak Milan Živadinović.

Screenshot, Youtube
Screenshot, Youtube

Povezane vesti

Bivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović ocenio je danas da predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica manipuliše igračima i dodao da radi protiv fudbala, a sve zbog ličnog interesa.

"Problemi o kojima je govorio Poledica nisu od juče, znamo da su nasledjeni i imaju naravno dodirnih tačaka sa aktuelnom ekonomskom situacijom koja nije laka, medjutim, vreme i način na koji Poledica, navodno, brine o 'interesima igrača i srpskog fudbala' govore da on zapravo radi protiv fudbala, a sve isključivo zbog svog ličnog interesa.

Istovremeno bivši igrač veoma skromne karijere pokušaa da manipuliše igračima i izazove haos koji može da ima nesagledive posledice po naš fudbal",
rekao je Živadinović za agenciju Beta.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) Mirko Poledica optužio je danas klubove i Fudbalski savez Srbije (FSS) da rade na štetu fudbalera i ocenio da je Super liga Srbije neregularna, pošto u njoj igraju pojedini igrači koji nisu mogli da budu registrovani, zbog zabrane njihovim klubovima.

Na konferenciji za novinare u Beogradu Poledica je najavio krivične prijave protiv Disciplinske komisije, čijije predsednik Žarko Stevanović, koji je i sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, kao i protiv Komisije za licenciranje igrača.

"Čuo sam da on i advokatska kancelarija sa kojom je blisko saradjivao i 'branio interese' igrača, nema više materijalne koristi kao što je to ranije bio slučaj. Otuda i vapaj u njegovom obraćanju, koji ide tako daleko da poziva na štrajk lige odnosno podršku reprezentativaca", rekao je Živadinović.

Poledica je danas rekao da su igrači ogorčeni jer nemaju podršku Fudbalskog saveza Srbije, a Živadinović je ocenio da je unošenje haos i remećenje ambijenta koji su stvoreni u toj organizaciji.

"Sve se dešava pred možda i najvažniji meč reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za SP u Rusiji, protiv Gruzije u Tbilisiju", kazao je Živadinović.

Bivši trener Zvezde kazao je da novo rukovodstvo FSS u prethodnih godinu dana učinilo mnogo.

"Za ovih nepunih godinu dana ovo rukovodstvo Saveza uradilo je više nego neko za prethodnih nekoliko godina. Stalo se na put manipulacijama i privilegijama u kojima je uživao upravo i Poledica sa 'svojom' advokatskom kancelarijom, a sada u ime istine poziva na haos u kome bi opet on profitirao.

Savez to neće da dozvoli, a fudbal će se igrati.

Naravno, dobro je da neko upozorava na stvari koje moraju da se isprave, ali ne i da zloupotrebaljava fudbal isključivo zbog ličnih interesa",
zaključio je Živadinović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 06.03.2017
13:47

Sve je prokockao a nema ko da ga zabode u u neku nedodiju da opet prevari nekoga za stotinjak hiljada i pridruzio se listi dekintiranih kojima u savezu daju 500 e mesecno da ne pricaju svasta

avatar
paok
Tuesday, 28.02.2017
09:31

Sta hoce da kaze Zivadinovic nije mi jasno. Pa jel normalno da savez suspenduje klubove zbog dugova prema igracima pa ih pusti da igraju dan pred prvenstvo. Kome ti igraci da se obrate za te dugove, savezu mozda. A taj isti savez nista ne cini da ih zastiti. Kakve to veze ima jel Poledica bio vrhunski ili ne, ovde se ne radi o tome. Pa i Zivadinovic je bio solidan trener i nista vise ali je uvek bio jak na jeziku.

avatar
sundjer bob
Monday, 27.02.2017
23:23

Da li iko vise slusa sta ovaj doticni prica?

avatar
3x3
Monday, 27.02.2017
21:44

Ovaj nema veze sa zivotom. Cim on ovu bandu brani, od iste mora da ima korist ili im se slihta da bi imao korist.

avatar
Raky_b
Tuesday, 28.02.2017
00:57

brani svoje zvezdase, zajedno su prste u med umakali, pa sto bi to trebalo nekoga da cudi!?

avatar
El Buitre
Monday, 27.02.2017
19:27

Stari tvoje vreme je odavno prošlo a to što su ovi uradili mnogo više tek će da se vidi.Kako komentarišeš da u FSS nema ni jednog zvučnog imena osim ako u ta imena ne računaš Bunjevčevića ,Pericu Ognjenovića ,legendu Brodarca Kokezu i vodju navijača Radničkog iz Obrenovca?

avatar
Monday, 27.02.2017
19:27

Tačno je, problemi nisu od juče. Isti su kao i kad je predsednik FSS bio Tole. Ništa se nije promenilo osim imena ljudi koji vode saveze širom Srbije, FSS i SL. Situacija s klubovima koji duguju ima itekako dodirnih tačaka ali sa zvezdinim dugom. Šta se tu zapravo događa? Pa upravo klubovi koji su prethodnih godina upadali u finansijske probleme i neki od njih ispali u niže rangove takmičenja dugovala im je zvezda i još im duguje jer je dobila igrače od njih, neke je i prodala ali novac srpskim klubovima nije isplatila. Poslednji primer Radnički Niš, Pavkov i brdo igrača koje je zvezda dovela u ovom prelaznom roku ali dug nije platila. Šta se tu promenilo na bolje u odnosu na Toleta? Ništa. Radi se o tome da bi neki od klubova mogli da prekinu reprogram dogovoren sa zvezdom, da aktiviraju presude i opterete zvezdu pred monitoring UEFA-e i onda bi jedino zvezda bila u problemu kao što i zaslužuje da bude jer je ona uzrok ovog problema. Da bi FSS spasio zvezdu morao je da dozvoli registraciju svima bez obzira na propise. I ko je onda oštećen? Pa igrači kojima se duguje u skoro svim klubovima. Ko je kriv za to? Pa FSS i zvezda u saradnji, tu mislim i na Toleta i na Kokezu. Isti su. Kad je Partizan dugovao pre samo 50 dana momentalno je bio suspendovan od FSS. Kad zvezda duguje pišu se pisma UEFA-i, izdaju se neligitimne evropske licence i uslovne srpske licence bez ikakvog uslova - made in Tole. Možda ste vi u pravu kada napadate Poledicu da je zloupotrebio položaj jer je sve igrače zastupala ista advokatska kancelarija ali nemojte da branite FSS i još da ga hvalite. Ova liga ne liči ni na šta, ovde se više ne zna ni ko kome ni ko koliko duguje, niti ko je koliko nezasluženo kažnjen, a ko koliko nije zasluženo kažnjen. Samo u poslednje dve utakmice sudija Srđan Jovanović toleriše rasizam i kažnjava igrača Partizana koji mu dva puta sugeriše da ga vređaju sa tribina i sve se jasno čuje u snimku i drugi sudija Ilija Brdar koji dosuđuje penal za Borac protiv Partizana iako je prekršaj van šesnaesterca i nijedan sudija nije kažnjen za to, niti se o tome uopšte raspravlja u FSS. Je l' FSS zaslužuje pohvale za to i zbog jedne utakmice reprezentacije treba glavu svi da nabijemo u pesak i ne vidimo presmešne golove koje daje zvezda u SL, protivnici se ponašaju kao pioniri. Šta mi znači jedna utakmica reprezentacije ako će posledice ovakve lige biti nesagledive po budućnost srpskog fudbala?!

avatar
Čeki
Monday, 27.02.2017
20:17

Ti brate sve protiv Zvezde a Partizan je kao nevinasce jel? Ne kazem ja u pravu si ali ni vi niste cvecke.

avatar
milosct
Tuesday, 28.02.2017
01:57

A sta sprecava igraca da tuzi Zvezdu ili bilo koji drugi klub za neisplacene zarade? Sam fudbaler moze da promeni svog zastupnika kad god pozeli. Da li mi, koji toliko imamo ljude u UEFI prema tvojim recima. ne mozemo nikako da bezbedimo evropsku jesen? Kako to da se veca paznja poklanja tome sto navijaci jednog kluba vredjaju igraca protivnickog kluba, nego sto navijaci jednog kluba bakljom nanose tesku telesnu povredu coveku koji je dosao da odgleda finalni mec kosarkaskog kupa Srbije?

avatar
BRAT IGI
Monday, 27.02.2017
19:20

koliko trofeja ima ziva sa zvizdicom? mozes ih izbrojati na bilo kod prstu ruke haha