Novac pravi razliku - Koliko Partizan može da zaradi od titule?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.05.2017.
12:36
Izvor: Sportske.net

Partizan od osvajanja titule u Srbiji neće imati velike vajde, ali zato hoće ukoliko kao šampion svoje zemlje ostvari dobre rezultate u Evropi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Svesni smo da se jedna ista priča vrti svake godine u ovo vreme i da je mnogima zamorna, ali se uvek moramo podsetiti šta je poenta borbe za titulu u Srbiji.

Najvatrenije pristalice "večitih" u jeku borbe za titulu sigurno nisu mislile o ovome, ali budite sigurni da čelnici Crvene zvezde i Partizana jesu. To je jedna od stvari zbog kojih su pisana ona silna saopštenja.

Titula u Srbiji sama po sebi ne donosi mnogo, barem kada je finansijski aspekt u pitanju. Svakako da je stvar prestiža i privilegija biti prvak svoje zemlje, ali od toga se ovde ne živi.

Dinamo iz Zagreba je objasnio klubovima sa prostora bivše SFRJ kako se posluje, a može se reći da je i Partizan u minulim godinama živeo od produkta omladinske škole i igranja u Evropi.

Evo zašto je bitno osvojiti titulu u Srbiji!

Partizan će od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona zaraditi određeni novac, a od rezultata koje ekipa Marka Nikolića bude beležila zavisiće koliko.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona deluje kao bajka, ali je ona za crno-bele u poslednjih petnaest godina dva puta postala java. Ukoliko Partizan ostvari san i uđe u evropsku elitu u klupsku kasu bi se slilo najmanje 14.000.000 evra!

Vratimo se onome što u datom trenutku predstavlja realniji cilj. Crno-beli moraju da se domognu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona jer od tog momenta počinje priča o ozbiljnoj zaradi.

Ukoliko crno-beli stignu do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona a potom kroz plej-of izbore mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, u klupsku kasu bi se slilo 3.350.000 evra.

Koliko je Liga šampiona prestižnije takmičenje govori i sledeći podatak. Ukoliko bi Partizan do plasmana u grupnu fazu Lige Evrope stigao posle poraza u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, kao što je to bio slučaj u sezoni 2014/2015, crno-beli bi zaradili 5.400.000 evra!

Nema potrebe da idemo dalje, znate da se od svake pobede i remija u Ligi šampiona i Ligi Evrope zarađuju određene svote novca, a prihodi drastično rastu od TV prava, prodaje ulaznica i prodaje igrača čija cena skače kada klub igra u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Monday, 22.05.2017
16:21

Na zalost ne bi se slilo u klub vec u dzepove pojedinaca. Ako su ucestvovali 2x u LS i nekoliko puta u LE, prodali tolike igrace, neka mi strucnjaci objasne kako su u dugu od preko 20 mil? Mozemo se lagati ako je lakse da je dug manji, ali nije. Veci je.

avatar
Nikola Spasic
Monday, 22.05.2017
15:59

otom potom...daj boze da zreb bude naklonjen i normalno da se sacuva tim uz par pojacanja pa uz malo sportske srece mozda opet bude igranja bar u grupnoj fazi liga evrope jer realno liga sampiona je nemoguca misija zbog kvaliteta timova...

avatar
Monday, 22.05.2017
15:26

Zvezdi ne trebaju pare , strucnjaci koji dolaze na vesti kazu da je najbolje ispasti u junu u prvom kolu kvalifikacijaza LE ...

avatar
Nikki92CFC
Monday, 22.05.2017
13:45

Sve zavisi od uprave tj od Ilijeva.

avatar
R E V O L T
Monday, 22.05.2017
13:24

A mozemo i u rombu tj. onome sto ja zovem romb (4-2-2-2) sa Kljestanom i Vukcevicem iza Zivkovica i Skuletica.

avatar
R E V O L T
Monday, 22.05.2017
13:22

Treniraju sa Partizanom:n- V. Stojkovićn- A. Mitrović (nerealna opcija);nnVeć slobodni igrači:n- M. Lomić (kažu i da je već završio karijeru, ovo uzeti sa rezervom)n- S. Vukčevićn- P. Škuletić;nnUgovor im ističe u 2017. godini:n- M. Simićn- S. Klještan;nnNa pozajmici do leta 2017. godine:n- E. Zukanovićn- S. Ristovskin- R. Petrovićn- S. Zdjelarn- R. Živković. n nStojković- Ristovski, Simić, Zukanović, Lomić- Petrović, Zdjelar- Živković, Klještan, Vukčević- Škuletić.

avatar
Kico14
Monday, 22.05.2017
15:07

Ne treba vracati nikoga Primjecujete li da igramo ovako predobro jer po prvi put u zadnjih 10 godina nemamo povratnike i otpatke Dati vecu platu glavnim igracima,dovesti stojketa i jos koju zamjenu da se klupa dodatno ojaca ovo je sve perfektno!

avatar
R E V O L T
Tuesday, 23.05.2017
15:03

Daj Boze, brate...

avatar
R E V O L T
Monday, 22.05.2017
15:21

Nisam bas siguran da ne bih vratio Stojkovica, Lomica (kad bi bio u takmicarskoj formi i kondiciji) i Racu Petrovica, a Zivkovic je Risairo, ne Andrija, on ne bi bio povratnik:-D Za neke i mislim da su jedino za klupu, a ovo sam negde procitao pa rekoh da prekopiram ovde.

avatar
R E V O L T
Monday, 22.05.2017
15:18

Ovo nisu igraci za prvi tim, od njih treba probrati za dopunu na mestima koja su nam deficitarna sto za prvu postavu, sto za klupu, ali tako (mi) se potrefilo da mogu da napravim i (kakav-takav) tim, opet nisam odoleo:-))

avatar
Mangus
Monday, 22.05.2017
13:01

Realno gledano, nasi klubovi ce tesko u LS ili LE. Naravno, voleo bih da svi naši klubovi udju u evro takmičenja ali treba da pevamo ako samo jedan dodje do LE. I tu najvece sanse ima partizan.